Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^souhlasím ale představa že majitelé firem a manažeři společností se vzdají vlastního luxusu ve prospěch těch, kteří jím ho de facto vytváří, patří skutečně spíš do říše pohádek:-)manžer České pošty bere 300 000 měsíčně a jak přitom poštovní služba vypadá a kolik bere pošťák?

0 0
možnosti
OP

Zatím se mi to jeví tak, že někde dostali víc peněz, tedy se v obchodech zvýšily ceny všem a tudíž máme někteří zase stejné.... :-)

0 0
možnosti
PK

Většinou to tak je, ale růst platů by měl předbíhat pohyb cen. Obchodníci přidají na platech a chtějí do dostat "domů" resp. zkoušejí co trh (lidi) vydrží.

0 0
možnosti
Foto

Tak jsem si byl v Lidlu koupit "lak na rakve" (co nemají kapsy), tedy Fernet. Je slovenské výroby a o dost levnější, než CZ.

A tam před prodejnou velký billboard: Přijmeme zástupce/zástupkyni manažera prodejny, nástup 29k, po roce 41k. To je víc, než má VŠ nelékařské profese po 20 letech praxe.

0 0
možnosti
PK

Lidl. i když nemá odbory, tak podle mne táhne mzdy aby vyzobal lepší pracovní sílu. Když vidím personál u nás v LIDLu tak je to proti takovému Albertu nesrovnatelné.

0 0
možnosti
VH

Jen takovou zkušenost z mého, poměrně dlouhého života:

Lidé se cítili vždy podhodnoceni, vždy jim byly přisouzeny nízké odměna a zvýšení platů nikdy nestálo za nic. Zato vedoucí na nich chtěl kvalitní práci v rozumném rozsahu, necita!

0 0
možnosti
Foto

Ano, pane Hrubý. Poznal jsem na vlastní (na vlastní co???), tedy zkušenost.

0 0
možnosti
VH

Ó, jak je děsivé, že nejvíce mají ze zisku "ti nejbohatší z nejbohatších". Víte proč - protože toho "prožerou" desettisíckrát víc, než ti chudší!!!

Nebo to tak není? On je zisk reinvestován? (No, co by s ním hnusný akcionář jinak dělal.) Do podnikání a tedy rozvoje ekonomiky? Co je tedy na tom ponechání zisku tak příšerného?

Mimochodem: Když budou moci lidé díky vyšším platům více nakupovat, musí se více vyrobit. Kdo vyrobí, pokud nebudou podnikové zisky investovány? V tom případě by totiž s růstem platů rostly i ceny a nula od nuly pošla (ceny už nezřízeně rostou díky nezodpovědnému, zrůdnému rozhazování současné vlády státním zaměstnancům).

PS: To není polemika o výši platů. To je o hloupostech o "lačnění bohatých".

3 0
možnosti
MT

Jsem pro vyšší příjmy, ale jen kdyz se k tomu ůměrně zvysi ceny.

0 0
možnosti
AT

Zbytečná obava. Vyšší platy tlačí celkem logicky ceny nahoru.

0 0
možnosti
AT

Napadlo vás, že zdrženlivost v navyšování mezd nemá kořeny v mamonu, ale v opatrnosti manažerů, kteří po létech tučných očekávají i léta hubená? Zvyšování platů je vždy provázeno jásotem a spokojeností. Ale zkuste lidem na platu ubrat, když není z čeho rozdávat. Svou roli hraje silná ochrana zaměstnanců, když se potřebujete některých zbavit kvůli úbytku zakázek.

Platy už jsou předvolební téma a strany se předhánějí ve slibech "kdo víc". Že na jejich výši mají jen malý vliv nikdo nevidí a nechce vidět.

P.S.: Víte proč moje tchýně miluje Zemana a bude ho příští rok volit? protože na jakémsi mýtyngu řekla, že by důchodci měli dostat přidáno. :-)

6 0
možnosti
PN

P72e72t22r 79N32ě87m76e12c

19. 7. 2017 7:02

Založte si firmu, zaměstnejte 100 lidí a dejte jim plat jako v Německu. Jaký problém?

9 0
možnosti
PK

To je taková hraběcí rada, něco jako když hudebnímu kritikovi se nelíbí houslista a ten mu vzkáže - umíš hrát když kritizuješ ...

0 0
možnosti
Foto

Já vás paní kolegyně nechci opravovat ale to co nemá kapsy se jmenuje rubáš.

Rakev z principu věci kapsy nic nemůže, protože je obvykle dřevěná někdy i papírová.

Já mám ten samý problém co Vy. Prříliš nízký plat. Brzy už asi vyjdu do ulic, protože nemohu nic ztratit, jen své okovy.

0 0
možnosti
Foto

Sice době totality nemůžete přijít na jméno (ani já), ale je ve vás (babiččinými slovy) "jak v koze".

Ten politický vliv na zvyšování mezd si představujete jak? Že nařídíte firmám vyšší platy? A jak? A k čemu to bude? Jediné, co by stát opravdu srovnat měl (a není to práce na 4 roky, tak se do ní všichni bojí pustit), je systém daní. Ty máme složité, vysoké a odrazující drobné podnikatele. A to včetně vlídného přístupu k rodinám (daňové úlevy, nikoliv sociální dávky).

Jinak je trh hladový a zaměstnavatelé, pokud si lidi chtějí i jen udržet (natož získat) musí platy zvedat.

Což ale vede k odchodu šikovných lidí z veřejné sféry...a máme tu takový hezký začarovaný kruh.

3 0
možnosti
Foto

A to je špatně, když lidé z veřejné sféry jdou dělat něco pořádného?

2 0
možnosti