Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OZ

Moniko, jako člověka pracujícího v soukromé zdravotnické praxi se mě velice dotklo tvrzení, že "privatizace zdravotnictví má úplně jiný cíl než blaho pacienta".

Mým cílem je aby, moji pacienti odcházeli co nejspokojenější, s co nejmenší bolestí a abych dodržovala jejich termíny objednávek a oni zbytečně dlouho nečekali v čekárně.

A tento přístup jsem zažila i u velké řady mých kolegů, rovněž privátních lékařů. Takže mě docela uráží být zahrnována do, dle mého nározoru, samoúčelné a

nespravedlivé paušalizace "kvalitní zdravotnictví přicházejí dělat

investiční skupiny, které obchodují takřka se vším".

Z podstaty věci se žádný soukromý lékař nemůže dovolit chovat k lidem jako hulvát a nechávat je 4 hodiny v čekárně. To by asi brzy dodoktoroval... Článek jsem četla dvakrát, abych něco nepřehlédla, ale nemohu si pomoci, působí na mě jako "ideologická dojmologie" a je mi dost líto, že to takhle musím napsat.

1 0
možnosti
Foto

Je mi líto, že jsme se minuly s obsahem článku, můj text nepojednává o privátních lékařích s vlastní ordinací, kteří dle mých vlastních zkušeností dělají svoji práci často s velkým nasazením a poctivě. Jednalo se o kritiku privatizace celých nemocnic a zdravotních pojišťoven v ČR, na kterou tlačí lidé typu Tomáše Chrenka

 viz: http://cs.wikipedia.org/wiki/Tom%C3%A1%C5%A1_Chrenek,

který nám dle mého názoru opravdu nepřichází dělat "zdravotnictví pro blaho pacientů", ale prostě a jednoduše obchoduje s čímkoliv, co mu vynese maximální možný zisk. Opravdu si nemyslím, že zdravotnictví by se mělo dělat čistě jen pro zisk, v tom asi je určitá ideologie a proto jsem členkou strany, jež tuto vizi zastává, byť je mi jasné, že lékaři se soukromými ordinacemi (ale i ti ostatní zaměstnanci ve zdravotnictví) si zaslouží důstojnou odměnu za svoji práci.

0 0
možnosti
VH

Jak jste si ověřila vaše tvrzení (mám na mysli z relevantních zdrojů)??  Kolik   z   d á v n o

privatizovaných nemocnic se stará hůře o své pacienty než nemocnice městské či bývalé okresní?  Kterým z nich a které výkony jsou hrazeny více, než u nemocnic "veřejných"?  Zatím jsem měl možnost se seznámit s tím, že vyšší platby získávají naopak velké ("veřejné") nemocnice.

   Z čeho vycházíte při tvrzení, že za vše může současná vláda? Systém plateb VZP je vpodstatě stejný již dvacet let, tedy i po dobu nepřerušené osmileté vlády ČSSD. Ředitel Horák byl do svého křesla doslova promačkán Dr. Rathem (vláda ČSSD) cca měsíc před volbami. Jsou vám tyto skutečnosti vůbec známy?

0 0
možnosti
PK

Moniko, Váš článek jako mladého člověka ze školy, kterou jsem před skoro 50 lety navštěvoval, mě příjemně překvapil. Problém je však jak tyto premisy realizovat. Lidé jsou jen lidé, spíše špatní. Nejmenší zlo je většinou v kompromisu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1115x
Absolventka VŠE a studentka PF UK. Členka České strany sociálně demokratické v Plzni.

Seznam rubrik