Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moje maminka se těšila, že se dožije stovky, dostane o 2000 větší důchod a pořádně ho roztočí. Bohužel umřela o tři roky dříve, tedy co se zlepšení financí týče, to nevyšlo.

Jinak si však, jako správný Vodnář, šla za svými cíly a co bylo v její moci, si splnila. Dokonce i tu Univerzitu třetího věku, přizpůsobenou pro pokročilé důchodce, absolvovala ve svých 96 letech.

Neznala slovo nuda, v pozdním věku, kdy už nohy tolik nesloužily, tedy už nemohla běhat jako frčka, sledovala politiku a její oblíbený sport.

Letos by byla šťastná. Nejprve po volbě prezidenta, protože pana Zemana si nesmírně vážila a teď by si to také užívala. Stříbro Martiny Sáblíkové, zlato Ester Ledecké a vůbec všechna dobrá umístění našich sportovců na OH, by určitě zapila svým oblíbeným liguére.V

2 0
možnosti
RP

Vy asi ještě nemáte vnoučata? Protože jinak by jste věděla, že každé vnouče Vám přinese radost do života. A to Vás popožene starat se o sebe ještě víc...chcete se dožít jejich první třídy, potom třeba tanečních. ...jejich svatby. A ne nějaká tisícovka. A že by nás vnoučata vyčerpávala??? vždyť je můžete kdykoli vrátit;-)

4 0
možnosti
Foto

právě včera šel na Čtv2 dokument podle něho jsou české důchodkyně skupinou nejvíce ohroženou chudobou -mezi důchodkyně v Evropě jim patří čestné předposlední místo:-/

3 0
možnosti
VH

Buďte přesná: příjmovou chudobou. To "příjmová" je důležité. Je to totiž jen statistický údaj, který o faktické chudobě nic nevypovídá.

Školákům to vysvětluji takto: Pokud by se příjmy všech lidí ve státě náhle zvýšily pětkrát (a ceny zůstaly stejné), pořád by stejný počet lidí byl ohrožen příjmovou chudobou a byli by to stejní lidé. Ač by překračovali současný medián příjmů trojnásobně. Ona by se totiž také zvedla pětkrát hranice příjmové chudoby.

Tak příšerné je ono srovnání příjmové chudoby v jednotlivých státech.

0 0
možnosti
JS

Vážená dámo, pokud jste přesvědčená, že důchodci si žijí stále lépe, nic Vám nebraní si vyměnit Váš příjem s příjmem průměrného důchodce. Jistě si polepšíte.

5 0
možnosti
JB

J66i36r69i 47B43o91r

23. 2. 2018 11:25

Já mám cíl 100 let to se přidávají 2 000,-.Potom to roztočím. Zbývá mě dožít ještě 30.:-)

2 0
možnosti
Foto

Důchodci chodí dost poctivě k volbám. Proto si je chce Babiš koupit. Nic složitého ani lidumilného.

1 1
možnosti
VH

Nemám rád, když mi někdo kecá do nakládání s mými penězi. Jsou moje, nikoho jiného!

Nemám rád, když mně někdo chce vzít radost, být s vnoučaty. Když je někdo málo empatický, neznamená to, že má kazit radost druhým.

4 0
možnosti
MT

"..Jen mám trochu obavy, odkud bude vláda čerpat peníze.."

Ja nemam obavy. Pokud existuji miliardy v danovych rajich na nedohledatelnych anonymnich uctech oligarchu, podvodniku, statnich i vladnich zkorumpovanych politiku a byrokratu napojenych na statni penezovod, tak si o to obavy nedelam.

2 0
možnosti
VH

Ano, přesně takovéto kecy měl pan Babiš před pěti lety ve volební kampani. Copak zlepšil? Nemyslím, že je situace krásná. Ale její zlepšení tak rychle nepřijde.

Na okraj: Všiml jste si, že plánované schodky rozpočtu jsou vyšší, než byly ty toho neschopného Kalouska (v době před krizí)? Jak je toto možné. Když už tolik peněz bylo zachráněno a EET a kontrolní hlášení přináší desítky miliard.

Člověk má skoro dojem, že se krade ještě víc. Vy máte jiné vysvětlení?

4 1
možnosti
PR

Za sebe (jsem důchodce) říkám že vaše rady jsou mírně řečeno hloupé! Dětem se do života nepletu, ale rád pomůžu pokud je to v mých silách.Rodina má držet pohromadě a vzájemně si pomáhat.To velké zvýšení důchodů si pojedu užívat na Havaj:-)

9 0
možnosti
Foto

Milá paní, ty Vaše a rady se mi zdaj íbýt poněkud pokrytecké, až podezřelé. Neraďte důchodcům, ti vědí jak se mají chovat... Málokteří z nich jsou hazardéři a gambleři, co prohrávají své zasloužené důchody (renty) v kartách a v kasínech. Sami vědí jak s nimi naložit - a pokud občas finančně vypomohou dětem, nebo vnukům, vědí proč to dělají. mají k tomu své vlastní důvody. Až budete sama důchodkyně, budete to vědět také. :-/Rv

17 0
možnosti
  • Počet článků 1264
  • Celková karma 21,81
  • Průměrná čtenost 1115x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik