Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Opět velmi hloupý článek. Autorka si myslí, že komunsité snad vyhráli volby a že se to zase vrátí před rok 1989.

3 0
možnosti
JK

protože podorují sociální jistoty, jsou pro zvyšování min mzdy atd.

1 0
možnosti
VH

V roce 1986 měsíční plat 2300 Kč a lyžařský zájezd na 6 dní do Rakouska 6900 Kč. Tajný soudruh s námi, přesto se 9 lidí nevrátilo. Také nechápu jak je může někdo volit. Doporučil bych cestu do Ruska s poznáním i těch vesnických koutů...prolétáři celého světa...běžte do...pan Kodet měl pravdu. Rv

9 0
možnosti
Foto

Co mají současné volby společného s rokem 1986 a Vaším měsíčním platem?

3 1
možnosti
Foto

R^

Nebojte, já například nikdy nezapomenu, pokud mi bude paměť sloužit.

6 0
možnosti
Foto

A to nemáte nic jiného na práci, než vzpomínat?

1 2
možnosti
LH

Paní blogerko

....Po volebním debaklu se soudruzi najednou přimkli k velkému kapitalistovi, což vyvolává roztodivné emoce. Jak se mohou soudruzi se svou ideologií spolčit s velkokapitalistou? Kde jsou jejich myšlenky?...

Je asi tak jako pan Klaus, který za komunistů zadarmo vystudoval a ještě byl na stáži v kapitalistické cizině ( a tam lidi co nebyli oddáni socialismu nepouštěli) , po revoluci byl najednou zapálený kapitalista.

A nebyl to jen on, ale všichni co převlékli v kapitalismu kabáty.

Jak oni mohli být zapálenými komunisty a pak najednou tento režim pomlouvat a dělat, že oni jsou přesvědčenými kapitalisty?

Po revoluci pan Klaus říkal, že všichni stojíme na stejné startovní čáře.

Houby s octem.Fabriky privatizovali zapálení komunisté.Cožpak ředitel fabriky mohl být nekomunista?

Položte si také takové otázky a nepomlouvejte komunisty, když převážná většina dnešních fabrikantů se rekrutuje z řad komunistů.

4 3
možnosti
MM

Vaší poslední větě nerozumím.

4 0
možnosti
ZK

Pití z kalíšků vydlabaných z okurky, fakt dojemný. Neměla byste, paní autorko, ještě historickou fotočku Vašich prošlapaných dětských botiček, či zalátovaných šatiček.

4 4
možnosti

Na druhé straně těm, kterým nebylo možno sebrat majetek (protože žádný neměli),bylo pomoženo. Měli práci, zažili nezaměstnanost, která teď nebyla, protože byla zaměstnanost umělá, ale to viděl jen málokdo. Takových chudých lidí bylo mnoho. Inteligence byla potlačována, ale i mezi těmi chudými byli inteligentní lidé, jenže ti nebyli tak vidět a věděli, že nic není tak růžové jak se tváří.

Chudým bylo pomoženo, paměť se dědí a tak se nedivte, že tito lidé a i mnoho jejich dětí volí to, co považují za spravedlivé. Ostatně hrůzy padesátých let se opakovat nemohou a pokud ano, tak v jiné formě a z jiné strany.

6 0
možnosti
JV

Nácci v Německu prakticky vymřeli a stejný osud mají komouši u nás a to je dobře.

Pár let to s tou pakáži musíme ještě překousnout.

8 6
možnosti
DS

Jako první bych rád poznamenal, že obvinit názorového oponenta, že používá propagandu a pak ji použít, je velmi hloupé.

Co se týče komunistů dnešních, nemáte úplně pravdu. V KSČM jsou členové, kteří jsou mladí, vidí jak svět funguje a chtějí jej udělat lepší. Chtějí systémově pomoci těm třiceti tisícům bezdomovců, chtějí zajistit lidem spravedlivou odměnu za jejich práci a neplánují kvůli tomu dělat revoluci. Svět se mění a mění se i naše myšlení.

Naneštěstí ve straně jsou lidé, kteří si myslí, že vazba na minulost je silnější, než pohled do budoucnosti, a těch je stále většina. Příprava na změnu ve straně byla přichystána. Například na Olomoucku byla prosazována Kateřina Konečná, která je mladá a dívá se na budoucnost strany jinak, než stávající vedoucí členové. Nicméně hlasování dopadlo jinak.

Zůstaly staré struktury a vězte, že nejste jediná, kdo se ptá, proč nedochází k té změně, na kterou i mnozí členové KSČM čekají. Strana nezhyne, to se nebojím. Jen to vypadá, že se musíme na čas dostat ven z parlamentu, aby ti, kdo setrvávají na pozicích kvůli penězům a osobnímu zadostiučinění, byli odváti na ne/zasloužený odpočinek. Pak budou moci nastoupit ti, kteří mají co nabídnout - Nový moderní pohled na společnost, stabilní ekonomiku a starost o člověka.

Mimochodem, záchodky jsou takové, jaké si uděláme. Je zajímavé, že v diskuzích nepotkávám lidi, kteří je zadělávají. Že by dnešní zadělávači záchodků byli stejně gramotní jako tehdy? Tenhle problém nevyřešíte tím, že najmete chudáka uklízečku, která je bude leštit o to intenzivněji. Dobrý základ je to, že je nebudeme zadělávat všichni. Automatický samoperný záchod je pak příjemný bonus na konec :-)

PS: Chystáte se na ekonomickou krizi? Konec cyklu se blíží. Kapitalistická desetiletka belhá ke svému konci.

6 4
možnosti
VS

Doufám, že dřív dobelhají se svou krvavou stopou komunisté, tak jako nacisté. A nebudete tomu věřit, ale drtivá část bezdomovců nechce změnit svůj způsob života.[>-]

5 1
možnosti
LH

Paní autorko, pravidla, které nyní platí.

Skutečný rozdíl mezi kapitalismem a socialismem:"V socialismu zloději kradli toaletní papír, mýdlo, tužky. V kapitalismu zloději kradou fabriky, vyrábějící toaletní papír, mýdla, tužky." "V socialismu dělníci dostávali přebytky.V kapitalismu, jsou dělníci přebytkem." "V socialismu kradlo hodně lidí, ale málo.V kapitalismu krade málo lidí, ale zato hodně." "V socialismu se o zlodějích psalo v černé kronice a seděli v base.V kapitalismu se o zlodějích píše jako ocelebritách a sedí v daňovém ráji."

12 3
možnosti
Foto

Konečně zase začínají kolovat nějaké vtipy. Akorát ve Vašem podání mám obavu, že z toho hovoří závist.

9 1
možnosti
ML

V (údajne) najateistickejšej krajine Európy ľudia volia komunistov? Čo je na tom divné? Ja tam, naopak, vidím logický dôsledok.

2 0
možnosti
MS

Jaké - volí komunistov ? Těch 7% svědčí o tom, že už je volí čím dál tím méně lidí.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1263
  • Celková karma 21,60
  • Průměrná čtenost 1112x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik