Diskuse

O estébáctví

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdosi tu vyslovil geniální názor, že až do r. 1989 nikdo nevěděl, že StB existuje. Někdo opravdu ne, další to vědět nechtěli (viz koncentráky) a další to dodnes tvrdí také, aby zastřeli, že k tomuto spolku patřili (resp. i nadále patří).

A pak jsou ti, co to věděli, protože jejich vlídné zacházení zažili na vlastní kůži.

4 0
možnosti
Foto

No právě, když ti, co si pochvalují, že zažili vlídné zacházení od estébáků, tak pak nelze zjistit, komu za co vděčí. A nelze tedy věřit, že šlo o vlídné zacházení.

0 0
možnosti

Je ztrátou času na Bartoše a jemu podobné reagovat.

0 0
možnosti

Omlouvám se. To patřilo pod jiný blog.

0 0
možnosti
VV

On byl ponekud rozdil mezi dustojniky StB a agenty StB. To lustracni osvedceni se ci vim vztahovalo jen na ty dustojniky. Jinak by 6 x evidovany vaclav II nemohl byt nejdrive ministrem financi, pak predsedou vlady a nakonec po 2 funkcni obdobi prezidentem republiky.

1 0
možnosti
Foto

..., že ohledem na lustrace pod lustrem je šero(K.K.R^)! Denacifikace Německa byla možná jen proto, že Německo bylo poraženo, tedy prohrálo válku, načež byla zavedena nekompromisní okupační správa! To je jen takový ,,malý detail", který mnohým uniká. Asi, či až raději. A u nás po ,,sametu", tedy nikoli po válce, žádný profesinální(!) estébák nemusí a nemusel nic předkládat,neb jakoby ani neexistoval! Byl prostě ,,zrušen", NÁSLEDNĚ DOSTAL VYSOKÉ ODSTUPNÉ A VÝSLUHY. V žádných seznamech ovšem žádný z nich nefiguruje a nefiguroval. Nakonec totéž platí i o příslušnících LM:-/ Profiestébáci byli souzeni a potrestáni pouze dva. Lorenc, a Zifčák. Ostatní bylo spíše ,,marginálií".:-/

1 0
možnosti
MM

Jeden místní registrovaný argumentuje, že stejně jako Babiš, musel pro získání a zachování své kariéry podávat hlášení, nikoliv svému šéfovi, ale jisté organizaci.

Nemuseli!

Stačilo říct, že za tuto cenu oželí svou kariéru a to zcela dobrovolně.

Tisíce jiných přišlo o kariéru, nedobrovolně, na příkaz instituce, které ti dnešní relativisté věrně, pro svůj prospěch, sloužili.

5 0
možnosti
Foto

To ale jsou nápady od někoho, kdo ani nechtěl svou kariéru v ČT ohrozit podpisem charty. To se to pak po "revoluci" vyčítá, že?

0 0
možnosti

Zažil jsem to. Tátu a strýce, národní socialisty, a dalších šestnáct komunisti hned v létě 48 poslali na Bory a posléze do Jáchymova a já jako šestiletý šel v padesátém do první třídy. Mladá svazačka s nějakým kursem pedagogiky, mi byla učitelkou a já pro ni syn kriminálníka a smála se mi celá třída a já do školy nechtěl chodit. Dopadlo to tak, že jsem se dostal do péče lékařů. K tomu razie estébáků, kteří hledali jakési papíry, když strýc napsal v base sbírku básní " Ostnatý drát " a podařilo se je propašovat ven. No našel se dobrák, který to bonznul.

5 0
možnosti
OP

Základ marasmu je v tom, že téměř třetina českých občanů akceptuje estébáka a podvodníka Bureše. Pak tu máme nějaké komunisty a nějaké okamurovce, takže v souhrnu téměř polovina populace fandí zlu. Ono se tento stav časem zase nějak vyřeší, jenže pokud budou lidé stále tak ke zlu lhostejní, vlastně se nic nevyřeší

7 1
možnosti
Foto

Jen pro upřesnění pro níže pomýlené komentátory. StB byla přímo řízena KSČ, v budově bývalého sídla (dnes Ministerstvo dopravy a GŘ ČD) měla StB kanceláře v suterénu. Aby pokyny šly nejkratší cestou. Prověření pracovníci našeho podniku tam instalovali rozhlasové zařízení a nějak to zapomněli utajit.

A že nějaké zbytky tohoto lidumilného spolku fungují dodnes, je patrné také z jistých komentářů.

Za blog R^

12 0
možnosti
Foto

Jaký význam má Vaše úvaha? Sbor národní bezpečnosti měl dvě složky. Veřejnou Bezpečnost a Státní Bezpečnost A generál Lorenc jako náměstek ministra vnitra byl hadr na holi?

Nezaložili snad Kaplan s Hejlem svou slávu na tézi, že StB ovládla KSČ.

0 0
možnosti
MS

Máte pravdu. Zemanovi je ovšem všechno jedno. Další volby už prohrát nemůže a to je to hlavní, o co mu šlo (koneckonců to bylo jedno z jeho prvních prohlášení poté, co byl zvolen). Teď bude jen beztrestně škodit republice a dál rozeštvávat společnost. Bezpečnostní prověrka Mynáře, nebo zatím nikým nevyvrácená minulost Babiše jako agenta STB, je mimo jeho rozlišovací schopnost.

11 0
možnosti