Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RE

Vaše články jsou velmi zajímavé. I já jsem fascinován Afrikou od dětství. Nevím proč, ale je to fakt. Přečetl jsem snad všechny u nás zatím vydané knihy na téma Afriky - jako příklad uvedu "Pod souhvězdím Oriónu" od L.M. Pařízka. Zde byl autor naopak školen svým domorodým průvodcem Kpweke Wo - a já byl školen svým podnájemníkem Abdulem z Beninu, jež ke mě chodil do večerky pro dětskou krupičku, kterou nahradil maniokovou mouku, aby si mohl připravit "Fufu" Oba nás tedy školili o nevýhodách naší evropské civilizace vůči životu v Africe: např. zmizely dveře od koupelny a Abdul si je aplikoval do postele. Večer mi s typickým úsměvem od ucha k uchu tvrdil, že se nediví, proč my tady chdíme všichni tak shrbení, když spíme v tak měkkých postelích. Nepřijde mi, že takto sebevědomí a hrdí lidé by nedokázali řídit své životy. Stále se toužím podívat do Afriky, ani ne tak na safari - i když to taky, ale hlavně, jak opravdu žijí místní lidé, hlavně ti, kteří ještě nejsou obdařeni "dary" bílých kolonizátorů"dobroserů" :)

4 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 758x
Jsem Kamila Hejlík Tembo, jsem Česka žijící v Zambii. S rodinou žijeme v Livingstonu nedaleko Viktoriiných vodopádů.

Zajímá mě psaní článků o Africe z hlediska kulturního a sociálního, ale také politického a mezinárodních vztahů. Vystudovala jsem kulturní a africká studia na UHK. Zaměřuji se také na témata zemědělství a klimatické změny v Africe.

Kromě toho máme s manželem organickou farmu, kde se snažíme budovat udržitelný život v souladu s přírodou.  Můžete mě sledovat na Facebooku a Instagramu Kamila Hejlik Tembo nebo naši farmu na Facebookové stránce Mosi-Oa-Tunya Organics.

Seznam rubrik