Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlas! Ale pozor! Dnes jsme slyšeli od Andreje Babiše, že když vystoupí sociální demokraté z vlády, že padne vláda a budou předčasné volby. To je nejspíš vědomá lež! Ve skutečnosti žádné předčasné volby Miloš Zeman nepřipustí a místo nich si najmenuje sám vládu, jakou bude chtít. Vždyť už snad jej můžeme znát, ne? :-)

0 0
možnosti
Foto

ve skutečnosti chtěli majetek a prachy, ale do Několika vět to nenapsali

2 1
možnosti
Foto

Je načase si položit otázku, zda bychom nezískali více evoluční cestou, než jsme získali cestou revoluční prostřednictvím stávek a demonstrací.

1 1
možnosti

Za komunistů určitě ne! A dnes? Asi to tak stejně bude, ale občanskou společnost je nutné mobiliizovat, aby nám tu ti naši politici neudělali z našeho státu kulničku na dříví! :-)

0 0
možnosti
EK

Signatáři několika vět chtěli "socialismus s lidskou tváří". Obávám se, že mnoho letenských chce to samé.

4 4
možnosti
Foto

Nějaký relevantní důkaz by byl?

3 0
možnosti
Foto

Vy vnímáte nějakou politickou krizi? Bývaly těžší časy po Listopadu a bylo ticho po pěšině. Za jeden rok nechala vláda za sebou sekyru 180 miliard a nic. Za pár let 600 miliard, klídek. Sarajevská krize. Děkujeme, odejděte. Schválení dotací pro FVE se škodou víc než bilion. A to všechno se stalo bez Babiše a jakéhokoliv pozdvižení.

5 2
možnosti
JF

J93i40ř98í 68F44o67g81e96l

29. 6. 2019 11:50

Je tu však jeden zásadní rozdíl. Ti vámi neoblíbení bbyli zvoleni v naprosto svobodných a demokratických volbách a ty demonstrace nikdo nezakazuje ani nepotlačuje.

A na druhou stranu se někteří z těch protaginistů Několika vět tak trochu zprofanovali ať již prezidentským prolomením Benešových dekretů neob prošustrováním půlmiliardy při předsedování EU.....

1 1
možnosti
Foto

Nějak mi v hlavě zní písnička V+W+J Kat a blázen. R^

2 0
možnosti
LH

Tak se jí řiďte :-))

3 0
možnosti
Foto

Autorko, vy ale zcela pomíjíte skutečnost, že ona "občanská společnost" neměla v předlistopadové době možnost se svobodně vyjádřit u voleb (vlastně nikde) a navíc odpor proti tehdejší tehdy vládnoucí věrchušce byl opravdu většinový. Kromě toho v jejím čele tehdy stály velice výrazné a obecně uznávané osobnosti.

Současní demonstranti ale možnost svobodně volit mají - tak proč ji nevyužívají?

Jistě, oni verbálně hlásají, že výsledky voleb uznávají. Ale současně formulují takové požadavky, které by ve svém důsledku výsledky voleb zcela zvrátily ve prospěch poražených a o kterých vědí, že jim je tento vítěz voleb nikdy nesplní. Nehledě na to, že názory organizátorů nynějších demonstrací rozhodně nelze považovat za "většinové" a žádný z opozičních politiků tudíž nejeví ani sebemenší ochotu se postavit do jejich čela.

7 3
možnosti
JK

Pokud si, pane Aime, budou vítězové voleb po volbách chtít dělat, co chtějí, lidem říkat, že mají mlčet, odkazovat je k příštím volbám a nebudou respektovat oprávněné výtky (třeba že premiér nemá být trestně stíhaný a nemá být ve střetu zájmů), pak jsou demonstrace jedinou možnou cestou. Vy se opravdu domníváte, že vítězství ve volbách někoho opravňuje páchat a konat cokoli a bez jakýchkoli ohledů?

1 1
možnosti
Foto

Titulky z novin - jak v roce 1969, tak i 1989 - jsou až neskutečně podobné verbálním útokům na občany demonstrující v roce 2019

6 1
možnosti

R^

Nepřekvapuje, když si uvědomíme, že to tu vedou v Listopadu překabátění komunisti a estébáci!

3 0
možnosti
  • Počet článků 1264
  • Celková karma 21,81
  • Průměrná čtenost 1115x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik