Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

Ještě začněte chrlit oheň a síru. Nemyslíte,že to není o zákonech a vyhláškách,ale o lidech?

0 0
možnosti

Cigarety, alkohol a drogy si muzou deti koupit ve skolnim bufetu? To bych vam mozna doporucil zmenu skoly...

4 1
možnosti

Njn, to že stát a státní úředníci jsou neschopní je fakt známý už pár tisíc let. Jenže ani za těch pár tisíc let jsme nezjistili co s tím

4 0
možnosti
JS

J56a79n 33S11o46u63k88u53p

21. 1. 2017 11:59

Nějak neshledávám vazbu mezi vyhláškou a skutečností, že děti kouří a berou drogy, to jsou v podstatě naprosto nesouvisející témata. To už je taky taková česká cesta, všechno označit za nedodělek, řešení za nekomplexní a kocourkovská. To, že někdo nedodržuje zákony, to není věc těchto zákonů, to je věcí lidí, výchovy, chování a obyčejného přehlížení zjevných věcí.

4 0
možnosti
JAZ

Tento hloupý zákon řeší školní bufety, automaty, ale už neřeší školní jídelny. Takže dejme tomu, že posvačí žák cereálie, ale na oběd ve stejný den bude palačinka, buchtičky s krémem či uzené s bramborovou kaší. Jde vidět, že katolíci a komunisti udělali opět paskvil.

3 2
možnosti
PM

P89a28v45e54l 33M56a25t69a33s

21. 1. 2017 16:32

Bez těch katolíků a komunistů bych souhlasil. Ale kde berete to přesvědčení, že za tím jsou právě tyto dvě skupiny?

2 0
možnosti
Foto

To není vaše věc, co jiné děti dělají. To je věc jejich rodičů. Rv

6 0
možnosti
MS

Ten nepovedený zákon ovšem nemá řešit nic jiného, než sortiment zboží ve školních bufetech, do kterého nikdy nepatřil alkohol, cigarety a drogy. Takže pláčete sice dobře, ale na špatném hrobě. :-) Docílit toho, aby se tyto komodity nedostaly do rukou dětí je velmi složité, až nemožné. Zákaz prodeje cigaret a alkoholu neplnoletým platí už od dob vlády komunistů (ne-li déle) a přesto se k nim děti vždycky dostaly (ještě si na to pamatuji :-)). A s "trávou" je to dnes paradoxně ještě jednodušší, byť se oficiálně neprodává.

3 0
možnosti
SN

:-).....Napsala jste to výborně! Je neuvěřitelné, jaké stupidní zákony schvaluje parlament, kde je většina poslanců s akademickým vzděláním. Mně to připadá tak, že to dělají jen proto, aby si národ nemyslel, že berou peníze zadarmo.

Viz....hostinský musí vyhodit hosta, který je opilý! Kdo to posoudí? Bude host chodit po rovné čáře namalované křídou na podlaze hospody, nebo si bude sahat se zavřenýma očima na špičku nosu? Nebo si najme specialistu lékaře, aby každého hosta sledoval a posoudil to on? Nejlépe vyhlásit nulovou toleranci, jako my u řidičů papežštější papeže, máme zřejmě jako jediní v Evropě. Totéž učinit v hospodě a šmytec! R^VR^

2 4
možnosti
MS

Myšlenku jste napsala hezky,ale ten perex dost nešikovně.Čtenář by si mohl vyložit,že ty drogy,alkohol a tabák jsou ve školních bufetech.To až v dalším čtení pak pochopí pointu článku.

3 0
možnosti
AP

A93d36a86m 22P27o77c49h51e

21. 1. 2017 8:38

Zejména distributorům tabáku záleží na tom, aby s kouřením začínaly co nejmladší děti - ostatně je prokázáno, že prakticky veškerá reklama míří právě na ně a je u nich největší šance z nich udělat kuřáky na celý život. Naopak po dvacítce začíná kouřit už jen minimum lidí. Ani bych se nedivil, kdyby trafikanti byli distributory upláceni, aby jim to prodávali, protože odmítnutí prodeje cigaret dítěti je téměř rarita.

2 1
možnosti
MS

Teda nevím kam chodíte do trafiky vy, ale krom na benzínce (kde je jasné, že mi osmnáct bylo, protože řídím) po mne všude chtějí občanku a to už mi dávno není 18 (ano nenamalovaná vypadám jak děcko :-))

0 0
možnosti