Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Po roce 89 jsme se zbavili politiků, kteří jen ty pod sebou napomínali, že se málo snaží a kdy do politiky šel jen ten, kdo se nedokázal uživit poctivou prací.

Nebo ne?...

0 0
možnosti
JK

Autorko, přece jste chodila KSČ volit i přesto, že volby nebyly podle ústavy povinné. Máte moc silné řeči, ale když jste se měla proti režimu postavit, tak jste to nikdy neudělala.

1 3
možnosti
JK

Dostat se tehdy na gympl vyžadovallo vyoskou míru angažovanosti.

0 1
možnosti
Foto

Technický dotaz: co jste si po r. 1989 otevřela Vy?

1 2
možnosti
PT

P80e17t73r 10T34o77m22e64k

26. 2. 2018 12:44

Co to je za sprostou poznámku?

2 1
možnosti
Foto

Jen si připomínejte zvěrstva, je to užitečná terapie. Čím více zvěrstev si připomenete, tím méně jich zůstane nepřipomenutých.

1 3
možnosti
MB

Miroslave, mám návrh. Sdělte kde bydlíte - rád přijedu. Vyhlásím Vás za lotra, majetku Vás zbavím , vycestujete z místa bydliště - (už žádné nebudete mít). Jsem laskavý - Můžete si vybrat, zda do Bruntálu, nebo posílíte horníky v OKD. Zdá se Vám to divné ? Proč, budu zajišťovat přece pokrok ! Vaše děti samozřejmě studovat nebudou, to je jasné, mazaně předpokládám Váš odpor. Jen Vám osobně připomenu zvěrstva, je to užitečná terapie. Kde bydlíte ? :-)

5 0
možnosti
JB

J61i81r63i 26B45o34r

26. 2. 2018 9:53

Můj tchán měl dílnu na výrobu nábytku.V roce 1947 si vzal úvěr a dílnu přistavěl a nakoupil nové stroje. V roce 1950 mu byla dílna znárodněna ale úvěr mu zůstal.Ten z platu dělníka splácel do roku 1964. Mohu zdokladovat. K tomu živil čtyři děti.Co dodat.

12 0
možnosti
MB

p. Bor, "Snad Vás potěší", že stejný osud potkal dědka kamaráda - Zahradníka. Ještě, kapitalistické kroupy mu zničily skla skleníků. Půjčil si na obnovu. Byl znárodněn - Tedy půjčku, splácel již ze socialistické výplaty, jako NEmajitel. Kolega se pohoršuje dodnes ! Náš děd vlastně dopadl nejlépe ! Rudý šátek vrazil do obchodu a ukázal na něj prstem - Hle vykořisťovatel ! Zmatený předek se otáčel, ke komu je vedena řeč ? (Skutečně !!). Marně mumlal, že vykořisťuje sám sebe ! To je fuk, byl okraden a mejetku zcela zbaven. Pro jistou ušlechtilost Komunistů hovoří to, že splácet nic nemusel ! ...(Vše popsané 100%) ... :-)

7 0
možnosti
Foto

Měli svou důstojnost a hrdost a proto zvolili méně pohodlný život...R^ Díky, je potřeba si to stále připomínat a vážit takových lidí.

7 0
možnosti

Podepisuji každé Vaše slovo paní Vlachová. Můj otec s matkou museli v r. 1951 opustit jejich velmi dobře zavedenou autoopravnu. Snažili se firmu udržet ale přišlo StB , otce odvleklo a zavřeli ho na týden. Z matčina vyprávění pak jsem se dověděl, že jsem byl jako 5-ti leté dítě doslova odkopnut, když jsem chtěl otce "chránit". Zabavili všechno. I otcovo auto a nesměl si nechat ani to nejmenší a nejdrobnější vybavení, přestože to bylo všechno jeho. Znárodněnou firmu tenkrát převzal dělnický kádr a do roka bylo po firmě. Otec dlouho sháněl práci a nakonec mohl pracovat jako pomocný dělník v jednom národním podniku. Paní Vlachová - velká karma a děkuji za Váš článekR^

12 0
možnosti
JF

J89i57ř70í 57F93o86g42e87l

26. 2. 2018 7:59

Zase jedna nechytračka, která nerozezná příčinu a následek. Kdyby totiž nebylo fašistické Němci rozpoutané 2. SV, nebylo by více než pravděpodobně událostí po r. 48. Ale o tom je třeba přemýšlet v trošku širších souvislstech

4 7
možnosti

Zase jeden chytrák. Pro zločiny komunismu na lidech vlastního národa, nic nemůže být omluvou, žádné souvislosti, pane chytrej.

14 3
možnosti

Komunismus je bití. Vaculík

SSSR dnes Rusko je říší zla. Regan

Dvě pravdy.

10 0
možnosti
Foto

Nejhorší na komunismu bylo to, co přišlo po něm. Vaculík

Třetí pravda

1 1
možnosti