- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Číňané vaří stejně pojmenovaná jídla v každé zemi trochu jinak. Přizpůsobují se chutím domorodců. nebo si to aspoň myslí. Údajně pro Evropany nejchutnější čínská jídla jsou servírována v čínských restauracích v londýnském Soho. Při návštěvě Londýna jsem je navštěvoval a potvrzuji to. Jen to Kung-pao jsem si tam nikdy nedával. Nejčastěji kachnu a krevety ve sladkokyselé omáčce a k tomu ještě pár jídel na zkoušku. Servírovali je na společném táce, který byl nad umístěn nad zapálené svíčky, aby jídlo zůstalo teplé. Byli jsme u stolu dva a tak jsme ochutnali čtyři jídla a každý snědl dvě porce. Po takové náloži jsme byli ve stavu, kterému Němci říkají Schnitzelkoma.
Takze jste byl v klasickem levnem bufetu - all-you-can-eat ...
česká čína obvykle za nic nestojí. Není to tím, že by to ti kuchaři neuměli, ale tím co si myslí o svém zákaznictvu.
Skutečně by mě zajímalo, kde jste na základní škole(!) za hlubokého socialismu sehnali všechny ingredience do kung pao, že chutnalo obdobně, jako to v dnešním NY. Že vy nás trochu houpete?
....možná měli čínskou učitelku vaření
Je par mist v Praze je, kde je slusna cinska restaurace, ale ta jedina, co byla drive ve Vodickove ulici (ted je dost jinde), mezi ne urcite nepatri.