Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Mizerne filmy byly nejen v komunisticke a postkomunisticke rezance. Byly i v rezance predkomunisticke, viz nejen predvalecne, ale dokonce protektoratni filmy. Vavra prave v te dobe natocil svoje nejlepsi. Ono to plati v kazde dobe a za kazdeho rezimu a vsech oborech , ne kazdy umi stejne, vzdy budou dila vynikajici, prumerna a mizerna. Vsichni jsme jen lide, jen ne stejneho nadani. Smutna pravda ale je, za nemeckeho protektoratu meli filmovi tvurci vice tvurci svobody nez za protektoratu sovetskeho. Viz "Parta brusice Karhana", "Zitra se bude tancit vsude", "Dovolena s Andelem" atd.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, paní Vlachová, dřívější seriály za mnoho nestály, ale pokud byly natočeny nějakým schopným režizérem podle scénáře Jaroslava Dietla, dívat se na ně dalo. (Tehdy). V dnešní době působí schematicky a směšně... Nejvíc si cením seriálu Byl jeden dům, i když v některých částech byl také ideologicky zaměřen (Zámožná burž. rodina pana rady). Bylo v něm ale kus historické pravdy a také "člověčiny" - herci měli příležitost se ve svých psychologicky propracovaných rolích blejsknout. (D. Medřická, J. Hlaváčová, J. Somr, J. Adamíra, Josef Vinklář, V. Menšík, Petr Čepek a další). Dalo se dívat i na Nemocnici na kraji města (první díl). Druhý - slabota... A Seriál Hříšní lidé města pražského, stylizovaný - a dobrý. I díky dobré film. hudbě Zd. Lišky. Zato na současné seriály se nedívám, nudí mě a odpuzují... "Ordinace v růžové zahradě" není jen řezanka, ale stokrát nastavovaná kaše. A to neustálé střídání partnerů tam není jen nevěrohodné a trapné, ale přímo amorální. Vrcholem jsou ale poslední přisprostlé televizní seriály "Trapné padesátky" a jiné. Stačilo zhlédnou jeden díl - a dost.... :-/ Než naše české seriály, to raději seriály BBC Eart o přírodě, nebo dokumentární filmy na ČT2, případně nějaký dobrý film, koncert, záznam divadelní hry, nebo opery na ČT Art. Díky za článek k zamyšlení. R^

2 0
možnosti
Foto

ANO. Hubačův ,,jeden dům"R^

0 0
možnosti
Foto

I63v83a10n 89M17a94r46e66k

5. 5. 2018 16:16

Dnes mimořádně karma p, Vlachová, Máte pravdu tehdy se ta "jehla v kupce sena" dala ještě nalézt, dnes už jsme bez šance. ;-( Rv

0 0
možnosti
Foto

;-)Otýpku sena a škopek nápoje. Jinak Forman,to byl formát. A taky věděl své. I to, že chléb bývá o dvou kůrkách. A to všude;-)

2 0
možnosti
Foto

Jaký odkaz Vám zde Václav Havel zanechal, takový odkaz zde máte.

1 0
možnosti
JSS

Paní í - napsala jste trefně. Řezanka od vyvolenců, kteří vyšplhali k moci !!

Dejte jim přiměřeně najíst a lidové veselky a oni se uklidní nad naší " výsostí". Jenže jsme si vinni sami !!

Naše přihlouplost a netečnost dává nestoudnost a nadřazenost povýšencům. Nemám téměř nic proti schopným ovšem,uznalým a pak logicky určujícím směr vládnutí....

3 0
možnosti
Foto

Kapitalismus, neboli trh je věc, která je člověku nepřirozenější a existuje od pravěku. Trh udělal z člověka myslící bytost.

4 0
možnosti
Foto

Zajímavé. Nejdříve byl trh, teprve pak člověk. Jenom bych chtěl podotknout, že se tomuto mechanismu vzájemné výměny říká reciproční altruismus, na jehož základě se rozvíjí jak příkazy, tak i trh A že k přežití živočišného druhu je zapotřebí minimálně tak pět set jedinců, aby se rovnoměrně rodily jak osoby mužského, tak ženského pohlaví. Pod tuto hranici dochází k vymírání.

2 1
možnosti
PK

Seriál nemocnice na kraji města byl a zůstane jednim z mých nejoblíbenějších a to nejen díky skvělým hereckým výkonům ale i počtu dílů. To, co se v současnosti produkuje mě vyhání od TV a jsem vlastně za to vděčen.

3 0
možnosti
Foto

Seriál nemocnice na kraji města to byla parádní komunistická vymejvárna mozků. Ukazovala zdravotnictví, které za komunismu nebylo ani náhodou. Dnes s odstupujem doby jeden vidí, jako to byly hrozné herecké výkony, jak herci pouze figurkařili.

3 3
možnosti
AM

A65d75a53m 98M80a11l87ý

5. 5. 2018 7:52

Cítím v blogu tu ohranou šablonu "a v Americe zase bijou černochy ..." Rv

0 4
možnosti
  • Počet článků 1264
  • Celková karma 22,10
  • Průměrná čtenost 1115x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik