Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

to jako myslíte vážně? Vy jste byla v Norsku 4 dny a už víte jak to tam chodí, vypadá a jak se chová celé její obyvatelstvo? Trochu povrchní, ne? Já byla vloni 7 dnů na Rhodosu a taky bych mohla napsat něco podobného, ale rozhodně bych ze sebe na základě sedmidenního pobytu neudělala expertku na stav ekonomiky, silnic a hlavně bych nehodnotila lidi podle jejich vzhledu. Je mi vás upřímně líto.

0 0
možnosti

A take tam mate syna a jezdite za nim pravidelne? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Když o nějaké zemi čtu, že všichni jsou zde zdraví, šťastní, slušní, ohleduplní a dobře vypadající, tak se ptám, zda jsou takoví, protože to chtějí nebo proto, že musí.

1 0
možnosti

On je problém v míře. V Norsku jsou tak slušní a ohleduplní, že vezmou děti i vlastním rodičů pokud je někdo (uvědomělý) udá, že se o ně nesprávně starají a dají jim třeba na zadek nebo nedej bože facku. Těch případů co tam Barnevernet už vyvedl je známá celá řada a dokonce se to řešilo i na úrovni EK. Takže do Norska na návštěvu ano, ale žít spokojeně raději V Česku, zejména s dětmi pokud o ně nechcete přijít...

2 0
možnosti

Autorko, tvrdila jste v jednom ze svých blogů, že nečtete komentáře.

1 0
možnosti

Norové a angličtina.

Kdysi dávno jsem četl článek, jehož autor se také podivoval tomu, že tam každý popelář umí anglicky. A vysvětloval to tím, že v Norsku není filmový dabing. Jenom se titulkuje. Samozřejmě ve škole se angličtina vyučuje jako povinný cizí jazyk. Takže základ pro domluvu se zbytkem anglofonního světa je tímto daný.

Nás, staré psy, kteří měli ve škole povinnou ruštinu a v kině i v televizi koukali na skvěle dabované filmy, už zachraňuje jenom google translator. Ale děti mi závidí znalost azbuky ;-)

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Měl-li bych se vyjádřit (nejen) k tomuto blogu autorky, pak budu parafrázovat známé rčení na: Všude dobře, doma nejhůř.

....což velmi vypovídá o celkovém vnitřním nastavení této paní.

2 0
možnosti
Foto

J90o92s33e90f 95B32á22r61t13a

28. 12. 2021 10:12

Kdybyste měla dvě úplně stejné krabičky zápalek, jedna by byla.........

3 0
možnosti

Tak to shrneme: autorka odjela na Vánoce do Norska. Dnes už je doma, takže lze předpokládat, že tam pobyla pár dnů - 3 nebo 4?

Její postřehy za několik málo dnů jsou obdivuhodné.;-D

1/ ubytovali se, kde je málo domků.

2/ řidiči jezdí jen a jen předpisově..

3/ lidé jejího věku / odhaduji 65+/ jsou štíhlí, pěkně oblečení, nebelhají, jsou fyzicky aktivní, do obchodu nenosí tepláky od Vietnamců, ženský nemají neobarvené šediny.

4/ po návratu do Čech nechutné zjištění, že její sousedi z baráku jsou ti, kteří dřepí jen doma...jak to může vědět, když byla pryč?

Shrnuto: odjela někam, kde lišky dávají dobrou noc, ale i tak zjistila, že lidé jsou tam lepší, aktivní, nemají žádné nemoce, nebelhají, pravděpodobně nosí jen značkové oblečení...a na závěr - nejhorší jsou sousedi, kteří jí závidí, když táhne kufry z cest. Tady lze použít jen jednu větu, kterou pronesl dr. Štrossmajer - kdyby hloupost nadnášela...

13 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti

No jo, je to tu zlé.

Tady namalovaný hákový kříž, v Norsku Breivik a desítky mrtvých......

0 0
možnosti

A odebrané děti za cokoliv, protože u pěstounů je líp.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
  • Počet článků 1263
  • Celková karma 21,60
  • Průměrná čtenost 1112x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik