Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ekonomický model? - no paráda

ale co takový společenský model?

ekonomický model je přece jen dílčí částí toho společenského

to si doopravdy myslíte, že demokracie je jen okrajovou enklávou ekonomie?

demokracie musí být základ pro všechno ostatní

evropská unie, respektive sjednocená evropa, je vynikající nápad ale dokonale zmršená nekompetentními politiky i u nás máme vládu lumpů - lumpkracii tady žádné dílčí zahlazování šrámů nepomůže =.=.=.=.= „Má-li být však náprava úspěšná, musí být komplexní a všestranná, neboť nebude-li současně napravovat všechno, co vzájemně souvisí, nikdy se nedostanete kupředu“. - Jan Ámos Komenský

0 0
možnosti

Absolventa VŠE gymnázia - opravdu nemají kvalitnější kandidáty? Článek je podobný jako 95 % bakalářských prací. Totiž snůška Copy-Paste elementů.

0 0
možnosti

Nejsem sice stoupenec ultraliberálních teorií, ale tento článek je skutečně naivní a voličské hlasy kandidátce ubere, pokud nějaké bude mít. I když jsem vyrůstal v jiném režimu, tak jsem byl i tenkrát podstatně kritičtější, nepapouškoval, jen se mi kapitalismus (imperialismus jako jeho nejvyšší stádium) zdál lepší než dnes. Myslel jsem si, že Keller má lepší mančaft.

0 0
možnosti

Teď jste na to kápla. Hospodářský růst obyvatelům skutečně nic nepřináší, proto je zbytečný a jako takový může být bez újmy na blahobytu administrativně zablokován. Jediná aktivita, která je obyvatelům prospěšná je masivní redistribuce bohatství, která spravedlivě poskytuje životní potřeby všem obyvatelům bez výjimky. Proto je nutné pokračovat ve změnách společnosti, které nakonec ve své závěrečné fázi nahradí veškerou výrobu redistribucí. V den, kdy bude zavřena poslední továrna, totiž nastane dokonalý a věčný BLAHOBYT R^

1 0
možnosti

At si EU dela co chce. Dulezitejsi je divat se na to z vnejsku a nebyt jeji soucasti.

1 0
možnosti

Článek připomíná spíše květnatě znějící prázdné fráze Lisabonské strategie "dohnat a předehnat", končící před lety fiaskem, co bylo pak následovano krachem půlky socialistického EUrosvazu.;-D Ne díky, pro Vás by měl být zřízen spíše skanzen EUro-socialistického mementa úpadku, bankrotu a ideo-politické přežilosti Evropy v dnešním podání.

1 0
možnosti

Podle mého soudu různé dotační programy vznikly v hlavách podobně postižených jedinců. Slouží k jedinému účelu - zaostávání EU za světem, narůstání nezaměstnanosti a produkcí jedinců, kteří ten marasmus roznášejí na botách i tam, kde věci fungovaly normálně.

Můj názor na dotace je stále stejný, bez výjimky zrušit a nechat firmy i živnostníky konečně napokoji.

2 0
možnosti
Foto

"Nízká produktivita práce části EU, pomalý hospodářský růst a vysoká nezaměstnanost jsou dlouhodobě těmi nejpalčivějšími z nich. Evropa je z hlediska růstu ekonomiky často charakterizována jako zaostávající za rozvojovými zeměmi, pro které je typická nízká životní úroveň obyvatelstva."

Popsala jste důsledky politiky socialistů v Evropě, přičemž jste jejich členkou. To chce notnou dávku naivity, drzosti, nebo schizofrenie.

3 0
možnosti

Asi uz nikdy nepochopim, jak muze byt absolventka VSE kandidatkou CSSD kamkoliv. Ja myslel, ze absolvent VSE musi te ekonomice aspon trochu rozumet.

0 0
možnosti

Proc by nemohla ? Z hlediska rodinnych financi to neni spatna volba. V parlamentu si vydela urcite vic nez coby nic neumejici absolventka.

1 0
možnosti

P64a77v10e77l 44K54u70r40a70l

12. 4. 2014 23:09

Slečno slečno... Bránit sociální modely je ztráta času... co je v první řadě potřeba je na ně VYDĚLAT... pokud zajistíte tohle můžete si dovolit skoro cokoli.

Sociální dumpingu se neubráníte... v Číně si "rohlík" (respektive jeho ekvivalent) koupí číňan v přepočtu za 0,1 kč... v Evropě je to za 2 kč...

Číňan za zlomek peněz přežije na stejné úrovni jako Evropan... Nutno ovšem také podotknout že Čína si nevydělá dost aby tuto úroveň stačila pro všechny občany. K tomu by potřebovali prodat tak 2x - 3x tolik toho co vyrábí... 

Do naší mizerné pozice jsme se dostali často kvůli tlaku na "vyšší" platy... k čemu je dostat o 2 procenta vyšší výplatu když všechno o 2 procenta zdraží? K ničemu jenom to zhoršuje naši pozici globálním obchodě... inflace je sice skvělá na splácení dluhů ale v okamžiku kdy musíme nakoupit ropu a plyn je to devastující vysávání peněz z ekonomiky ven snižující konkurenceschopnost.

Z tohohle ohledu se velmi hodí deflace (pak je jedno že plat neroste když věci zlevňují... ale  jednodušší lidi rádi vidí vyšší a vyšší čísla na papíru).

2 0
možnosti

Deflace je zlo. To zazdi uplne vsechno. Nikdo nic nekupuje, protoze ceka az to bude levnejsi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1115x
Absolventka VŠE a studentka PF UK. Členka České strany sociálně demokratické v Plzni.

Seznam rubrik