Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RD

RomanDolezal

21. 8. 2012 13:56
Malinko poopravím:

V naší zemi jsou lidé často bohatí proto že jsou zkorumpovaní nebo korumpují, nebo za komunistů kradli on nebo jejich rodiče, atp...

dále k těm povoláním,

Třeba lékař současné době: v podstatě dosud nezaplatil ani desetinu toho co stál společnost na vzdělání, ujme se místa někde v nemocnici kde se bude cvičit na méně majetných pacientech, jakmile nabude zkušeností přejde do režimu "kapacita za příplatek". A zodpovědnost? Tu má pořád stejnou , nicméně motivem přestává být starost o člověka-pacienta ale zisk.

Vidíte vše jednostranně jen z pozice toho co nikdy nebyl stavěn do pozice dělníka, který si musel nechat stehy po pracovním úrazu zalátat nějakým čerstvým "polodoktorem" protože na pořádného nemá. ;-)

0 0
možnosti
L

lasekm

6. 7. 2012 14:44
Hemerle, vy si opravdu myslíte, že každý je hloupý jako vy?

Poznámka k diskuzi níže :

Hemerle, vy si opravdu myslíte, že kažý je takový hlupák jako vy, aby si neuměl z veřejných zdrojů vyhledat, že podnikatel zn. "RoseTime" a "ČeskéBillboardy " je opravdu jen žvástající a navíc hloupý chudák?

0 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

6. 7. 2012 15:30
Re: Hemerle, vy si opravdu myslíte, že každý je hloupý jako vy?

Vystupuji na blogu i v diskuzi pod svým plným jménem, proto si na rozdíl od Vás nemyslím, že by měl být problém mě na internetu najít.

Opravdu jsem vlastníkem těchto dvou společností, které nejenom mně zajišťují obživu. Ve Vašem případě věřím, že Vám obživu zajišťují veřejné zdroje.

O lidech podobných Vám píši ve svém statusu, je snažší napadat autora myšlenky, nežli polemizovat s jeho názorem.

nicméně zřejmě i Váš názor patří do této diskuze

6 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

6. 7. 2012 12:00
Jiří Hemerle

článek je opravdu o dělení lidí do skupin. Někdo drze určil, že jste bohatí a ještě si dovolí tvrdit, že díky náhodě a štestí a proto máte jiné povinnosti než ostatní.

Buďte opatrní na zásahy do vašich práv, někdo možná zítra rozdělí do skupiny i Vás. A nemusí to být jen pro Váš příjem.

Možná to začne plíživě, a někdo Vám zakáže žárovky, a taky to možná skončí čipem pod kůží a ztrátou svobody.

6 0
možnosti
PB

Barkynson

6. 7. 2012 12:03
Re: Jiří Hemerle

R^R^

0 0
možnosti
PB

Barkynson

6. 7. 2012 11:22
Víte celé mi to přijde

docela charakteristické pro naší českou povahu...Úspěch se prostě neodpouští....a jak je vidět, i v naší vládě, vládě, která vládne jak víme jen sama pro sebe se urodila myšlenka, že pokud se někdo dobře prostě má, tak se mu to musí znepříjemnit..:-)Já sám často poukazuji na neprávem nabyté peníze a zlodějny, ale to neznamená, že si přeju, aby třeba podnikatel, který začal doma na koleni a vypracoval se třeba na úspěšného milionáře svým vlastním přičiněním, musel živit méně nebo neúspěšné lidi..Nebylo by mnohem rozumnější prostě jen věnovat více pozornosti všem zpronevěřeným penězům o kterých se ví, ale veřejně se dělá, že je vše ok??

4 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

6. 7. 2012 11:31
Re: Víte celé mi to přijde

zcela jistě máte pravdu, jako opravdové nebezpečí však spatřuji rozdělování společnosti na jakési skupiny (kdo je a kdo není bohatý?) a předepisování rozdílných povinností. Začneme rozdělovat děti ve školách na chytré a hloupé a kdo určí hranici? A bude solidární když chytré děti věnují své známky těm méně nadaným, aby se vylepšil průměr třídy a setřeli se rozdíly? Proč neplatí pro všechny stejná pravidla? To je obrazem občanské společnost a právní společnosti?

2 0
možnosti
A

Alfie

6. 7. 2012 9:34
Je to nesmysl!

Nemám příjem >100K měsíčně, nikdy jsem neměla a těžko kdy mít budu. Ale takovéto opatření považuji za zbytečné a kontraproduktivní. Je to jen populismus, kterým se vláda snaží zavděčit určité části voličů, vyznávajících heslo: "Nechci stejnou kozu jako má soused, ale aby mu ta jeho chcípla!". Což je u vlády, která by se ráda honosila přívlastkem "pravicová", obzvláště tristní :-(

Dále je to jen další známkou neschopnosti (a neochoty) ucpat díry, jimiž odtéká značná část státního rozpočtu a prosakuje do podlahových skrýší a krabic od vína. Přitom tahle nacucaná klíšťata ani nemají oficiální příjmy, které by je dostaly do kategorie mimořádného zdanění. Ale cucají vesele dál a infikují státní správu bezmocí s nimi cokoli dělat.

Zavádět za takvéto situace další zdanění je nehoráznost. A tím větší, že dělí společnost na "ty hnusné zbohatlíky" a "chudáky běžné občany", aby se lidi mohli vzájemně nenávidět a hádat a klíšťata měla "klid na práci" :-(

5 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

6. 7. 2012 9:56
Re: Je to nesmysl!

naprosto jste vystihla podstatu mého příspěvku, děkuji

1 0
možnosti
P

pkazda

6. 7. 2012 8:53
Hemerle, zkuste se nejprve stát bohatým a potom raďte

Je opravdu kouzelné, když nějaký zahradník, nebo podobný Hemerle, který vydělá podnikáním tolik, kolik vybere průměrný nezaměstnaný na dávkách začne poučovat ostatní o daních, podnikání a.p.

Malé doporučení pane Hemerle .

Zkuste nejprve sám vydělat podnikáním více, než sám ze státního státního rozpočtu vyberete a potom nám zkuste zase napsat.

Třeba se potom ty vaše články už budou dát číst a nebude to jen bohapusté plkání.

Já vám za to slibuji, že než se stanete opravdovým podnikatelem, tak vám budu rád na to, co sám ze státního rozpočtu vyberete na svou spotřebu, budu rád ze svých daní přispívat

0 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

6. 7. 2012 9:18
pkazda

je opravdu kouzelné že znáte výši mého příjmu (patrně ze všech firem)

ve sém blogu se dělím s čtenáři o své názory a nesnažím se nikoho poučovat

třetí podmínku mám splněnu několikrát, do rozpočtu jsem skutečně na daních odvedl řádově více než jsem odebral

je smutné, že nedokážete vést názorovou polemiku, ale napadáte autora článku

2 0
možnosti
MR

iluminat

6. 7. 2012 3:39
nejde jen o dar vysokeho "IQ"

to je sporne, IQ moc dobre nelze merit. To mereni zjistuje ze nekdo dobre lusti krizovky nebo sudoku. V realnem zivote to neni vzdy ukazatel schopnosti ci inteligence. Tu ZATIM jeste nikdo spolehlive nejen nezmeril, ale ani nedefinoval. Stale se o tom vedou spory a delaji teorie.

Takze kdo je uspesny, nekdy je inteligentni, nekdy ne ale musi byt cilevedomy a musi se snazit a jit pres prekazky. Kdo je liny muze mit talent primo od Boha a je mu to na nic. A to je ten zakopany pes. A zdroj zavisti. Ja se valel a uzival si a ten dobytek odvedle se necemu venoval a predehnal mi, to se na to podivam aby se mnou ted nebyl solidarni. Ze jo soudruzi?

0 0
možnosti
K

kaktusak

6. 7. 2012 1:32
Co se stane tak hrozného, když v článku jmenované profese

budou platit vyšší daňovou sazbu?

Každý by měl platit takové daně, jaké si může dovolit. A oni si to dovolit můžou.

1 0
možnosti
SF

Stary Fafa

6. 7. 2012 2:05
Re: Co se stane tak hrozného, když v článku jmenované profese

"Kazdy by mel platit takove dne, jake si muze dovolit." To je vtip roku. :-P

5 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

6. 7. 2012 0:18
Jiří Hemerle

informace pro diskutující, kteří mě napadají, že nejsem solidární či nechci, aby bohatí platili daně.

V naší obci jsem svůj plat zastupitele za čtyři roky věnoval celý na výstavbu dětského hřiště, každoročně podporuji nákupem výrobků projekt Šance, a spolupracuji s oddělením dětské onkologie. Vše dobrovolně.

Vadí mi když se neměří všem lidem stejným metrem a stejně bych se zastal i příjmové skupiny pod 10 tis. pokud by ji někdo chtěl zneužít. Články nejsou o penězích, ale o segregaci.

4 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

6. 7. 2012 0:19
dodatek

přeji všem klidnou, dobrou noc.

1 0
možnosti

Zirkon

5. 7. 2012 23:21
spravedlnost je utopie

Ve výběru daní nelze hledat žádnou spravedlnost už proto, že  žádná spravedlnost neexistuje. Nezná ji příroda natož nedokonalá lidská společnost.  Pokud o ní někdo hovoří, tak je buď  nevyzrálý nebo podvodník. ( proto je to oblíbené téma poitiků)  Jak to, že  se  někdo narodí  krásný, chytrý, zdravý a bohatý  a  naopak ?  Kde máte  spravedlnost ?

Daně jsou proti této životní loterii  drobná lapálie.

Prostě  vláda  zkouší brát kde se dá. U průměrných pracujících už  žádný prostor není, tak  zkouší najít něco  nového. Zkouší, který dobrák se nechá obrat.

0 0
možnosti
JH

Jiri Hemerle

5. 7. 2012 23:34
Re: spravedlnost je utopie

mohu s Vámi v něčem souhlasit, avšak tvrzení, že spravedlnost neexistuje mezi ně nepatří. Nenechám přece člověka napadeného za svou barvu pleti, vyznání, či majetek s odůvodněním, že spravedlnost neexistuje. Mimochodem většina diskutujících se spravedlnosti dovolává ve chvíli, kdy chtějí peníze jiných.

2 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3371x
jsem svobodný a samostatně myslící člověk, pro kterého je skutečná svoboda a odpovědnost, nikoliv anarchie a bezpráví, tou nejvyšší hodnotou v životě.