Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Prdůch

21. 10. 2011 10:14
Chtělo by to možná více empatie.

Je pravda, že mě stávkování a protesty Řeků taky vytáčejí. Říkám si - dlouho si nezaslouženě žili na vysoké noze, tak ať teď skládají účty. Jenže pak si představím sám sebe, jak bych asi reagoval, kdyby mi hrozilo, že mé celoživotní úspory padnou na oltář vlasti a hrozí mi perspektiva stáří s "holou řití". Objektivita a racionalita by nejspíš ustoupily vášním. Tím spíše lze něco takového očekávat od horkokrevných Řeků.

0 0
možnosti
HK

lívinka

21. 10. 2011 11:27
Re: Chtělo by to možná více empatie.

V diskusi jsem už několikrát zdůrazňovala, že vůbec nezpochybňuji jejich důvody a právo na stávku. Pouze mne (a všechny) na letišti udivilo, proč letoví dispečeři (inteligentní a specializovaní odborníci) nechápou, že paralyzovat mezinárodní cestovní ruch, který přináší peníze a stávkovat na mezinárodním letišti je KONTRAPRODUKTIVNÍ. Kdyby se nad formou a místem stávky zamysleli, určitě by existoval i účinější způsob protestu (v extrémním případě třeba dvoudenní hladovka?).

0 0
možnosti
C

Camino.

20. 10. 2011 17:18
Spadli snad turisti z visne????

NIKDY, nejedu nekam, kde se jiz mesice stavkuje, hazi molotov cocktaily a pobihaji lide se zakrytymi tvaremiRv

0 0
možnosti
HK

lívinka

20. 10. 2011 20:41
Re: Spadli snad turisti z visne????

Děláte dobře, když se vyhýbáte rizikovému cestování. Mnohem lepší je bezpečně cestovat po blozích a tam se v klidu zúčastňovat diskusních přestřelek.

0 0
možnosti
JL

blueheart

20. 10. 2011 10:59
Z višně

Z višně asi spadla autorka blogu, jede si v kritické době do Řecka a diví se, že je stávka a pak nechápe, proč ti lidé stávkují...Ještě že se nezatoula včera večer v Athénách k parlamentu, mohla jí přistát na hlavě zápalná flaška.

Paní tak se proberte...a sledujte vývoj ve světě. Lidi většinou nic nechápali - proč přichází 1. světová válka, proč 2. světová válka, proč komunistické revoluce, proč koncentráky.....asi je načase vyhlédnout ze svého kapesního vesmíru a podívat se co se děje okolo. :-)[>-]

2 0
možnosti
VH

Stará kára

20. 10. 2011 11:12
Re: Z višně

Ano - autorka se diví, proč stávkují lidé, na nichž závisí turistický ruch. Ano - autorka konstatuje, že je jejich milované odbory ženou do dalšího zadlužení - a diví se.

Ani nevíte, jak dopředu měla dovolenou zaplacenou.

Váš údiv by měl patřit výhradně právě jen vám. Jenže to byste musel alespoň trochu pochopit smysl blogu.

0 0
možnosti
MF

falm

20. 10. 2011 10:54
Pricnipy boje za spolecny sil

jste evidentne nepolibena.

Zajimejte se o to a pak se nebudete divit, ze stavkuji jeden za vsechnya vsichni za jednoho.

Protoze jedine tak se da neceho dosahnout a ne tim, ze se bude ustupovat. ...vlade, vladnoucim slozkam, mocenskym nastrojum, ekonomickym subjektum a ve finale i panickam u plotny. EU

0 0
možnosti
HK

lívinka

20. 10. 2011 11:03
Re: Pricnipy boje za spolecny sil

Jestli jste pozorněčetl, principy  boje za společný cíl jsem absolutně nezpochybňovala.  Zpochybňovala jsem to, jak a kde stávkovat, aby to bylo efektivní. Vy byste stávkoval proti naší vládě tím, že byste zablokoval lety ťeba do Řecka? Asi byste se spíš vypravil do ulic nebo před parlament a demonstroval před českými vládními budovami!

0 0
možnosti
R

roman36c

20. 10. 2011 10:47
Nějak nechápu co vás tak láká na Řecku.

Osobně bych tam neletěl. Nehodlám je rozhodně podporovat. Musí vidět že o ně nikdo nestojí, že k nim nikdo nejede. Pak až budou bez práce, je snad přejde touha stávkovat. Takhle žijí v omylu že k nim jezdíte masově podpořit jejich jedinečné právo stávkovat.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

20. 10. 2011 11:18
Re: Nějak nechápu co vás tak láká na Řecku.

No jo. A víte, jak krásné moře tam mají? Jako málokde.   Do Řecka jezdíme z našeho zájmu. Nikoliv proto, abychom někoho (ne)podporovali

0 0
možnosti
B

bofums

20. 10. 2011 10:42
To jsem zvědavý, kdo se ozve

a bude zde veřejně hájit " zbídačelé řecké pracující " proti  " ohavné vládě "

Když vidím tu úpornou snahu žít i nadále na úkor kohokoliv  / i nás /, není mně vůbec líto těch

demonstramtů, kteří hulákají, protože nechtějí slevit  z dosavdního způsobu žití, ale nepřinášejí

jediný nápad, jak ze  srabu ven.  Silně to připomíná rétoriku Zavadila a delších  nespokojenců

u nás !  " Žít bez velké námahy byste chtěli, holoubkové ". " Však on to někdo zaplatí " !!

0 0
možnosti
PH

petrph

20. 10. 2011 11:06
Re: To jsem zvědavý, kdo se ozve

Ale já musím. Berte to tak, že i ten řecký důchodce platil celý život státu důchodové pojištěni a nemalé daně, a za to měl ze zákona určený nějaký důchod. Připomínám, že jak výši toho důchodu tak i těch daní co dotyčný odváděl, si stát určil kdysi sám a rozhodně se na tom neošidil.Že třeba i ten dnešní řecký pracující odvádí nějakou práci, která by měla být úměrná jemu sjednané mzdě, ze které si stát odebírá určitou daň.Jestliže stát nyní ty daně zvýší, tak ten člověk odvádí více práce za méně peněz - to z jeho pohledu nemá ekonomické opodstatnění.

Představte si to ještě jednodušeji, že jste si se zaměstnavatelem sjednal práci za 10 000 Kč měsíčně. (nepočítejme teď daně, jen co na ruku)  Celý měsíc jste poctivě pracoval,za měsíc si přijdete pro výplatu a dostanete na ruku jen 7 000 Kč a co se dozvíte " Žít bez velké námahy byste chtěli, holoubkové ",podnikatel si udělal dluhy,jeho  manželka má dluhy,banka má dluhy, město má dluhy, takže se o ty Vaše 3 tisíce rozdělí?

0 0
možnosti
PH

petrph

20. 10. 2011 10:31
ale to je přece otázka na řeckou vládu

Protože, proč by měl být řecký zaměstnanec spokojený s tím, že mu stát sníží mzdu a zvýší daně? On to přece nezavinil a ani ty peníze neutratil.Tudíž, jestli vláda takové škrty prosazuje, musí počítat s protiakcemi  národa. V tom lepším případě tyhle protestní akce bude muset rozehnat díky policajtům s obušky a vodními děly, pokud to jsou stávky, tak odečíst ztráty, které, i třeba v té mezinárodní dopravě vzniknou .Tedy - odečíst tyhle ztráty od plánovaných úspor z toho škrtání.V tom horším případě, že dojde ke skutečné revoluci a naštvaní občané celou řeckou vládu vykopou z jejích koryt.

Protože,jen dočasně platí že občan je tu pro stát a né nikoliv.Stát utrácí a zadlužuje se,a pak chce aby občané ty dluhy zaplatili rostoucími daněmi.Tak to asi ne, soudruzi.Možná by se mohli, ti politici rozhlédnout kolem sebe,zjistit si kolik každý z nich bral provizí za předražené státní zakázky,za spolupráci na zvýhodnění velkých firem,za prosazování zahraničních zájmů,třeba by něco dali dohromady.

0 0
možnosti
PN

Ftipnejj

20. 10. 2011 10:34
Re: ale to je přece otázka na řeckou vládu

A kdo jinej nez obcan ty penize utratil ?

0 0
možnosti
PN

Ftipnejj

20. 10. 2011 10:29
Proc

Proc Rek stavkuje, protoze odbory ........

0 0
možnosti
R

realya

20. 10. 2011 10:18
Vykládejte to komoušům

komouš nechce pracovat, ale chce mít veškerý servis a životní úroveň jak milionář. Komouš chce sebrat majetek všem bohatým, nejlépe všechny bohaté zabít, ale sám chce být taky bohatý. Komouš chce sociální rovnost, ale sám chce mít vždycky víc než ti ostatní. Komošské mozečky jsou ve schíze odjakživa ;-D

1 0
možnosti
HK

lívinka

20. 10. 2011 10:22
Re: Vykládejte to komoušům

Ano, vystihl jste to přesně. Vypadá to, že tohle je řecká představa socialistického kapitalismu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1672x
Mám ráda jakoukoliv tvůrčí činnost, hory a lesy ve všech ročních obdobích a vůni čerstvě umletého pepře. Volný čas trávím nejraději s rodinou, především s vnučkami.  A mezi má nesplnitelná přání patří zahrát si v komorním kvartetu a psát tak lehce, jak dýchám.  

Před časem mi vyšla kniha povídek Skleněné reliéfy, která mapuje křehkost partnerských a rodinných vztahů. 

 

 

Seznam rubrik