Zvítězí zdravý rozum nebo fanatické aktivistky, kterým jsou zvířata naprosto ukradená?

Nechme cirkusy žít, nemluvme jim do jejich práce, kterou ovládají. Práce, která je jejich život, život zděděný po předcích, život, který je rodinnou tradicí, posláním a kterou dělají s láskou.  

Opravdu se najde racionálně uvažující člověk, který je ochoten věřit tomu, že kdyby byl tygr při drezúře týrán nebo jakkoliv stresován, mohl by drezér vstoupit do jeho klece bez úhony ? !

Aktivistky bojují proti zvířatům v cirkusech, protože jde o relativně malou skupinu lidí, která má omezené možnosti obrany. Proč nebojují proti halal porážkám, proti týrání zvířat ve velkochovech, proti týrání zvířat v domácnostech, kde jsou zvířata zcela mimo jakoukoliv kontrolu? Nezaměřují se tam, kde je situace skutečně palčivá, ale tam, kde mají větší šanci na úspěch.

Nejvíc protestují ti, kteří o práci v cirkusech a o drezúře zvířat nic nevědí. Mají utkvělou představu o tom, že zvířata se k výkonům nutí bičem a týráním. Dávají na webové stránky a facebook fotky a videa převážně z asijských zábavních center a snaží se pro svou destruktivní činnost tímto způsobem získávat další spojence.

Cirkusy jsou pro aktivistky lépe "dosažitelné" nežli ti, kteří zvířata opravdu týrají. Proč nebojují proti pečení ryb zaživa a týrání psů a koček v Číně? A alibisticky se tomu říká stravovací návyky. Proč jim nevadí masakry zvěře v Africe, Indii a jiných asijských zemích? Proč jim nevadí psi zavření na sluníčku v autě na parkovišti u supermarketů, morčata a křečci v malých akváriích? O pokusných zvířatech v laboratořích nemluvě. Copak je pro morče přirozené žít ve skleněném akváriru?

Proč jim nevadí několikadenní technopárty, kdy hudba tak řve, že lesní zvěř běhá splašeně po lese, srny opouštějí svá mláďata, ptáci svá hnízda a škody jsou nevyčíslitelné? Kde byly aktivistky, když se konala technopárty u Liberce? Proč nestály před vjezdem na louku a nedemonstrovaly za ochranu lesní zvěře, která neskutečně trpěla?
Je totiž rozdíl postavit se před cirkus, před slušné a poctivé lidi, kteří přináší druhým radost a zábavu a postavit se tisícům opilých a nafetovaných individuí, kteří přišli škodit zvěři i lidem.
Cirkusy jsou lehce zranitelné, a proto na ně útočí. Tito ochránci cirkusových zvířat jsou jen skupina řvounů, kteří potřebují někam patřit a někomu ubližovat, aby se jim samotným ulevilo.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Helena Sasová | úterý 6.11.2018 13:35 | karma článku: 45,48 | přečteno: 4930x