Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Dnes s paní autorkou souhlasím.

2 0
možnosti
Foto

J81a60n 53Š77i61k

11. 3. 2020 9:52

Myslím si, že jako obvykle přeháníte, často jdete do extrému a paušalizujete. Dnešní doba je prostě jiná než před lety a mladí vychovávají jinak. Já si dobře pamatuji, že ani generaci předešlé se nelíbilo, jak jsme děti vychovávali a vedli my. Nebuďme superrádci, mladí, stejně jako my tehdy, o žádné rady nestojí a dělají si věci po svém. Na druhou stranu mám známou v mateřské školce a říkala, že tak polovinu dětí musí učitelky naučit jak smrkat. To určitě dobře není. Ale nechal bych to být a neřešil to, ti rodiče na všechno přijdou. Nebo nepřijdou a bude je to po letech mrzet, jako je plno věcí, co mrzí i mě. No a co? Včera jsem byl u příbuzných, kteří výchovu vedou takovým středem a nebrání se všelijakým novinkám. Mají dvě malé děti a viděl jsem jak jsou spokojené a šťastné. Tak proč tlačit na pilu paní Vlachová...Hezký den Vám přeji

2 2
možnosti
MB

p. Šik, jste vlídný dopisovatel, čtu Vás rád - Neutrálně se chatám toho - "Dnešní doba je prostě jiná než před lety". To se často objevuje a používá, jistě. Já vždy argumentuji, že jde o naprostý Omyl ! = Doba je pořád stejná ! Jde o model - Někdo se narodil, byl vychováván, chce být šťastným a uspět. Jistě, mění se vlády, politické garnitury ap. Ovšem ta podstata - Je pořád stejná ! Teď jde o to, jak na to ...?

Tu efektivitu metody pak určí až samotný čas. Jak dítě, člověk uspěje v reálném životě. To je měřítko toho předcházejícího. Je pochopitelně ovlivňováno rodiči, přebírá zvyky - hodnoty - aniž by chtělo. Já tu změnu vidím takto = Kdyby IHNED zrušili Pampers - Říkám, nic se neděje ! Mnohá matka by asi zvolala - Katastrofa a to ještě na sídlišti vypnuli dodávku teplé vody, (odstávka). Můj život pozbyl smyslu ! Přeháním, jistě, nicméně tak to zhruba ... vidím :-)

3 0
možnosti
MB

Jako vysloužilý otec hlásím - Základem byl nočník a můj oblíbený, plechový kýbl - na plynu. Tam jsem si spokojeně vařil, házel zbytky mýdla a vařečkou míchal. Pampers je nepochybně pokrok. V naší rodině jsou využity u tchýně, (nebohá nemocná žena).

Pampers určitě šetří čas a přispívá k mobilitě, (jízda autem). Mne vždy fascinuje otázka - A co s tím získaným časem pak vůbec člověk dělá ? To následně investuje do výchovy dítěte - do sebe, učí se cizí jazyky ? Klidně mne nazvěte Staromilem :-)

2 0
možnosti
Foto

" ...pojď, jedem ke strejdovi," tahá za ruku František Louka Kolju, ,, honem než přijde Zubatá..."

...a to si paní Vlachová Zubatá, neumim představit, kdyby byl František Louka matkou, co to do nich furt perete:). Zato si dovedu spočítat, že kam se na Vás v těch věčných školeních hrabe tým sociálních pracovnic Zubatých.

Pro klima dítěte je naprosto nejlepší moudrá v pohodě máma, co má trpělivost a i tu nálož v kalhotech ve čtyřech letech nebere jako tragédii. Moje první dítě mělo v jednadvacátém století pleny látkové. Moje druhé narozené po roce už ne. Přijďte. Já vam to za á vysvětlim a za bé mi řeknete, který je to dítě ausgerechnet lepší. Je jim 20 ale věřim,že maj všechno to plenové vepsaný v tváři:))

4 0
možnosti
Foto

J78a61n 23A43n28d66r94l83e

11. 3. 2020 8:08

ale na deti delniku v tovarnach na pampersky jste nepomyslela, ze jo? aby nedopadly jako ty sklarske .... tatinek bez práce, hlad a nocniku ni plen netřeba...;-(

1 0
možnosti
Foto

Vy s tím vaším řádem a jedinou pravdou... to, co mne při čtení vašich článků napadne jako první je cosi jako lítost a vlastní pousmání nad tou "pravdou". Domnivám se, že se s tím musí setsakra blbě žít....ale asi se toho nedá zbavit. Asi ta přísná matka vychovala přísnou dceru. Musí s tím být spojená neuvěřitelná samota...vždyť kdo by dostál vašim nárokům?

Myslím, že vytýčení hranic dětem je důležité, protože bez nich se v podstatě nedá žít. Jenže plenky...inu, každé dítě se učí různé věci různě dlouho. Jo, matky dneska nechávají pleny dětem déle, než jsme to dělaly my. Můj důvod byl jednoduchý - ty pleny ve kbelíku mne fakt pekelně štvaly, dítko s plenkami v době bez auta komplikovalo cestování, prostě to bylo celé na nic. To mladší příšlo v době obějvu "papírovek", daly se tenkrát koupit po jedné a použvaly se vzácně - třeba na to cestování (jo, cestovali jsme tehdejšími tragickými vlaky, nic jiného nebylo). A mladší tak nějak obecně na moje nočníkov vychovávání pěkně z vysoka...ehm...kálelo a ve dvou letech prostě vytáhlo plenku z kratásků a už ji nikdy nepotřebovalo...

Ano, hranice. Ale i uchopení individuality. Nevíte, v kolika letech má dítě umět stojku? Já abych se šla odstřelit...neumím ji dodnes.

7 3
možnosti
ND

Jano, je to opravdu individuální věc, článek autorky je jako vždy autoritativní, ale když to vezmu bez zaujetí, pak je přeci výchova dítěte k hygienickým návykům součástí jeho vývoje osobnosti.

Dnešní trend, že si má dítě určovat kdy a co chce, tak to se mi moc šťastné nejeví, ale budiž, já zastavam samozřejmě výchovu dětí podle své doby a nemyslím si, že moje vysazování děti na nočník v raném věku je nějak poškodilo na psychice :-)

13 0
možnosti
RC

Detsti lekari a hlavne psychologove doporucuji ucit deti na nocnik od 1,5 roku nikoli drive(samozrejme zalezi na jednotlivém diteti).

Drive se deti nutili dávat v roce ci dokonce drive na nátlak "okolí"(můj syn-dcera uz v jeho veku chodili na nočník. Dokonce tehdy rodič prikurtovaval dite na nočník, aby na nem vydrželo alespoň několik sekund. Kazde dite je original a nelze aplikovat vase myšlení ohledně nočníku na kazdy pripad.

Pro psychiku tak maleho ditete nelze nutit do nočníku neboť si rodič u dítěte vypěstuje akorát nenávist k nočníku.

2 1
možnosti
Foto

"Domnívám se, že děti, které dovršily jeden rok, by se měly učit chodit bez plen."

Jo, a zkoušela jste to? Na víc, než jediném dítěti?

S jedním dítětem to možná jde, ale stačí jakýkoliv regres (trochu větší nemoc) a je to v háji, a musíte být furt ve střehu. Dokud to dítěti v hlavě nesepne přirozeně (ne jako drezúra) - a to některým dětem trvá trošku dýl.

No a když to roční pachole má tříletého sourozence, tak matka musí přehodnotit priority. Plínky nejsou úplně nejvyšší prioritou, i když to nebudete řešit, přijde to samo, nakonec do školy děti s plínkami nechodí, ať to rodiče řeší, nebo ne.

A ten čas a nervy z odstraňování následků neúspěchů je lépe využít s dětmi konstruktivně a bez stresu z bobku v kaťatech nebo na koberci.

3 2
možnosti
ND

Jen výmluvy, autorka má pravdu...

8 2
možnosti
DK

Máte pravdu, ale když jsou plenky, tak je to pro matky snazší, šup plínu, která se rozkládá x-let a pračka ať si odpočine. Rozvoj řeči...Večerníčci a TV to nespraví a to šišlání je přece tak roztomilé;-€. Je to tedy daň pokroku.

2 1
možnosti
  • Počet článků 1270
  • Celková karma 20,56
  • Průměrná čtenost 1114x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik