Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BT

patrně je to tam napsáno že je to vyrobeno z brambor v původním stavu, většina výrobků na trhu je vyrobena z dehydrovaných brambor v prášku

0 0
možnosti
Foto

Ne, bohužel jen: Vyrobeno z brambor. Žádná další specifikace tam nebyla - jak je patrné z fotografie.

0 0
možnosti
MK

Nepochopím, že si někdo kupuje knedlíky.

2 0
možnosti
OH

Škoda těch socialistických norem. Možná tehdy byly potraviny poctivější než dnes. Dnes je název potraviny obchodním názvem a nemusí vypovídat o skutečném obsahu (jen někde EUnie šikanuje, za největší magořinu považuji džem, že musí být z citrusů, když se vaří hlavně ve Španělsku a touží po něm jen Angličané).

Pak můžeme číst pečlivě všechny cedulky, ale ne vždy je čas (ten je také drahý) a ne vše se dá přečíst.

Asi je nejlepší si vše dělat sami doma a nejlépe z vlastní zahrádky. Od brknedlí až po radler s vlastním pivem a šťávou z černého bezu. To ale pak nestihnete pracovat a ani platit daň za tu zahrádku a dům.

Vše je míněno jako nadsázka, ale trocha pravdy na tom prostě je.

Prostě a jednoduše, nejlepší budou ty normy a tresty za podvod. Ale když normy, tak stejné pro celou EU a ne pro státy za oponou a normy pro EU odpadkový koš východní Evropu. Každému kdo si koupil v Rakousku či Německu stejný výrobek a srovnal ho s tím u nás ví, o čem je řeč. Nejen kvalitou, ale i cenou (kvalita tam vyšší a cena srovnatelná, nebo i nižší). A to platí pro potraviny ale třeba i prací prášky a občas i oblečení a elektroniku

6 0
možnosti
Foto

Nemůžu než souhlasit. K tomu, co jste napsal, není co dodat. Jen mám někdy strach, abychom se těch norem a postihů dočkali. :-)

1 0
možnosti
MF

od té doby, co byly po revoluci zrušeny normy, jako soc.přežitek, se bohužel do potravin dávají lecjaké sraczky :-/

Chce to číst a kupovat jen to, co si zaslouží svou kvalitou být koupeno.

5 0
možnosti
Foto

Souhlasím. Zákazníci by neměli být pasivní.:-)

1 0
možnosti
DM

... mně vytáčí reklama, ve které se chlapeček hlasitě podivuje (a jásá), že:  "v rybích prstech FroSta je SKUTEČNÉ rybí maso!!!" ... Za chvíli se budeme divit (a jásat), když v krabici od mlíka bude FAKT mlíko ... :(

5 0
možnosti
AK

Všetko je OK. Keď môže byť "hemendex se šunkou a vejci", tak môže byť aj Bramborový knedlík z brambor.

1 0
možnosti
Foto

Nadpis je samozřejmě nadsázka. V posledním odstavci článku proto uvádím, že je samozřejmě v pořádku, že firma uvádí složení. Spíš jsem chtěla upozornit na jiné dva negativní jevy - nekvalitní obsah mnoha výrobků a zbytečný dovoz některých surovin.

1 0
možnosti
JS

Nevím co se divíte, označení je správné. Bramborový knedlík (finální výrobek) můžete vyrobit buď přímo z brambor nebo z polotovaru.

0 0
možnosti
JN

Když lidé obecně kupují knedlíky (jakékoliv), tak proč je neprodávat. Když lidé kupují bramborové knedlíky bez brambor, tak proč je neprodávat. To je tržní politika. Lidé si to dělají sami!

4 0
možnosti
Foto

Je to tak, jak píšete. Je třeba začít od spotřebitelů. Ale na obranu některých kupujících bych přesto uvedla, že mnohdy není čas číst etikety. Když třeba vidím maminky s kočárkem a dvěma zlobícími dětmi. Nebo staré lidi, kteří ta prťavá písmenka na obalu nepřečtou ani s brýlemi.

4 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
Mám ráda jakoukoliv tvůrčí činnost, hory a lesy ve všech ročních obdobích a vůni čerstvě umletého pepře. Volný čas trávím nejraději s rodinou, především s vnučkami.  A mezi má nesplnitelná přání patří zahrát si v komorním kvartetu a psát tak lehce, jak dýchám.  

Před časem mi vyšla kniha povídek Skleněné reliéfy, která mapuje křehkost partnerských a rodinných vztahů. 

 

 

Seznam rubrik