Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Předpoklady pro tuto pozici jsou: pokročilý věk, alkoholismus, nezájem o profesi, náklonnost k úplatkům a absence sociálního cítění. Co od takového pracanta můžete chtít?

1 0
možnosti
Foto

Vaše náznaky ke konci článku jsou drsnou realitou.

A/ Můj učitel v začátcích mé praxe pronesl jednu zásadní větu: "Posudkový lékař je zcela zbytečný. Lehké věci se k němu nedostanou a těžké neumí posoudit". Současná praxe je taková, že posudkových lékařů je málo, v drtivé většině jde buď o důchodce, kteří ještě udrží v ruce myš a chtějí si k mrzkému důchodu cosi přilepšit. Nebo jde o lékaře, kteří neumí léčit.

B/ Jsem si jist, že současné posuzování je vedeno snahou ušetřit, kde se dá. Protože: "ANO, bude líp", ale jistě ne všem. A tak se škrábe dno hrnce tam, kde jsou ti bezbranní, zranitelní atd.

C/ Moje zkušenost z doby nedávné. Staral jsem se o starého kněze, téměř nechodil a potřeboval příspěvek na benzín (cca 3000,- Kč měsíčně, protože se staral o jednu vzdálenou farnost). Jelikož nebyl schopen jednání s úřady, vyřizoval jsem to já. Paní na OSSZ se mne prala, jestli jsem příbuzný. Když jsem popravdě odpověděl, že nikoli, tak mi řekla, ať mu to vyřizují jeho příbuzní. Na mou námitku, že jde o kněze (tehdy 91 let), tak už nejspíše nemá rodiče a z povahy své práce ani děti, neřekla nic a dále se se mnou nebavila s tím, že to mohou vyřizovat jen příbuzní.

Takže nedivte se a možná - pří dalších volbách - se ptejte, která strana bude klást opravdový akcent na obranu těch slabých a ne jestli někdo zase naškudlí na EET nějaké prachy na nové linky na pečivo.

6 0
možnosti
JP

Pane Vodvářko, proč si kněz nenárokoval cestovné po svém zaměstnavateli? Co já vím, u nás občané s těžkým postižením pohybového aparátu (držitele průkazu ZTP) dostávají podporu 550.- Kč měsíčně pro svojí životní potřebu.

0 0
možnosti
MS

Napsala jste pouze špičku ledovce. Můžete se posudkových lékařů také zeptat, jak je možné, že příspěvek na péči dostanou i podvodníci, kteří před sociální pracovnicí, která posuzuje stav soběstačnosti, zahrají divadlo jak umí být mentálně postižení a nemohoucí, aby pak byli viděni na ulici jak se umí bez dozoru sami pohybovat a sami si nakoupit.

2 0
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2048x
Helena Sasová je ekonom se zaměřením na účetnictví a daně.

Je zakladatelkou a ředitelkou obecně prospěšné společnosti Celia - život bez lepku, která se věnuje problematice celiakie a bezlepkové diety. Je autorka edukačních brožur: Celiakie - proč někteří lidé drží bezlepkovou dietu a Celiakie, aneb jak se vypořádat s bezlepkovou dietou - manuál pro školní jídelny.

Je vyznavatelkou svobody slova, ať už jsou jakákoliv. Je zastáncem štíhlého státu, nízkých daní, svobody jednotlivce a respektu k soukromému majetku.

 

Seznam rubrik