Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Samozřejmě, že musíme si pomáhat. Ale je pomoc a pomoc!

Když takováto pomoc dorazí ke starému muži a dá mu mouku, rýži a podobné potřeby, jak tato pomoc skončí, když si nevaří? V popelnici? Možná je dá svým dětem nebo vnoučatům! Nebylo by lépe mu dát plechovky s pivem? Nebo peníze, aby si za ně koupil sám, co potřebuje?

Tato charita "Potravinová banka" má také nějakou organizaci, která potřebuje být také zaplacena. Neztratí se těch peněz více než se vybere?

Kdyby tuto charitu prováděli místní lidé konkrétním lidem, tak jako to bývalo, bylo by to možná efektivnější. Charita lidí, kteří znají místo, ať už jde o farní či obecní společenství.

:-)

0 0
možnosti

Chudoba ve světě: "Dnes nejpoužívanější klasifikací chudoby, vytvořené Světovou bankou, jsou hranice denních příjmů na osobu. Podle jejích odhadů žila v roce 2001 celkem 1,1 miliarda lidí ve stavu extrémní chudoby, tedy za méně než 1,25 USD na den. Za méně než 2 USD denně žilo ve stejném roce zhruba 2,7 miliardy lidí. Nejvíce chudých pak žije v Subsaharské Africe a jižní a jihovýchodní Asii." (Wikipedia) Takže chudých lidí ve světě je asi 3 miliardy, samozřejmě to nikdo nespočítá, jsou to odhady. - Na druhé straně pomáhat je dobré, zvláště, když na to máte. Já většinou s důchodem vyjdu tak, že mínus, co je karanténa, tak lehce plus. Kdyby někdo potřeboval peníze , protože nemá co jíst - asi bych mu koupil něco k jídlu - pokud to není alkoholik. - Ale myslí, že tyhle lidi se stydí a o nic si neřeknou.

0 0
možnosti

V naší obci byl člověk, který tahal z lidí peníze na jídlo. Všichni věděli, že jde o cigarety a pivo. Jednou zašel i k nám a žebral o peníze. Moje žena ho pozvala dál, že mu dá chleba s máslem, jestli má hlad. Nešel. Hlad neměl. :-)

0 0
možnosti

Šalamoun: "abyste nasypali na jeho hlavu žhavé uhlí"? - pěkné, taková ta biblická lidumilnost... Taky nemám zuby, resp.mám náhradní, ale nerad je nosím, nahoře. Na vesnici to může být zlé, ale i ve městě...Našel jsem ve schránce dopis od jedné organizace, na obálce černošský chlapeček - uvnitř složenka. Kolik je asi v Africe chudých dětí, které potřebují peníze? 100 milionů? 500 milionů? Netuším. Ale pomáhat můžeme pořád někde.

0 1
možnosti

A fotky by z té vesnice nebyly? Protože jak víte papír snese vše. Potom jsme na stejné úrovni jak v Rusku, kde žijí pořád v roce 1950 a to se mně nechce věřit.

0 1
možnosti

Myslím si, že přece každý človíček na zeměkouli, jen trochu obdařený i jen špetkou empatie musí chápat, co kdysi již dříve kdosi pravil, že:

,,S dospělostí zjistíte, že máte dvě ruce. Jednu, abyste pomáhali sobě, druhou abyste pomohli světu.“ Naštěstí v této ne příliš radostné době to v mém okolí funguje .......a to je dobře V

1 0
možnosti
  • Počet článků 1264
  • Celková karma 21,81
  • Průměrná čtenost 1111x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik