Opozice a odbory upozorňují, že vyšší DPH přiškrcuje ekonomiku

Také pravice upozorňuje, že vyšší daně přiškrcují ekonomiku. V tomto smyslu je možná dobré čtenářům blogu připomenout, že vyšší daně přiškrcují ekonomiku. Přesto se sazby DPH  zřejmě od ledna zvýší na 15 a 21%.

Takže, když se teď všichni shodmeme na tomto faktu, pak tedy logicky vyvodíme, že cílem naší "pravicové vlády" je přiškrtit ekonomiku.

Hodlá tedy naše vláda rozpočtové odpovědnosti  přiškrcením ekonomiky vyrovnat schodek rozpočtu? Nebo jen naplňuje své programové prohlášení ve smyslu nezvyšování daní?

Je doopravdy tím jediným východiskem  pouze zvyšování daní a škrtání výdajů? Není možné narovnat rozpočet, například tím, že se změní systém zadávání státních zakázek, zruší se přebujelá byrokracie, přestanou se dotovat stupidní projekty, přestanou se plošně vyplácet příspěvky tam, kde není třeba.

Pokud jsou do manažerských pozic ve firmách vybíráni lidé schopní, kompetentní, se zkušenostmi a rozhledem, pak v případě námi volených zástupců o tom silně pochybuji. Stejně jako pochybuji o tom, že tato vláda někdy byla, je či bude vládou pravicovou.

 

 

 

Autor: Jiří Hemerle | středa 4.7.2012 23:48 | karma článku: 21,65 | přečteno: 1139x