Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BB

MahatmaTatarka

6. 6. 2012 9:22
Dotační potravní řetězec

Jen bych doplnil, že v případě evropských dotací, o které v případu jde, je řetězec delší než uvádíte, což je dáno tím, jak peníze putují:

Daňový subjekt - finanční úřad - ministerstva - Evropská unie - opět ministerstva - kraje - obce - poradenské firmy - realizující firmy - konečný uživatel výsledků projeku

To vše je doplněno v části mezi finančním úřadem a obcemi různými dalšími externími poradenskými firmami, hodnotiteli, auditory apod. Korupce se vyskytuje na úrovních ministerstev, krajů, obcí a poradenských a realizujících firem, zbytek jsou legálně placení příživníci (samozřejmě kromě toho, kdo daně odvedl, a konečného uživatele). To, že navíc hodně projektů vytváří nesmyslné a nepoužitelné či neudržitelné výsledky, je jen třešničkou na dortu.

Odhaduji, že z 1 Kč odvedené na daních tak doputuje ke konečnému uživateli výsledků projektu v průměru tak 0.2 Kč.

0 0
možnosti
JS

JIST

6. 6. 2012 9:07
Souhlas!

A jeste si prosim vsichni uvedomme, ze kraje jsou vysledkem natlaku CSSD a Evropske komise a ze soucasny system dotacnich programu zavedl Paroubek (CSSD). Pak uz jen zakon velkych cisel a je jasne, proc nejvetsi ryby uvizle v siti jsou z CSSD.

0 0
možnosti
X

xychteen

6. 6. 2012 6:17
Zajímavé - mně se spíš zdá, že zbytečné jsou instituce...

...nad kraji :-) Nebo skutečně existuje nějaký problém (myslím opravdový problém, nikoliv nějaké zástupné pseudonáhražky), který by nevyřešila čtvrtletně svolávaná porada krajských hejtmanů?

0 0
možnosti
K

kuchl

5. 6. 2012 19:03
Je to tak

kraje jsou zcela zbytečné . Ovšem zrušit je lze jen přes masovou volbu pirátů či extrémních stran . Což se bohužel s přítomnou mafií , propojenou s velkými stranami nestane . Pak nezbývá , než krize v rámci EU . Kdo si počká , ten se dočká ...:-/

0 0
možnosti
AK

adua

5. 6. 2012 17:15
kauza Rath

Volby jsou až za 2 roky a to je hodně dlouhá doba. Za tu dobu už může být naše republika na dně.y.[>-]Spíše se přikláním k Islandské cestě. Nová ústava, nové volební zákony, prozatimní vláda odborníků. Došetřit všechny korupční kauzy. Propadnutí jejich majetku Nebude to lehká cesta. Ve Švýcarsku  funguje. již 700 let. Jiné řešení nevidím. O přímé demokracii se zmiňuje Tomio Okamura a také Původní holešovská výzva. Zamysleme se nad tím. Rath je jen malá ryba. Jsou  daleko větší  dosud nechycení žraloci.  Kolik už toho bylo rozkradeno, vytunelováno, odkloněnno. Kolik korupčních kauz u 0DS u ž vyšlo najevo  a nic. Nevolila jsem nikoho z vládní garnitury a nebylo mi to nic plaltné a proto luvažuji o něčem úplně jiném. Mám starost o naši republiku.[>-]

2 0
možnosti
F

ftdolton

5. 6. 2012 18:13
Re: kauza Rath

pan starosta píše zejména o samosprávách - obec - kraj. Tak trochu pomíjí, že mezi "obyčejnou" obcí a krajem je ještě jeden článek, neříká se mu okresy, ale pověřené obce. Obvykle se nacházejí 2-4 na území bývalého okresu.

Volby do krajů budou letos v říjnu.

Pokud vím, tak se zrušením krajů (a obnovením původních okresů) by souhlasili komunisti. Je to ale ústavní záležitost.

1 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života