Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Me se zase zda, ze za posledni stoleti prave socialismus vyvrazdil miliony lidi, ozebracil taktez a z kostelu nadelal muzea.

0 0
možnosti
Foto

...na světové vůdce , aby zvýšily své úsilí... 8-o;-( Čeština pláče.

1 1
možnosti
JT

Treba ty fyreri se uz natolik odlidstily, ze uz nemohou byt povazovany za zivotne.

0 0
možnosti
MK

Řekl bych, že jste si z toho vzal jen to, co se Vám hodí.....

„Finanční krize, kterou procházíme, nám dává zapomenout, jaká je její prvotní příčina – tedy hluboká antropologická krize. Zcela jsme popřeli prvenství člověka. Utvořili jsme si nové idoly. Starozákonní zbožňování zlatého telete (srov. Ex 32, 15-34) dnes ilustruje nový, nelítostný výjev – fetišismus peněz a diktatura ekonomie, která nemá lidskou tvář a nesleduje lidský účel.“

„To by ovšem vyžadovalo odvážnou změnu postoje politické třídy. Vyzývám politiky, aby přijali tuto hozenou rukavici s odhodláním a prozíravostí. (…) Peníze musí sloužit, a nikoliv vládnout. Papež miluje všechny – chudé i bohaté, avšak má rovněž povinnost Kristovým jménem bohatému připomínat, že musí chudému pomáhat, že si ho musí vážit a podporovat ho. Papež vyzývá k nezainteresované solidaritě a k návratu etiky prospěšné člověku do oblasti financí a ekonomiky.“

http://radiovaticana.cz/clanek.php4?id=18287

4 0
možnosti
MK

Církev vždy usilovala o celistvý rozvoj lidské bytosti. A proto také upozorňuje, že společné dobro není pouhý tabulkový ukazatel druhořadé kvality a dodatek, začleněný do politických programů. Církev skutečně vládnoucí vrstvu podporuje, aby sloužila společnému dobru a svému národu. Vybízí rovněž finanční elitu, aby vzala do úvahy etiku a solidaritu.

2 0
možnosti
EP

E36v77ž31e54n 20P77o91l43á62k

27. 11. 2013 12:15

Tím mě papež definitivně přesvědčil, že organizované náboženství není nic než svinstvo.

1 0
možnosti
JT

Tady ja papez hodne mimo. Ale je to odpustitelne, neni to ekonom. To, co radi by sice sjednotilo zivotni uroven, ale nekde uplne dole. Nebyli by bohati, byli by jen chudi. Snad s vyjimkou cirkevni slechty.

0 0
možnosti
PH

Souhlasím a dodám, že časem se vrátíme opět na stromy.

0 0
možnosti