Proč z nás někdo dělá neustále pitomce a idioty?

A proč se vůbec takto ptám? Uvedu tři příklady. Myslím, že to bude stačit. Jinak by ten článek byl opravdu hodně dlouhý.

 

  1. Jestli chtějí poslanci přijmout zákon o referendu, tak proč ho nenavrhnou tak, aby dával smysl?? Když výsledek referenda nebude závazný pro Parlament, tak je to pouhé divadlo pro občany!
  2. Jestli někdo mluví o přímé volbě starostů a hejtmanů, tak by také měl hovořit o posílení jejich pravomocí. Při stávajícím modelu je přímá volba hejtmanů a starostů k ničemu. Vyhraje ten, kdo dostane největší podporu. Ale proč nám neřeknou, že přímá volba hejtmanů či starostů v podstatě nic zásadního nevyřeší? Jestli fungujeme v zastupitelské demokracii (a to fungujeme), tak tento přímou volbou zvolený člověk bude stejně odkázán na zastupitelstvo, které mu může celý jeho program zhavarovat už jen tím, že nepřijme jím prosazované priority, rozpočet atd. Jestli se s přímou volbou nezavedou i větší pravomoci takto zvolených lidí na úkor u nás fungující zastupitelské demokracie, tak je to opět jen především divadlo pro občany!
  3. 1. místopředseda vlády neustále hovoří o tom, jak jdou všichni proti němu, jak je v politice nevítanou osobou atd. Ale proč mám dojem, že z nás dělá pitomce? Nejdříve se veřejně pochlubí, že Čapí hnízdo je jeden z jeho nejlepších nápadů (tak nějak podobně o tom mluvil), následně to popře. Investora zná, ale jeho jméno nám neřekne apod. To tady přece již v minulosti bylo. Nebo se pletu??! Proč neřekne na rovinu, jak to je? Nerozumím tomu. Přece říkal, že není jako oni…!

Copak našim politikům nevadí, co si lidé o nich myslí? Copak naši poslanci a senátoři neskládali slib, kdy přísahali věrnost České republice a lidu této země? Proč z nás tedy mnohdy dělají pitomce?! Jim nevadí, že si lidé např. myslí, že kradou a hájí především své vlastní zájmy? Když chtějí po lidech, aby byli poctiví, musí jít přece sami příkladem. A máte pocit, že nám jdou naši politici příkladem?

Aleš Hemer

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Aleš Hemer | úterý 15.3.2016 20:05 | karma článku: 38,25 | přečteno: 2569x