Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Článek je dost hloupý. Příčinou deficitů v ČR nejsou sociální dávky. Naopak snaha o "úspory" vede k poklesu hospodářského výkonu a propadu ve výběru daní. Cestu jak z dluhů jsem popsal na svém blogu.

Příčinu v korupci vidím v příliš velkých rozdílech v příjmech mezi občany a politiky, pak politici odcházejí jen na základě trafik, často hlasují proti svoji vůli.

0 1
možnosti
RH

Pěkně napsáno. Nelze než souhlasit, ale jak ten kruh rozetnout? Přísná finanční ústava? Nebo snad nějaká "finanční komora parlamentu", která bude zvažovat jakékoli zadlužení? Tady se zdá narážíme na ekonomické limity demokracie. Celý problém je delší dobu akademicky jasně identifikován a popsán tzv. Teorií veřejné volby, jsme ale schopni to řešit bez újmy demokracie? Nebo snad budeme věřit, že se volič zničeho nic probere?

0 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 804x
Narozen 15.12.1960. Maturitu absolvoval v r. 1980 na gymnáziu v Náchodě. Vysokoškolské studium absolvoval v Liberci na VŠST, obor Ekonomika spotřebního průmyslu v roce 1984. V r. 1985 nastoupil do s.p. KRAS Brno, kde od r. 1987 byl vedoucím zásobování. Od r. 1991 podnikal ve výrobě konfekce. Od r. 1999 podniká v oblasti ekonomického, finančního a krizového managementu. Od roku 2002 je členem Zastupitelstva Obce Vranovice a od r. 2006 je starostou. Je ženatý, má dva syny, vnučku a dva vnuky.

Seznam rubrik