Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

milmarma

20. 7. 2011 23:06
Anebo taky trochu jinak

Kolegyně chtěla ve Francii koupit pa-šti-ku!!! Tak kurňa říkám to snad dost nahlas, ne? Pa-šti-ku!!! Ti cizinci - hluší a natvrdlí, odporoučela se. Sobě i vám dávám R^:-)

2 0
možnosti
HK

lívinka

20. 7. 2011 23:26
Re: Anebo taky trochu jinak

To je  fakt dobrý. Ale někdy taky dojde k překvapení. Kolegyně mi vyprávěla, že kdysi chtěla  její známá koupit v bývalé NDR mandle a rozinky, které tady nebyly k sehnání. Tak u pultu žádala MANDLEN a HROZINEN - a oni jí překvapivě rozuměli a obojí jí prodali.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

20. 7. 2011 20:48
Pokud

každý stáhne vocas a nikdo si na dotyčnou nebude stěžovat u nadřízeného, pracovat tam nejspíš bude.

0 0
možnosti
HK

lívinka

20. 7. 2011 21:02
Re: Pokud

To si taky myslím - neměli bychom být pasivní a pak se věci (aspoň trochu) pohnou.

0 0
možnosti
PH

petrph

20. 7. 2011 16:58
no když nemají tak nemají

Asi si uvědomme že v tomhle státě je drahé všechno. Zaměstnanci, i ti špatní (díky odvodům), nájmy, energie, doprava, pošta, spoje..navíc marže nízký, nedej bůh aby cizinci chtěli platit kartou (a to by asi chtěli) a z ceny si ještě sebrala obolus banka. U cizinců se asi nedá moc očekávat, že díky kvalitní obsluze sem přijdou za týden znova nebo tento krámek doporučí svým známým..Popřípadě že právě cizinci si počkají na vyžádané zboží až si ho obchodník doobjedná. .Takže, obchodník může nabídnout jen to co má právě na skladě, a věnovat jednomu klientovi jen tolik energie a zdrojů, za kolik jeho provize možného nákupu stojí a pak se věnovat dalším...Jinak je sice milý příjemný, ale pak chudák zavře za pár týdnů krám...Účty se platiti musí a pár paniček co si tam půl dne přerovnávají a zkoušejí zboží než dojdou k názorům že se jim nelíbí nic, ho neuživí...:-(

0 0
možnosti
HK

lívinka

20. 7. 2011 17:32
Re: no když nemají tak nemají

To je naprosto správný a realistický pohled z druhé strany  - energií, časem, atd... se nemá plýtvat.  A zákazníci by se měli taky chovat ohleduplně, to je fakt. Např. mně stačí vybírat  jen ze dvou druhů zboží, víc nepotřebuju. Nicméně si myslím, že ke každé činnosti patří úsměv -  je zadarmo a potěší. :-)

0 0
možnosti
HK

lívinka

20. 7. 2011 15:44
Inu

Měla jsem naprosto stejný dojem, ale stejně mě udivilo, že když doslova odhání zákazníky, nechávají ji tam stále pracovat.

0 0
možnosti
TS

tina.sola.nova

20. 7. 2011 16:43
Re: Inu

Nebo proč tam pořád pracuje, když je to taková VOTRAVA... ;-)

0 0
možnosti
TS

tina.sola.nova

20. 7. 2011 15:13
Inu,

paní asi zamrzla v době někdy před 25 lety ;-D

Nemusí každý umět anglicky, ale když už neumí a dává to lidem arogantně sežrat, měl by si uvědomit, že hlupáka dělá především ze sebe ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
Mám ráda jakoukoliv tvůrčí činnost, hory a lesy ve všech ročních obdobích a vůni čerstvě umletého pepře. Volný čas trávím nejraději s rodinou, především s vnučkami.  A mezi má nesplnitelná přání patří zahrát si v komorním kvartetu a psát tak lehce, jak dýchám.  

Před časem mi vyšla kniha povídek Skleněné reliéfy, která mapuje křehkost partnerských a rodinných vztahů. 

 

 

Seznam rubrik