Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Naprosto přesně, karma.

2 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

5 0
možnosti
AR

Soudruzi nemohou překousnout fakt, že dnes je pro naše občany lepší životní úroveň než byla za jejich éry. A také naprosté většině občanů se po jejich dřívějším režimu nestýská. S tímto faktem se musí smířit, protože vývoj jde kupředu a ani v samotném Rusku většina občanů si nepřeje návrat do dob SSSR. I když zvláště důchodci tam mají nyní život hodně mizerný, ale to je problém Kremlu. Dnes soudruzi mají jen nostalgické vzpomínky na dřívější svá mladá léta, ale ta jako každému z nás, kteří jsme jejich režim zažili, jsou totálně pryč8-o!!

5 0
možnosti
Foto

Tak jednoznačně bych to neviděl. Podle CVVM v r. 2014 názor, že se zmena systému vyplatila, zastává více než trípetinová vetšina (63 %) respondentu. Mezi nimi se ovšem jako nejcastejší objevuje varianta odpovedi „spíše se vyplatila“, což uvedly témer dve petiny (38 %) dotázaných, zatímco odpovedi „rozhodne se vyplatila“ tvorily jen ctvrtinu (25 %) v rámci celého souboru. Krome toho výrazne vyšší byl i podíl tech, kterí si myslí, že se zmena systému v roce 1989 spíše ci rozhodne nevyplatila, což uvedlo 29 % oslovených obcanu v CR.

V Ceské republice názor, že zmeny po roce 1989 byly lidem spíše k užitku, pak zastává o málo více než tretina (37 %) respondentu, opacný postoj zaujímá 29% Cechu a podobný podíl (30 %) považuje celkovou bilanci užitku a ztrát z pohledu lidí za vyrovnanou.

1 1
možnosti
Foto

Ba ba, komunisté, a obecně lze říci lidé, dělají chyby a omyly a měnová reforma z roku 1953 mezi ně bezepochyby patří. Ale naštěstí, ti kdo takováto zvěrstva páchali, pak buď zemřeli, nebo se po roce 68 propadli do disentu. v němž dále nemohli škodit. Bohužel, v roce 1991 se vrátili k moci a udělali opět reformu, ve které připravili občany o 2/3 úspor a to již bylo citelnější než brnkačka z roku 1953, kdy lidé ještě neměli tolik našetřeno. Ještě nedávno jeden darebák, guvernér ČNB, záměrně kazil kurz koruny a okrádal obyvatele o miliardy. a novináři mainstreamu tomu přáli a tleskali. Dnes strkají hlavu do písku, dělají mrtvé brouky a píší o roce 1953, aby se na to zapomnělo Rv

4 10
možnosti
Foto

Jedinou chybou nikoliv měnové, ale peněžní reformy bylo, že měla být provedena už v r. 1948. Tehdy byla možná nějaká její mírnější podoba, např. přeměnit vázané vklady na dluhopisy.

2 3
možnosti
Foto

Ti komunisté už zdědili rozloženou zemí. Jan Masaryk řekl, že Jsou dvě velmi zřetelné kategorie přání, na něž Čechoslováci nejen myslí, ale o nichž přímo sní. Za prvé krátkodobé problémy. To je pomoc našim dětem, které jsou bledé a do velmi nebezpečné míry tuberkulosní. Potom náš průmysl. S výjimku továren zbrojního průmyslu, jsou naše továrny vypleněny a potřebují nové stroje a suroviny.

Ten válečný dluh ve výši 8-10 tehdejších národních důchodů bylo nutné nějak srovnat.

2 7
možnosti
MB

p. Řezník, opravdu nechápu, cpo Vás k bludovistoti stále vede. Když se rozpadlo RU - 2/3 průmyslu bylo v ČR. Když skočila 2 sv. válka - (v úctě k obětem), ČR vyvázla prakticky bez poškození ! Sám si udělejte obrázek, kde je Rakousko a my. Ten rozdíl se jmenuje vláda KSČ a Reálný socialismus ! ... :-)

9 0
možnosti
MB

Ať se děje, co se děje - celá politická scéna je o Zemanovi. Co řekne, co mu bude vyhovovat, co by tam bylo průchodné. To se týká zejména ČSSD. Doplatil na to B. Sobotka, který se postavil tandemu s Babišem. Národ zcela odvrhl jeho tezi, že jde o vůdce nevhodné. Jistě, manévroval i blbě a pozdě. Dnes se politika staví na tom - Miluj Babiše se Zemanem a nevzpouzej se - nějakou kariéru u státu, nebo ve straně pak uděláš. To je zcela blbě, na manévrech s cílem získat Vládu s důvěrou - je to krásně vidět . Z politiky se zcela odpařuje její obsah - přesně jako za komunistů - Nejde o moc - jde o moc . Políčko Škromacha, Haška, Zimoly, nočního vlka Foldyny:-)

7 1
možnosti
VB

Po sametové revoluci se ceny zvedly během krátké chvíle 5x. Pochopitelně rostly i platy, ale znehodnocení úspor je evidentní.

2 7
možnosti
Foto

Mně se úspory neznehodnotily a za kuponové knížky jsem si koupil Favorita a dnes je levněji než za doby komunismu.

5 0
možnosti
SN

:-)......Padesátá léta byla hrozná! Jako syn kulaka vím, o čem mluvím. Zrovna jsem vycházel z měšťanky. Mělo to vliv na celý můj budoucí život, ale nelituji! Všechno zlé je k něčemu dobré.

MOje myšlení je pozitivní, nezabývám se tím, co bylo před sedmdesáti lety, každá doba má svoje minusy. Vnímám hlavně současnou situaci. Já také, jako pracovník v zemědělství jsem si stihl postavit domek. Vlastníma rukama, pomáhali mi kamarádi z práce. Půjčka 80 000, po včasné kolaudaci 15 000 umazáno.

Jako člen ČSVTS jsem projezdil se zájezdy....tematickými, celou Evropu. Přes tuto společnost jsem si domluvil i stáž v Rakousku. Týden, ale musím dodat bylo to v červnu 89.

Nejsem staromilec, snažím se vybírat si ze života to pozitivní a hlavně.....dovedu odpouštět. Život nebyl růžový a měl jsem i spoustu konfliktů. Nenávist zkracuje život!

!!!!!!

3 8
možnosti
SS

A hlaseni na kolegy bylo?

6 3
možnosti
DR

To že má někdo občas stejný názor /včetně prezidenta/ jako Rusko neznamená že ho musí velebit.

A toto: "O komunistech musí platit, že se s nimi nikdy nesmí jít do žádné vlády ani žádné koalice..."

V takovém případě se ovšem chováme úplně stejně jako oni poněvadž jsme dodnes nepochopili smysl slova demokracie, čili to, čím se někteří tak strašně rádi ohánějí. Ovšem jenom tehdy když se jim to hodí.

2 3
možnosti
JV

A český národ zase držel hubu a krok, jako vždy :-( .

0 0
možnosti
  • Počet článků 1263
  • Celková karma 21,58
  • Průměrná čtenost 1112x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik