Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Dotace reformovat nejdou.

Dotace se musí zrušit.

0 0
možnosti
Foto

Ale jo, to je řešení. Budeme v ČR hrdinové a řekneme, že nic nechceme, neb nejsme schopni rozumně pracovat s pravidly. Souhlasím. Zrušme to.:-)

0 0
možnosti
Foto

J82a81n44a 66M19a70j29o16v78á

15. 7. 2013 21:36

Doufám, že tento blog čtou alespoň někteří (ti soudní) z Vašich voličů a ověří si fakta. Vůbec nic totiž o způsobu, jak z principu fungují dotace z EU, nevíte, což je u starosty věru naprosto ostudné.

.

Tedy odečtěme lidský faktor a "finanční pubertu" naší republiky a držme se holých faktů:

- U nevyčerpaných prostředků už nelze změnit jejich určení. To vyplývá z faktu, že tímto rokem končí programové období a do konce roku tedy musejí být všechny projekty nasmlouvány a finance rozděleny podle dohodnutých pravidel. Na vyjednání dalších změn tedy není čas. Jako starosta poměrně velké obce to musíte vědět.

- Pro příští programové období opět určuje základní cíle pro čerpání Evropská Unie. Na dluhy to rozhodně nejde, to prostě není možné.

A co se korupce týče, možná by stačilo volit (no jo, ale kdo se tam hrne) lépe eticky a odborně vybavené lidi, než autory populistických článků. Nejméně v jedné oblasti jste totiž selhal (buď nevíte jak to je, což je ostuda, nebo víte a píšete přesto tento canc, což je ještě větší ostuda) chytré a racionální lidi, kteří si poradí třeba i s tak složitou věcí, jako jsou evropské dotace.  Vzdát se jich sice nejspíš můžeme, ale v tom případě ty prostředky prostě nebudeme mít. Pravidla kvůli mám EU fakt měnit nebude.

2 0
možnosti
JH

Vážená paní Majová, nazvala jste příspěvek jako canc a nazvala ho jako populistický. Nesouhlasím s Vámi ani v jednom. Jako starosta samozřejmě vím, jak dotace fungují, jak nyní každý bojuje o stanovení pravidel čerpání dotací pro další programové období do r. 2020. Ten litý a spravedlivý boj o to, kdo umí lépe dotace využít, zda ministerstva, kraje, obce, nebo snad jiné složky, které uměle vzniknou, není boj o lepší využití dotací, ale boj, jen a jen, o získání vlivu na dalších 5 let. 

Samozřejmě vím, že změna užití dotací nemůže být bez projednání v EU. Ale také vím, že sama EU a jednotlivé státy k novému užití dotací (nebo ke snížení dotací ze států EU a ke snížení přerozdělování) dospějí v průběhu maximálně 10 let sami. Proč se nepokusit to urychli o nějaký ten rok? Článek je o otevření diskuse. Článek je o tom, aby se mezi ty udatné bojovníky a jejich myšlenky o co nejlepší a nejefektivnější užití dotací dostala také nová myšlenka, jak s těmi  dotacemi naložit. Věřím, Vážená paní Majová, že mně nyní nebudete podezírat, že mnou navržený způsob užití dotací je účelový.

0 0
možnosti
VH

V některých záležitostech hospodářská soutěž by byla likvidována zrušením dotací z EU.  Například peníze z EU jsou využívány na opravy silnic, na výstavbu dálnic, opravu památek, rekonstrukcí nemocnic. Bez dotace by nebylo vyhlášeno výběrové řízení, nikdo by zakázku nedostal. Nezaměstnaní taky neplatí daně mají nižší koupěschopnost, takže ten vliv použití dotací na splacení dluhu by nebyl až takový, jaký autor očekává.

Je ale fakt, že určité dotační tituly mají dost problematické využití, někdy jde jen o to, na určité věci peníze vyčerpat. Postaví se cyklostesky, obce mají nové informační tabule, dětské hřiště, nebo sportoviště, které skoro nikdo nevyužívá, dotaci dostane nějaká účelově založená neziskovka....

0 0
možnosti
AK

A co zrušit dotace a udělat z nich jen bezúročné půjčky, které se ovšem musí vrátit, to motivuje více, než získat peníze zdarma.

0 0
možnosti
Foto

J84a66n33a 95M24a39j31o67v77á

15. 7. 2013 21:37

Jo, zvýhoněné půjčky jsou rozumné řešení, některým oblastem bude určitě slušet.

1 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 804x
Narozen 15.12.1960. Maturitu absolvoval v r. 1980 na gymnáziu v Náchodě. Vysokoškolské studium absolvoval v Liberci na VŠST, obor Ekonomika spotřebního průmyslu v roce 1984. V r. 1985 nastoupil do s.p. KRAS Brno, kde od r. 1987 byl vedoucím zásobování. Od r. 1991 podnikal ve výrobě konfekce. Od r. 1999 podniká v oblasti ekonomického, finančního a krizového managementu. Od roku 2002 je členem Zastupitelstva Obce Vranovice a od r. 2006 je starostou. Je ženatý, má dva syny, vnučku a dva vnuky.

Seznam rubrik