Dnes naposledy píši na tomto serveru svůj blog.

Rozhodl jsem se odejít tam, kde zůstala svoboda rozhodování. Respektuji právo provozovatele serveru iDnes, provádět jakékoliv změny.

Jedním z důvodů, proč jsem začal psát blog je fakt, že svobod člověka kvapem ubývá a stejně jako na iDnes, i  jinde jsou vždy podobné důvody. Zlepšení, ochrana, podpora, spravedlnost, aby nakonec výsledkem byl vždy posun k horšímu.

Pokaždé pod mými články ponechávám otevřenou diskuzi, vždy se snažím kultivovaně reagovat na příspěvky diskutujících, včetně případů, kdy mě uráží. Nesmírně si vážím svobody člověka a snažím se být ve svém životě ke všem, které potkávám maximálně tolerantní, pokud neomezují svou svobodou tu moji.

Na iDnes diskutuji pod svým plným jménem a domnívám se, že by tak měli činit i ostatní. Musím však respektovat jejich svobodnou vůli rozhodnout se, zda tak učiní či si zvolí anonymitu nicku. Ostatně, pokud mi do hlupáků vynadá nick xyz či jméno Josef Novák je nepodstatné a více než cokoliv jiného to poukazuje na úroveň diskutujícího.

Jako člen Svobodných jsem se na svém blogu snažil na omezování a ztráty svobod upozorňovat. Zejména proto, že v případě života v České republice a EU nejsou východiska tak snadná jako v tomto případě, kdy prostě odejdu jinam, kde je míra svobody vyšší.

Na závěr bych rád poděkoval iDnes za možnost zvěřejnit zde své články, čtenářům za ochotu je číst a diskutujícím za jejich příspěvky.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Hemerle | sobota 6.10.2012 17:52 | karma článku: 36,58 | přečteno: 3230x