Volba prezidenta - personální vyprázdněnost

Co ukázala volba prezidenta? Úplná politická personální vyprázdněnost je největší porevoluční prohra demokracie. Prezident je nejvyšší politická funkce, politici se však do výběrového řízení nepřihlásili. Proč?

Havel, Klaus, Zeman, Pithart, Sobotka, Nečas, Topolánek, Kalousek, ............, Babiš

To jsou asi největší polistopadové osobnosti. Určitě si tam už každý ze čtenářů doplňuje další a další jména.

Zcela záměrně jsem jmenoval pouze výrazné předsedy vlády, či Parlamentu ČR. Každý si přečte ta jména a komentáře budou nekonečné – každé jméno vzbuzuje emoce, negativní emoce. Nikdo z nás nebude psát veřejně emoce kladné, každý bude špinit. To je výsledek polistopadové politiky. To je největší průšvih celé polistopadové éry, včetně voličů, ale i současných vítězů: pánů Babiše a Zemana.

Výběrové řízení na prezidenta bez politiků. Proč?

Jediný z politiků, který dostal odvahu byl Mirek Topolánek. Neuspěl. Ostatní politici to sledovali z tepla domova. A věděli proč. Ví sami nejlépe, jak se politika posledních 25 let dělala a ví, že politika je věc veřejná. Sami ví nejlépe jaký batoh si ze své politické angažovanosti nesou. Topolánek, ten má „gule“, tak do toho šel. Nyní možná přišel i o ty „gule“. Nevím, kdo co má ve svém batohu, nechci to ani vědět. Stačí, když to ví každý politik o tom druhém. Politici sami tuto profesi zcela zdiskreditovali.

Funkce prezidenta je jen a pouze politická funkce, tak vyhrál politik.

I já jsem volil (neznám nikoho v mém okolí, kdo volil jinak) na ryze politickou funkci nepolitika. Celý národ nadává na politiku a politiky a pak dají přednost politikovi před slušným a vzdělaným člověkem, který však není politik.

Učit děti má učitel, bance má šéfovat finančník, stavět barák má zedník, auto má opravovat automechanik, atd. Prezidenta má dělat politik. Ano, asi má 51,5% voličů pravdu. Já jenom nesouhlasím s tou konkrétní osobou. Opilý , vulgární, nadřazený atd. učitel taky nemá učit děti. Těch srovnání by bylo nepočítaně.

A jiný politik se do výběrového řízení nepřihlásil.

 

A tak to je se vším. Kde nic není, ani čert nebere. A politika není výjimkou.

Je to výsledek práce politických stran za 29 let demokracie. V tom má obviněný premiér Babiš pravdu, v tom s ním souhlasím. Ale jenom v tom. On toho byl a stále je významnou součástí.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Helikar | úterý 30.1.2018 6:48 | karma článku: 16,65 | přečteno: 580x