Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PI

Trošku jste ve svém článku ujela. Nikdo neřeší barvu pleti u Arabů, ale jen a pouze jejich náboženství. Takže hovořit o rasistech je minimálně nemístné, pokud tedy nepatříte k těm, kteří tohle slovo cpou pomalu do každé věty. Dále si vás dovolím upozornit na mou osobní zkušenost s muslimem. Byl to lékař, vždy milý, usměvavý, ochotný a přívětivý. Ale jen do chvíle, kdy jsem se jej zeptal na jeho názor na 11. září. To už milý ani usměvavý nebyl a rozhodně útoky na dvojčata neodsoudil... Takže ano, veřím tomu že arabové na vás mohli působit velmi kamarádsky a jako fajn lidé, ale do hlavy jim nevidíte

2 0
možnosti
JH

jablka vs. hrušky...toť vše co k tomu dodat

1 0
možnosti
IZ

Učit někoho jazyk je diametrálně jiné než s ním žít. Taky mám zkušenosti s výukou jazyků u nás i ve světě, taky jsem učila češtinu cizince, a kromě toho mám i delší zkušenosti s pobytem v zahraničí, ne jen cestování, ale i normální bydlení, a na více místech. A řeknu vám, že je to nebe a dudy. Problém nejsou ani tak ti cizinci jako lidé jako vy, kteří bez znalosti souvislostí dělají chytré a ostatním se snaží ukázat jak oni jsou lepší. Ne, vy tomu prostě jen, paní, nerozumníte. Chybí vám opravdová osobní zkušenost, ne ta teoretická za katedrou. Anebo vám chybí schopnost vidět realitu. Jinak byste tak nepsala.

5 0
možnosti
JF

Je to vaše zkušenost, vás pohled na věc. To se musí respektovat, protože většina lidi v této zemi ani tak malou zkušenost nemají. Ale jistě uznáte, že jde o mylý vzorek a problémy aˇž už přímé nebo nepřímé s migrací jsou.

0 0
možnosti
OP

Madam, co jste s tím článkem chtěla vlastně říci? Že vy jste hodná a my ostatní sprosťáci? Něco tak nadřazeného a hloupého už jsem dlouho nečetla

2 0
možnosti
Foto

Trochu si paní plete dojmy s pojmy. Neodsuzujeme podle barvy pleti ale podle chování. V Teplicích arab odmítl platit za lázně jen proto že na recepci byla žena, v Rotterdamu když černochovi neuhnete na chodníku tak se zlou se potážete a Lyonu vám odmítnou nalít alkohol jelikož to odporuje jejich víře. Islám učí k nenávisti a násílí ke všemu a všem kteří přemýšlí nebo konají jinak než oni a nutí ostatní se podřídit se jejich tradicím. Nejedná se tedy o rasismus ale o ochranu vlastní bezpečnosti a hájení vlastní identity.

16 0
možnosti

Tak jsem říkal, třeba to bude inteligentní článek... Třeba si přečtu něco zajímavého... A ono to hned začíná urážkami do rasistů...

No nic, přelouskal jsem to dále. Takže, jenom upřesním - to, co "rasisté" obvykle kritizují, bývá kultura, některé prvky islámu a důsledky migrace z muslimských zemí. To absolutně nesouvisí s rasou, takže se nejedná o rasismus a celý Váš text tímto prostým empirickým faktem ztrácí jakoukoli relevanci. Vzato kolem a kolem, vámi za příklad dávaní Arabové totiž nejsou zástupci jiné rasy, zatímco lídr SPD (kterou jsem nevolil, podotýkám) je míšencem. Takže věřte tomu, že o rasismus se z jejich strany opravdu nejedná.

Jinak, je potřeba si uvědomit, že vaše zkušenosti jsou determinovány sociálním prostředím. Už to, že učíte Araby češtinu, implikuje, že se tam nesetkáte s Arabem, který se odmítá alespoň částečně integrovat. Co by na té hodině dělal, přišel Vám říci, že se nechce učit Česky? Podobný filtr funguje při cestování.

Zkuste udělat jednu věc - přestat šířit nenávist vůči svým spoluobčanům a začít naslouchat jejich argumentům. Přestat se na svět dívat jenom v mezích své sociální bubliny. Jako úplný začátek by stačilo udělat si pořádek v otázce, co je a co není rasismus.

A také si uvědomit, že svět se nedělí na "miluji X nenávidím" a nic mezitím. Přiznám se, že tyto city si nechávám pro blízké osoby, možná svojí vlast či kulturu. Muslimové jsou mi zcela lhostejní, neznám je osobně a do svého srdce celý svět nezahrnu. Ovšem, co mi není lhostejné, jsou důsledky migrace. Takže opět, žádná nenávist, jenom pouhopouhý pragmatismus.

Pak se podívám, vidím, že na západě mají jisté zkušenosti s migrací z islámských zemí a nevypadá to, že bych chtěl ty zkušenosti opakovat u nás. Případně se mohu poučit z osudu Východořímské říše. Kde v tom chcete hledat rasismus či nenávist?

Já sám se argumentům "druhé stany" naslouchat snažím, jak potvrzuje už to, že jsem si přečetl Váš blog.

13 0
možnosti
BV

>>A také si uvědomit, že svět se nedělí na "miluji X nenávidím" a nic mezitím.<<

Jistě, ale řekl bych, že autorka kritizovala ty, kteří dávají okatě najevo svou nenávist.

>>Takže, jenom upřesním - to, co "rasisté" obvykle kritizují, bývá kultura, některé prvky islámu a důsledky migrace z muslimských zemí.<<

Proč dáváte to slovo "rasisté" do uvozovek? Pročítal jste si někdy trochu podrobněji diskuse pod články týkající se migrace? Zde na iDnes to není až tak hrozné, protože zdejší administrátoři uživatele píšící nenávistné příspěvky docela účinně blokují, ale třeba na Novinkách - tam když se začtete pod těmi "správnými" články, budou vám vstávat vlasy hrůzou na hlavě, co všechno jsou naši spoluobčané schopni veřejně napsat. A tam je i zřejmé, že to jsou skuteční rasisté, žádní ti vaši "rasisté" v uvozovkách. A o těch se, domnívám, paní autorka psala.

>>Já sám se argumentům "druhé stany" naslouchat snažím, jak potvrzuje už to, že jsem si přečetl Váš blog.<<

To je zajisté chvályhodné. Ale zkuste si i více všímat toho skutečného rasismu, o kterém autorka psala. Pročtěte si třeba několik "výživných" diskusí na Novinkách (http://www.novinky.cz). Vy se zřejmě bojíte lidí pocházejících z odlišných kultur - já váš strach plně chápu - nicméně já osobně mám ještě o trochu větší strach z toho, že v této zemi se čím dál tím více lidí přestává za svou nenávist stydět - a čím dál tím víc lidí dává svou nenávist "hrdě" najevo. To, co by před několika lety pohoršovalo, se dnes stává pomalu "standardem". A z toho já osobně mám opravdu velký strach. Protože pokud bude nastoupený trend ještě pár let pokračovat, povede to znovu ke koncentračním táborům a plynovým komorám. A toho bych se opravdu nechtěl dožít. Možná se ale domníváte, že "jen straším". Byl bych moc rád, kdyby tomu tak bylo. Ale kdyby se pak přece jen za pár let staly ty koncentrační tábory realitou, bude pozdě s tím už cokoli dělat. Protože totalita (a jen totalita může zavést koncentrační tábory) se sama od sebe nezhumanizuje.

1 1
možnosti
VR

https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/000/842/755/493.jpg

Protože idnes neumožňuje vkládání obrázků, popíši pro uživatele, kteří nemohou na odkaz přejít, obrázek slovy.

Na obrázku je vyobrazen dav lidí a mezi nimi vyčuhujíci troll. Obrázek je doprovázen textem "Obvious troll is obvious". Tento meme je používán pro žertovná poukázání na očividný trolling, kterým je například tento článek.

Jinak, autorko, abych parafrázoval argumenty takových jako vy "Nebuďte islámofilní, ne všichni muslimové jsou studenti angličtiny" ;-). Možná jste s nimi měla otevřít i citlivější témata, například kritiku proroka Mohameda, židy a Izrael či práva žen. Ale to by vám mohlo protrhnout vaši bublinu, ve které žijete.

6 1
možnosti
BV

>>Tento meme je používán pro žertovná poukázání na očividný trolling, kterým je například tento článek.<<

Co je za "trolling" když někdo napíše názor, který se neshoduje s vaším? Očividným trollingem je tento váš příspěvek - protože vy jste ten článek napadl, že to je "trolling" - čili "lepší" příklad trollingu, než jaký jste právě tím vaším příspěvkem předvedl, jste předvést nemohl.

0 0
možnosti
OG

Ano, je to tak, existují i slušní arabové i muslimové, tak jako existují češi strašné ho...., nemusíme chodit daleko stačí občas vidět, čeho jsou schopni fotbaloví huligans.

Ale zkuste si takhle jít učit do německých, britských, švédských .... škol ve "vyhlášených" čtvrtí. tam by jste si už takto nepřipadala, nebylo by to dojemné loučení (teda předpokládám)

1 0
možnosti
BV

Měl jste to napsat takto:

>>Ano, je to tak, existují i slušní arabové i muslimové, tak jako existují slušní Češi. A zrovna tak existují i neslušní arabové a muslimové, stejně tak, jako existují i neslušní Češi.<<

0 0
možnosti
PM

No a proč musí být muslimky zahalené? Kdo je nutí? Jak pozadu je ta jejich takzvaná "víra"? 500 let? 600? 700?

Tady muslimové nepatří, stejně jako Evropani nepatří do jejich zemí. To je realita. Zbytek je jen podplacená omáčka a byznys, nic víc.

1 0
možnosti