Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vyjádření ministra kultury Daniel Hermana z KDU-ČSL mi poněkud připomíná Jistě pane ministře, díl "Kultura má zelenou".

V podání pana Hermana se ovšem nejedná o větu ze sitcomu.

2 0
možnosti
Foto

J31a70n 89P90e75c25h75a

6. 3. 2015 14:49

Pane Hemere, pokud máte rád fakta, nechápu, jak se můžete mýlít v tom, že: "Od roku 1998 nastudovalo Divadlo Na Fidlovačce více jak 70 skvělých inscenací, je neustále vyprodané..." V poslední době toto divadlo opravdu vyprodané nebylo. A už vůbec ne neustále. Je mi líto každého divadla, které se zavírá, ale buďme prosím korektní a pravdiví v argumentech.

1 0
možnosti
JH

Přečetl jsem tady mnoho mouder. přidám i to své. Většina divadel skutečně bez dotací existovat nemůže. Nebudu to složitě vysvětlovat. Třeba Jan Werich vzpomínal, že oni vydělávali vědomě na prodělečné myslím Honzlovy projekty. Jistou formu přerozdělení chápu a schvaluji. Tam se spíše ptejme, jak to bylo s Topferovým senátorováním a jeho politickým nátlakem kdysi. Nezafungoval trochu zákon kyvadla? Myslím Marie Reslová kdysi udělala velmi kvalifikovaný rozbor, jak by "Fidlovačka" vypadala bez dotací. Pokud skončí, bude mi to líto, ale manifestovat za ni nepůjdu.!!

1 1
možnosti
Foto

Dotace by neměl dostávat nikdo a byl by pokoj.

1 0
možnosti
OB

Pro pana Ptáčka a stejně smýšlející lidi, doporučuji vám skvělou knihu Anatomie státu od Murray N. Rothbarda, kniha není moc dlouhá a po přečtení se na stát budete dívat úplně jinak než dnes. (Kniha je volně ke stáhnutí např. zde http://www.mises.cz/literatura/anatomie-statu-14.aspx)

0 0
možnosti
Foto

Panu Matějkovi a dalším zastáncům "neviditelné ruky trhu" rozumím. Myslí si však, že další kulturní instituce fungují bez dotací? Řada jiných divadel (tzv. národními počínaje), nejrůznější muzea, galerie atp. až po Český rozhlas a televizi, které mj. všichni živíme koncesionářskými platbami. Problematika má pak širší záběr - je pro kapitalistickou společnost přínosné, aby lidé konzumovali kulturu? Dáte za nedotovanou vstupenku na divadelní představení třeba 2.850 Kč? V některých oblastech tedy nastupuje role státu - určitě vám nebude vadit, že vám stát hradí převážnou část zdravotní péče, podobně je přidotovávána hromadná doprava a podobně. Mě také štve, že mému s. r. o. stát nic nepřispívá, ale to neznamená, že bych byl a priori proti všem (zejména smysluplným) dotacím.

1 2
možnosti
JT

Zdravotni peci nehradi stat, ale zdavotni pojistovny

2 0
možnosti
JT

Divadlo je jen zabava. A bavit se tam chodi lidi, co si koupi listky. Ale ne za plnou cenu. Do plne ceny jim tu zabavu povinne doplaci ti ostatni, co tam nejdou.

0 0
možnosti
PV

nejak nerozumim tomu, ze herci ve vetsine podporuji pravicove politiky (kteri ve volebni slibech broji proti dotacim), ale na druhou stranu tak nejak levicacky natahuji po tech dotacich ruku. je to jakasi myslenkova nesourodost. nejsem odbornikem na kulturu a jeji financovani, ale ja za praci dostanu taky jen tolik, kolik jsou ostatni ochotni zaplatit a nikoho nezajima, jestli se uzivim ci ne.

5 0
možnosti
PM

Zajímavé, jak teď celé divadlo Na Fidlovačce brečí, že nedostalo dotaci. Když ale před pár lety dostalo tu předešlou jen díky známosti ex-ředitele Topfera (narozdíl třeba od Ta Fantastiky), to Balzerová nad nespravedlností a nesmyslností systému dotací mlčela, co?

Je pěkný pokrytec..

Divadlo je soukromá firma a nevidím proč do něj lít peníze horem dolem. Pekař dole v ulici taky žádné dotace nedostává, a tak je to správné.

Fakt vám to nepřipadá na hlavu, že firma bez dotací dnes skoro nemá šanci prosperovat???

4 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2320x
OSVČ

Seznam rubrik