Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Jo,pro některé lidi přemýšlet,to bolí,a selský rozum,ten se stratil již dávno ;-(

0 0
možnosti
JM

J21a38n 58M10a84r25e17k

19. 11. 2020 15:24

Milá paní Herynková, já jsem ta generace "na odchodu" a ta nová supertechnologie mně nijak nenadchla, i když si nenamlouvám, že bych byl držitelem nějakého rozumu, at už selského, či jiného. Dříve, když jsem si koupil nějakou "hračku" byla tam i knížka s návodem, jak použít. Dnes vám řeknou, abyste si to našel na netu. Jdu tedy na net. Ale tam je návodů jako šafránu, za to celé stránky reklam a jiných blbostí. Na každou pitomost je tam "zadejte heslo" (U nás "enter the password") těch passwordů už mám celou knížku a mám obavy, že zítra, až budu chtít jít na záchod, budu muset zadat heslo.

1 0
možnosti
Foto

J85i90ř96í 94K71a40r24b10a49n

19. 11. 2020 15:02

Žádný strach, je potřeba i dnes. Bez selského rozumu budete ve světě moderních technologií ztracená. Co vám říká nějaká aplikace v chytrém telefonu musíte správně interpretovat, vědět jakou má ta informace relevanci a spolehlivost. Pokud vyhledáte informace na internetu za pár vteřin, můžete si být jistá že z toho půlka budou nesmysly. Najít kvalitní informace trvá vždy déle. Řídit se tím co vám sdělují sociální sítě silně nedoporučuji, skončíte špatně. Ve světě IT existuje spousta nástrah, a musíte vědět jak se jim vyhnout a jak se různým útokům bránit.

Ano, právě v dnešní době potřebujete selský rozum mnohem více než kdykoliv před tím. Jinak se dáváte všanc lidem kteří s vámi chtějí z nějakých příčin manipulovat, či vás chtějí rovnou okrást.

1 0
možnosti
LC

Farmářský (dříve "selský") rozum je už dnes passé. Bude nahrazen kritickým myšlením, jemuž se (prý) už začíná vyučovat na základních školách. Počkejme pár let, a uvidíme.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, každopádně zde byla snaha něco vyjádřit. Ale při pozorném čtení jsem nabyl dojmu, že si protiřečíte. Takže vlastně hledáte pomoc, či odpovědi na otázky stejně tak, jako lidé kterým radíte „jednoduchou“ cestu ke „správným“ informacím

1 0
možnosti
  • Počet článků 171
  • Celková karma 6,03
  • Průměrná čtenost 284x
Narodila jsem se a žiju v Praze, vystudovala jsem Obchodní akademii. Dvacet let jsem pracovala v oblasti knižního marketingu a PR. Od podzimu 2022 jsem přesídlila do bankovnictví, ale vášeň pro psaní a knihy mě rozhodně neopustila. Ve volném čase píši divadelní a knižní recenze, nebo glosy k současnému dění, a s chutí pěšky objevuji různá zákoutí krásné Prahy.