Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nikde jsem nečetl nějaké věrohodné porovnání nákladů na stát a i konkrétně státních zaměstnanců s obdobnými státy západní Evropy - třeba Rakousko, Nizozemí, Švédsko. Nemyslím jen ouřady, ale učitele, vojáky, policisty, hasiče atd. Z některých "útržků" jsem nabyl domnění, že na tom tak špatně nejsme a že podstata našich problémů leží v nízké efektivnosti ekonomiky (produkt a čisté mzdy jsou řádově poloviční). Takže k nějakým dosažitelným úsporám o 20 a více procent - kdyby se chtělo - jsem dost skeptický. Jde také o to, že se lidé propustí či jinak odejdou (důchod) a řeší se to nákupem jako  služby.

1 2
možnosti
PH

Problémem je, že byste musel propustit minimálně 60% úředníku státní zprávy a řekněte, která vláda by tu sebevraždu udělala.

0 0
možnosti
PT

Druhym problemem je, ze jsme v EU a o mechanismu dotaci z EU proste na narodni urovni nerozhodujeme :-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 804x
Narozen 15.12.1960. Maturitu absolvoval v r. 1980 na gymnáziu v Náchodě. Vysokoškolské studium absolvoval v Liberci na VŠST, obor Ekonomika spotřebního průmyslu v roce 1984. V r. 1985 nastoupil do s.p. KRAS Brno, kde od r. 1987 byl vedoucím zásobování. Od r. 1991 podnikal ve výrobě konfekce. Od r. 1999 podniká v oblasti ekonomického, finančního a krizového managementu. Od roku 2002 je členem Zastupitelstva Obce Vranovice a od r. 2006 je starostou. Je ženatý, má dva syny, vnučku a dva vnuky.

Seznam rubrik