Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DD

Aequitas

19. 7. 2011 9:38
Pražské směnárny

Těch problémů je víc,jednak samotné směnárny.Pořád je u nás legální mnoho let starý trik,kdy se na výlohu vylepí půlmetru velká nula(jakože bez poplatku) a vedle častka např. 100eur=2650kč, což je ale samozřejmě cena za kterou koupíte 100eur, né kolik vám dají za 100eur. Cizinec se pak nestačí divit, když dostane za svých 100eur třeba jen 1850kč a na reklamaci mu řeknou, transakce je ukončena a nevratná. Další trik, napsat dobrý kurz, ale nad něj nenápadně napsat: platí při směně nad 40 tis. kč, pod tuto částku platí úplně jiný, za rohem napsaný kurz.

Další kapitolou jsou ti černí prodejci - "ruličkáři" (neprodávají falešné peníze, ale jinou měnu než koruny, např. staré bulharské Leva nebo Forynty),každý směnárník, strážník nebo průvodce je zná, jen kriminálka je nemůže již 20 let dopadnout - jsou dobře organizovaní. Na druhou stranu, když je chytnou, tak je státní zástupce ihned pustí. Když ho vyhostí do Rumunska(nejčastější prodejci), vrátí se po návštěvě rodiny s jiným pasem.

0 0
možnosti
HK

lívinka

19. 7. 2011 9:57
Re: Pražské směnárny

Analyzoval jste to přesně - problémů je víc:-  "krádeže" v samotných směnárnách,  překupníci a špatná  justice. Na krátký článek by toho bylo mnoho. Takže jsem chtěla zdůraznit především morální pohled na věc - nad ničím nezavírat oči , nebýt pasivní a dožadovat se  trestu. Pokud celá společnost bude důsledná, věci se musí časem pohnout (jsem optimistka - i když, popravdě řečeno, s jistou dávkou kritické skepse) :-).

0 0
možnosti
PH

petrph

19. 7. 2011 9:31
jestli to byl ten samý pořad

Tak taky říkali, že škoda do 5tisíc ani není trestný čin ale pouze přestupek. Čili to ani pořádně  trestat nejde...

0 0
možnosti
HK

lívinka

19. 7. 2011 10:02
Re: jestli to byl ten samý pořad

Ano, byl to ten stejný pořad. Ale i škoda do 5 tis. má do budoucna určitě nějaké řešení. Pokud by přestupník měl o každé krádeži u policie záznam,mohly by škody sčítat a tím pádem trestat (nebo třeba po třetím přestupku by následoval postih).

0 0
možnosti
OF

rachitico

19. 7. 2011 9:02
Svině zůstane sviní, byť i zlaté sedlo měla

:-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
Mám ráda jakoukoliv tvůrčí činnost, hory a lesy ve všech ročních obdobích a vůni čerstvě umletého pepře. Volný čas trávím nejraději s rodinou, především s vnučkami.  A mezi má nesplnitelná přání patří zahrát si v komorním kvartetu a psát tak lehce, jak dýchám.  

Před časem mi vyšla kniha povídek Skleněné reliéfy, která mapuje křehkost partnerských a rodinných vztahů. 

 

 

Seznam rubrik