Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Souhlas, Helenko, souhlas! Jen mám obavu, že je stav horší, než to vypadá!

Nesmíme se spoléhat na stát řízený estébáky, komunisty a postkomunistickými papaláši! Můžeme se spoléhat jen sami na sebe a své přátele, na svoji a jejich odpovědnost! A musíme ty postkomunistické zmatky s koronavirem nějak přežít!

Ale očkovat se nechám! Důvěřuji lékařům i výrobcům vakcín! Nenechám se oblafnout nejrůznějšími chytrolíny, kteří jen rozvrací naši vzájemnou důvěru a odpovědnost!

:-)

0 0
možnosti
DR

Tak tak. Zlý Babiš, zlá vláda, všechno je špatně. Ještěže tu máme tu spásnou opozici, která by to samozřejmě všechno zvládla na jedničku. ;-)

1 1
možnosti
DT

Je na to jednoduché řešení. Přestat se o to starat a žít si dál normální život. Zakázat vám můžou jen to, co si zakázat necháte.

6 0
možnosti
MR

Osobně nechci být pokusným králíkem našich medií. Naše media, do kterých nastoupila nová generace, tak jejich novinařina je buď čtenáře doslova zabít argumenty z té či oné strany, neustále chrlit články bez ladu a skladu, informace poskládat tak aby vedli myšlení čtenářů podle určité vnitřní politiky novin, media, televize. Snaží se o svoji tézi komplexní informovanosti, tak že pozvou 100 odborníků jež bude mít 100 názorů, k tomu zde už roky je horký brambor ve vládě Babiš. K tomu se přidává i stav kdy jsme žili v ekonomickém boomu a blahobytu, kde část ekonomiky existuje jen díky tomu. Tak že jedno téma a to hospody. Zde by měla vzniknout dohoda mezi novináři a medii, tzv. novinářský krizový morální kodex, který by vedl k inteligentní informovanosti, neboť vláda, kraje, obce nevlastní media a musí se spoléhat na veřejná media a ty vytváří situaci a stav ve společnosti, to jak přednesou to, co řekne vláda, krizový štáb, krajské a obecní vlády, senát, parlament. Kde jindy by to mělo být než v době, kdy nám všem teče do bot. Uplynula už dlouhá doba od roku 89, ale covid nám ukazuje v plné nahotě určitou sebestřednost, sobeckost, a to že zde byl volen "špatný" krok v tom směru poskytnout mladým generacím téměř vše, bez vlastního přičinění. Duševnost a osvícenost člověka nedělá tak výchova, vzdělání, svoboda, ale to, jak zvládá výzvy a tvrdost života, bez tohoto pak se tíhne k sobectví, anarchii, socialismu ... My pořád máme tendence mladým generacím umetat cestičku životem a tím jim bereme to podstatné ...

5 1
možnosti

Českou televizi mohu jen chválit, za zveřejňování plurality názorů různých odborníků, abychom neměli jen jeden jediný správný státní názor!

Nutí mne to přemýšlet a rozhodovat se! Nutí mne to přirozenou cestou k osobní odpovědnosti. Nutí mne to konfrontovat tyto názory s mnohými lidmi posvátně uctívanými maily plnými lží a pomluv. Vede mne to ke svobodě myšlení!

A to je jediná cesta: Poznat, pochopit, ochránit se! I bez ohledu na naše zmatkující politiky!

:-)

1 0
možnosti
MR

Situace je vlastně podobná jako kdyby bylo z elektrické sítě, vyřazeno několik elektráren a tím pádem, by stát musel něco a někoho odstavit.

Koho byste odstavili vy???

Tato pandemie – krize je zvláštní tím, že vlastně nezasahuje tak hmotně, skrze majetky a zdroje státu, jako třeba zima v roce 1979, povodně 1997, 2002, anebo erupce islandské sopky Eyjafjallajökull. Zde navíc stát má organizační složky, policii, hasiče a ... U virové pandemie jsou vesměs mimo hru a zde nastupují hygienici, lékaři a vojsko ...

Navíc po době, kdy zde byl ekonomický boom a mladé generace se vlastně nemuseli v ničem omezovat ba naopak. Doba jim přála.

Duševního člověka netvoří jen výchova, vzdělání, svoboda, podstatnější je, jak jej testuje a ková sám život. Tím vzniká cit k hodnotám a ne anarchie, a morální vnitřní kodex.

Dynamika této epidemie je taková kde obrazotvorně, stát jednu elektrárnu zapojí a za chvilku o ní zase přijde ...

Jak by asi lidi brali, kdyby v 8 večer končila televize a vypínal se proud, a přes den mohli použít jen jeden spotřebič a internet byl odpojen ...

1 1
možnosti

Jenže naše vláda zmatkuje a svým zmatkovitým řízením likviduje všechny vymoženosti dnešní doby. Zdravotnický personál vybavili ochrannými prostředky až koncem jarního koronavirového útoku! Seniory zabezpečovali teprve po stovkových úmrtích nedavno v listopadu.

Přežít bychom museli, i kdyby nám vláda vypnula elektrický proud, jak sám uvádíte! Na součásnou vládu se nesmíme spoléhat! Nejsou schopni zabezpečit společnost!

Stavme na pravdivých informacích, vlastní, osobní odpovědnosti a úctě k druhému člověku!

:-)

1 0
možnosti
PN

P68e47t76r 96N82e63d34v62ě76d

11. 12. 2020 8:05

Když je Vaší filozofií starat se jen o sebe, proč Vás tak irituje vláda? Dokonce od začátku vládnutí? Protože s jejím nástupem už jste se nemohla tak v pohodě starat jen o sebe jako za vlád předchozích?

A prosím Vás, před kým se stydíte za to, že byl Babiš komouš? Vy se přeci staráme jen sama o sebe....

8 2
možnosti

Absolutně nechápete autorku! Poznala, že se na stát nemůže spolehnout, že se může spoléhat jen sama na sebe. Nečeká na příkazy, jedná! :-)

1 0
možnosti
LH
PK

No přece napsala pani blog, aby se alespoň částečně zbavila nahromaděné frustrace tím, že jí předhodí k diskusi.

2 1
možnosti
Foto

Ale vy se - a platí to právě dnes - staráte se o své zdraví právě jenom a tehdy, staráte-li se o zdraví ostatních. Jste si jistá, že byste to uměla lépe, než to dělá naše všemi (ne)milovaná vláda?

Nejenom do naší lodičky, ale do všech lodiček na světě, teče voda, vodička, takže se všechny začaly potápět. A vzájemně se strhávat ke dnu. A není jasné, kde všude ty lodičky mají díry. Takže je nutné improvizovat. A vy za této situace vyčítáte kapitánovi, že to dělá.

6 1
možnosti
  • Počet článků 1264
  • Celková karma 21,81
  • Průměrná čtenost 1111x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik