Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GK

No, v západním světě to se stravou také není dobré. Strašlivá kvanta sacharidů (pro tělo ve výsledku cukrů) jsou lacino produkována a každý obchod je jimi zavalen. Všemožné pečivo (chleby, bagety, rohlíky, sladkosti...), těstoviny, křupky, chipsy... Dále sacharidová zelenina (brambory, kukuřice), naprostá většina ovoce. Prostě cukr, cukr, cukr ze všech stran a lidé byli na tuto stravu postupně naučeni. Většina je však ve skutečnosti podvyživena, ač je obézní. Problémem je chuť na sladké.

0 0
možnosti
Foto

Hlavně je potřeba přestat pokládat černochy za méněcenné dementy neschopné samostatného života, neudílet jim povýšené knížecí rady a starat se hlavně sami o sebe. i tady je dost co řešit.

1 0
možnosti
Foto

Snažil jsem se to brát jak píšete. Než jsem strávil pár týdnů v JAR. Všem sluníčkářům doporučuji.

0 0
možnosti
LJ

Hladomoc je vzdy kombinaci dvou faktoru. Nedostatku potravy a poctu stravniku. Je treba nejen zvysit produkci jidla ale hlavne snizit pocet stravniku.

0 0
možnosti
OS

Dokud se jejich myšlení nevymaní ze pravěkého smýšlení, kdy je zaměstnávají hlavně kmenové půtky, nenávist jednoho ke druhému a krevní msta kvůli koze, která přeběhla hranice, budou si žít jako v pravěku.

2 0
možnosti
Foto

Není problém spíše v tom, že určitá krajina unese pouze limitovaný počet obyvatel ? A když se začne "ždímat" metodami intenzivního zemědělství, tak se postupně mění na poušť ?

4 0
možnosti

Počet obyvatel na metr čtvereční závisí na technologii a zdrojích. Tj. je to hodně proměnné

Proč by se měnila na poušť? Podívejte se na Izrael

1 0
možnosti
JP

J69i98r18i 30P89r82a84j27z

17. 2. 2022 0:52

Přes 20 let se pumpuje hromada peněz do Afriky. To způsobí velký růst populace a pak přijdou ti samí lidé a začnou tvrdit, že je náš mnoho. :/

Africe se pomůže tak, že ji necháme úplně na pokoji.

7 0
možnosti
AU

Mě je Afrika srdečně jedno. Myslím, že jako ČR i jako Evropa máme svých starostí dost a bohužel, tak jako si nevybrané sousedy v domě, či bytě, nemůžeme takto učinit ani tady. Pokud je můj soused lempl a bordelař, tak si postavím větší zeď.

Ať si tam dělají, co chtějí, pokud to nějak neobtěžuje Evropu. Myslím, že se tam už napralo dost peněz a jestli to stále nepomohá, tak a dios. Starejte se, jak umíte. Jen cestování, víza atd budete mít těžké získat.

2 0
možnosti
MC

Jedinná věc která Africe pomůže jsou primerosky a prášky proti početí. Nic víc.

12 0
možnosti
JT

J74i24r41i 73T62i16c43h78y

16. 2. 2022 16:05

Na konci 19, stoleti mela Afrika as 120 milionu obyvatel, ketri se mohli uzivit z prirodnich zdroju. Dnes ma asi 900 milionu, neschopne vlady, korupce, niceni prirody, neustale valceni.

16 0
možnosti
RC

podle wiki,

Počet obyvatel1 373 486 472 (k roku 2021)

ale jinak souhlas

1 0
možnosti
JH

J22i10ř35í 45H16o12r44á84k

16. 2. 2022 15:35

A ta hyperinflace, bilionove bankovky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 31
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 758x
Jsem Kamila Hejlík Tembo, jsem Česka žijící v Zambii. S rodinou žijeme v Livingstonu nedaleko Viktoriiných vodopádů.

Zajímá mě psaní článků o Africe z hlediska kulturního a sociálního, ale také politického a mezinárodních vztahů. Vystudovala jsem kulturní a africká studia na UHK. Zaměřuji se také na témata zemědělství a klimatické změny v Africe.

Kromě toho máme s manželem organickou farmu, kde se snažíme budovat udržitelný život v souladu s přírodou.  Můžete mě sledovat na Facebooku a Instagramu Kamila Hejlik Tembo nebo naši farmu na Facebookové stránce Mosi-Oa-Tunya Organics.

Seznam rubrik