Veřejnoprávní televize bez moderátora?

Nebude v příštích dnech sledovanějšího pořadu, než nadcházející debaty prezidentských kandidátů. A ta  pravděpodobně nejdůležitější by měla proběhnout na ČT.  

V celém civilizovaném světě jsou debaty prezidentských kandidátů v posledních letech vrcholem televizní publicistiky. Přední osobnosti jednotlivých televizních společností si pokládají za čest i jen možnost přípravy takové debaty a její moderování je často vrcholem kariéry nejlepších z nich.

Ne tak u nás. Moderátor Václav Moravec, který dostává od své mateřské veřejnoprávní televize neskutečný prostor, má vlastní pořad a je považován za "hvězdu" aktuálně odmítl moderovat připravovanou debatu Zemana a Drahoše! Nejspíše cítí, že by pro jednou nemusel být tou hvězdou a nedejbože by uslyšel i něco kritiky. A televizní stanice, které jsme všichni koncesionáři a platíme si ji říká, že nemá alternativu! Asi bude pana Moravce přesvědčovat a on to nakonec (možná) i přijme.

Já, na místě generálního ředitele ČT bych s ním rozvázal pracovní poměr. Ostatně před několika dny začal s vlastním TV vysíláním Seznam včetně zpráv. Podívejte se někdy od 18.00 jak se dělají domácí události a jak se dělají komentáře a rozhovory. Možná brzy nastane doba, kdy nebudeme potřebovat  události v ČT a už vůbec ne pana Václava Moravce.

Autor: Petr Havránek | středa 17.1.2018 8:25 | karma článku: 31,53 | přečteno: 957x
  • Další články autora

Petr Havránek

Všem stejné podmínky?

9.2.2018 v 16:28 | Karma: 22,78

Petr Havránek

Není nad jasný politický názor!

24.1.2018 v 17:16 | Karma: 18,32