Diskuse

Bez pohlazení

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

J73i96r73i 98T73i28c96h49y

18. 11. 2020 17:12

Po padesati letech zivota doma v rodine strci stareho do starobince! Ten se tam souzi a ceka jen na smrt. Tvrdi, ze nejsou schopni se o nej postarat. Pritom za penize, co plati ve starobinci, by mohli zaplatit sluzby a znacny pocet starych by mohl poklidne dozit dome.

Smozrejme, ze v mnohych pripadech je starobinec jedine reseni. Take uznavam, ze mnohe starobince pracuji dobre. Nicmene doufam, ze az dospeju do toho konecneho stavu, tak mne do starobince nedaji. My jsme ani meho otce, ani matku do starobince nedali.

1 0
možnosti
Foto

Paní Vlachová, to vyčítáte komu - těm domovům? Když se rodiny ani v této situaci nemohou nebo nechtějí starat? Jak víte, že bez pohlazení - byla jste tam? Shazovat nasazení pracovníků sociálních služeb v těchto dnech mi přijde jako zbabělý populismus, promiňte.

3 1
možnosti
RP

Navrhněte nějaké řešení jak jinak chránit důchodce v pečovatelském domě než omezit styk s lidmi venku, odkud nejčastěji přichází nákaza. Buďme rádi za to, že se tam konečně testuje.

0 2
možnosti
PC

"Navrhněte nějaké řešení jak jinak chránit důchodce v pečovatelském domě než omezit styk s lidmi venku,..."

------------------------------------------------------------------------

Takže je zavřeme jak do vězení, odstřihneme je od nejbližších, ať se topí ve smutku, stesku a depresích, a nakonec je necháme je zemřít v naprosté izolaci. Hlavně že jsme je "chránili" před covidem!Rv

1 0
možnosti
Foto

Jsem dálkovým řidičem, nebo prostě dojíždím 100 km do práce (což byl můj případ) na týden, je v tom případě odpovědné nechávat stále méně pohyblivé a padající seniory doma?

1 0
možnosti
Foto

Paní Vlachová, díváte se na problém z jednoho úzkého pohledu. Je mnoho rodin, které žijí daleko od sebe nejen tu v Česku, ale i po světě. Například maminka mého muže se ve svých 60 zaťala, že chce dožít ve svém bytě. Podotýkám ve 4. patře bez výtahu. Nechtěla rekonstruovat (mně už to stačí..) a nyní je jí 85 let. Stala se vězněm ve svém bytě 2+1, kde kdysi žila s manželem a dvěma syny. Oba si založili své rodiny, zajistili rodinám bydlení a tchán zemřel. Maminka je stejně stará a když zůstala sama na vesnici v domě se zahradou, navíc na vozíčku, bylo jasné že pouhé 3 schody jí taktéž uvězní doma, takže sama si zažádala o penzion pro seniory a dodnes nelituje. Navštěvujeme obě, pohladíme je také. Maminka kvete, neboť nemá žádné starosti, raduje se z aktivit v domově, pravnoučat (nyní přes skype, po telefonu, tchýňka chřadne a mé mamince závidí. A to s oběma komunikujeme ob den. Co myslíte že je lepší?

6 0
možnosti
PC

"Paní Vlachová, díváte se na problém z jednoho úzkého pohledu...."

--------------------------------------------------------------------

Tak to dělá stále!

0 0
možnosti