Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Všechno jednou skončí! Koronavirová krize i postkomunističtí papalášové. Budou volby. Na podzim. Koho budeme volit?

Lháře nebo pravdomluvné? Nenávistné mstitele nebo láskyplné občany? Služebníky vlastní kapse nebo služebníky občanů? Služebníky Boží nebo služebníky ďábla? Moudré osobnosti nebo hospodské žvanily? Občany konstruktivní nebo občany destruktivní? Politiky minulosti nebo politiky budoucnosti?

Uvidíme, zda jsme stále postkomunističtí puberťáci nebo vyspělí občané!

:-)

0 0
možnosti
JK

Autorko, vy máte dar nestále kopat do našeho národa jací jsme špatní. Ano, vláda udělala hromadu chyb. Ale zapomínáte, že za růst nakažených (i mrtvých) mohou i určitá část nedisciplinovaných občanů, kteří se bezdůvodně shlukují, nenosí respirátory a odmítají hygienická pravidla. Proč teď je nekritizujete? nehodí se vám to do krámu? Hodit to jen na vládu je podle vás mnohem jednodušší.

2 2
možnosti

A ještě jednodušší to je hodit na nedisciplinované občany.:-P

2 0
možnosti
OF

U nás je ještě jiný problém. Jak jsem četl, tchajwanský ministr zdravotnictví

měl v listopadu 2020 důvěru 90%. Kdyby se stal ministrem u nás, tak bude mít důvěru 10%. My jsme přece nejchytřejší. :-P

1 0
možnosti
Foto

Nejspíš ale nedělal to, co svým spoluobčanům doporučil nedělat nebo to dokonce zakázal.

2 0
možnosti
Foto

Za jaké nedoržování pravidel si můžeme sami ????

0 0
možnosti
Foto

Za všechna. Dodržování pravidel silničního provozu je záležitostí jeho účastníků. Chodíte vždy vlevo?

1 1
možnosti
Foto

Vláda podělala co mohla. Selhalo trasování, neochránila domovy důchodců, staré a nemocné lid.i Selhala co se týká výroby a distribuce roušek, zavírání, otvírání, ­zavírání ekonomiky, práci s daty, v sestavování krizového rozpočtu až po vakcinaci Jediné, včem vyniká, jsou represe a chrlení podivných předpisů a legislativy, která je užitečná pouze k nakrmení jeho byrokratických potřeb, nikoli prostým daňovým poplatníků Jak to u takových vlád bývá označila za viníky ty občany, kteří údajně nechtějí poslouchat. Jedíným, kdo z toho všeho má prospěch jsou podivné firmy, které nakupují nekvalitní zdravotní pomůcky jako je firma Tardigard Internationol Consulting napojená na Hamáčka, byly odmítnuty kvalitnější výrobky českých firem a tak dál.

3 2
možnosti
Foto

Tardigrad je jedna z Babišových firem.

1 0
možnosti
ZM

Já bych to na Babiše hodil jen z 50%, druhých 50% je státních úředníků....

0 1
možnosti
Foto

Všichni i tvrdí jedno o všem rozhoduje Babiš. K lidem, kteří mají jiný názor než on chová se hrubě, křičí na něj. Mluvil i o tom Vojtěch a poradci, kteří od Babiše odešli právě z uvedeného důvodu a byli to špičkov ooby v oboru zdravotnicví.

2 0
možnosti
PN

P43e27t86r 53N46e37d97v85ě46d

21. 3. 2021 11:03

To je zase lásky a pochopení.....Za vše může Babiš a jeho vláda. A nebo je to pouhopouhé nepochopení toho, co vláda po občanech chce? Tedy snížit riziko přenosu toho hnusu tím, že budeme nosit ochranu dýchacích cest a omezíme potkávání se? Tohle pochopí i tzv hloupá kobliha. Je divné, že ti moudřejší a inteligentnější s tím i po roce mají problém. Ale dá se to pochopit. Jejich favorité přeci neustále říkají, za notné podpory médií, že to co chce vláda je vlastně špatně. Tudíž odsuzují a nedodržují ani základní věci. Je škoda, že nedodržují alespoň to, co jim řeknou ti, jimž věří a fandí. Jenže co jim ti kritici sdělují krom kritiky, jedno velké nic.

2 2
možnosti
Foto

Jojo je to jak píšete utraťte celou výplatu za respirátory a uduste se v tom, na šichtě v ocelárně. Takhle ten covid určitě porazíme, vy chytrolíne.

1 0
možnosti
Foto

Premiéra Babiše byste mohla volat k odpovědnosti jenom tehdy, kdyby měl takové pravomoci jako Bismarck a Hitler. Podobně jako oni by vládl bez parlamentu.

2 2
možnosti

Jistě víte, že v parlamentní demokracii nerozhoduje parlament jako celek, ale jen ta většinová část parlamentu, která podporuje vládu. A poslanci za hnutí ANO si proti Babišovi netroufnou ani upšouknout.:-)

1 0
možnosti
Foto

Na podzim ho nezvolíte a tak si ulevíte, podobně jako jste si zchladila žáhu tímto blogem. Češi se po objevení covidu cca 6 měsíců báli a byli jsme BEST. Otrnulo jim bohužel současně s nástupem agresivnějších mutací a jsme rázem WORST. Při demonstracích lidé stáli bez roušek a vyřvávali hesla a nic lepšího si vir nemohl přát. Chodili do klubů ala Techtle-Mechtle a v družném propojení tělesném i duševním znovu rozradostnili COVIDA. Courali v zástupech na turisticky atraktivních místech a covid jásal. Kdyby lidé striktně dodržovali vládní opatření, tak bychom na tom tak špatně nebyli. Znám rodinu, která si začátkem března udělala sešlost na oslavu šedesátin a všech deset příbuzných onemocnělo. Podle vás, vláda měla všechny zamknout doma a na chodníku hlídat, abychom nevylezli oknem? Každý je svého štěstí strůjcem a v čase covidu to platí tuplem.

11 3
možnosti
OF

Souhlas, podělali jsme si to především sami.

2 2
možnosti
JN

J79o45s78e82f 37N73i13k42l

21. 3. 2021 9:06

Je odpovědností celé veřejnosti, nás všech, jak jsme ochotni přijímat nařízení této vlády...jiné vysvětlení neexistuje. Švejkujeme a výsledek se dostavil...Dávat za vinu, že u nás umírá 200 spoluobčanů denně, jednomu člověku, je nesmysl a vy to dobře víte...ale stalo se módou sezony kopnout si do vlády, neříkám, že všechno dělá dobře, ale za to kde se nacházíme si můžeme sami...

8 3
možnosti
Foto

Je sice pravda, že za dodržování pravidel si můžeme sami, ale některé velké průšvihy jsou pouze vinou vlády obecně a jejího předsedy zvlášť.

Konkrétně největší, a zcela záměrná chyba bylo odkládání přísnějších opatření na podzim před volbami. Jejich včasné zavedení (od konce srpna nebo alespoň v září) by zabránilo tomu obrovskému nárůstu nakažených a mrtvých v říjnu a listopadu. Přísnější pravidla byla stejně nakonec zavedena, ale až v půlce října. Jenže předtím měl virus čas se namnožit a poté zabíjet.

...

Nedobře fungující trasování a zmatky v distribuci pomůcek i v očkování lze přičíst pouhé neschopnosti a to nejen vlády. Odkládat zavedení přísnějšího režimu v době, kdy bylo z dat jasné, že se blíží velký problém, už ale není jen neschopnost, ale zcela úmyslné hromadné obětování lidských životů.

2 1
možnosti