Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V normalnim svete jsou soudy na to, aby resily spory. V Ceske republice je to asi jinak, tam se poda zaloba i na cloveka, ktery neplati svuj nesporny dluh.

Samozrejme je to chyba v systemu, ale jak v tom nasem clanku o exekutorech, tak i ve vsech ostatnich pripevkach a diskusich neni ani slovo o tom, jak by si to nekdo predstavoval, jak by to melo vlastne fungovat.  Samozrejme jsou zname priklady, kdy nevinny clovek prijde o majetek, ktery z nejvetsi casti padne exekutorum do klina a na druhe strane ten nejvetsi gauner muze profitovat.  Ale pomuze to nekomu, stale jen nadavat? V EU neni ta chyba ! 

Ja bych navrhoval trochu konstruktivnejsi system, nez jenom nadavat. Stacilo by, prosadit systemy, ktere jsou vyvinute a vyzkousene v te casti Evropy, ktera nebyla postizena komunistickou totalitou.  Ceska zakonodarnost, ktera se stale meni,  - ta nejak stale nefunguje.

Priklad: Svycarsko a exekutor - ve Svycarsku by sel privatni exekutor rovnou do basy. 

Info: Betreibungsamt

0 0
možnosti

Autor má naprostou pravdu. Jde o systém, který nebyl spuštěn omylem ale záměrně. A je to mnohem horší než se píše v nějakých článcích. Je to horor a svinstvo nejhoršího kalibru. A když někdo napíše, že si neměl půjčovat ? Vůbec netuší o co jde v mnoha exekucích. A zastavit to půjde jen velkým řezem. Jiná cesta není.

1 0
možnosti

Také přidám něco k tomuto článku, kdysi jsem si s kolegou půjčil peníze od lichváře a svou část jsem poctivě zaplatil, bohužel kolega ne, proběhlo pár soudů a dopadlo to tak, že po dohodě s věřitelem jsem zaplatil dohodnutou částku a on na oplátku ukončil exekuci. K mému překvapení po 8 letech jsem obdržel další exekuci opět na tu samou částku. No prostě PODVOD. Založil jsem webovky ať varují ostatní: http://www.zdenek-junek.webnode.cz Policie a soudy nedělají vůbec nic.

0 0
možnosti

Astaroth

16. 10. 2012 9:20
presne tak

Kam se hrabou nejaci komuniste, kterymi je ted straseno.

1 0
možnosti

fošna

16. 10. 2012 9:19
NO možná ty zákony diktoval Langr...

aby si následně mohl vybudovat společnost na vymáhání pohledávek, ato je jedn z mnoha o kom víme...;-D

0 0
možnosti

cokoo

14. 10. 2012 17:56
Autore

Máte pravdu, bankovní kartely poskytují úvěry a hypotéky jak na běžícím páse pomalu každému, kdo má díru do zadku, ovšem zapomněl jste na nebankovní instituce typu Home Credit nebo Provident a na fakt, že poskytování půjček je volná živnost, tj. není potřeba odborné ekonomické vzdělání ani praxe v bankovnictví, což znamená, že každý jouda může půjčovat peníze s rozhodčí doložkou a jakoukoli RPSN při dnešních zákonech.

Ale co chceme. Ministr financí je chemik, tudíž nemá ekonomické vzdělání. Ministr práce nemá VŠ humanitní, ale je jaderný fyzik žijící místy mimo realitu, Parkanová bez kvalifikace byla ministriní obrany, právnička Buzková školství atd.

0 0
možnosti

soukiz

14. 10. 2012 8:58
Každý má co si zaslouží

PŘESTAŇME FŇUKAT. Je mi líto chybujících. A ještě více těch nepoučitelných. Ale co s nimi, když jsou nepoučitelní.

Truhlář by měl poděkovat, ne se zlobit. Poděkovat za dobrou lekci a poučit se. NEDŮSLEDNOST. Pro příště jistě  dá pozor, aby každou reklamaci uzavřel. PŘESTAŇME FŇUKAT nad soudy. Co tak chovat se obezřetněji aby nejhorším kriteriem rizika bylo NEDOSTAT SE K SOUDU?

PŘESTAŇME FŇUKAT nad exekutory. KDO NEUMÍ PEČOVAT O SVĚŘENÝ MAJETEK A PŘÍJDE O NĚJ, ŽÁDNÁ ŠKODA. ZŘEJMĚ SI JEJ NEZASLOUŽIL, KDYŽ O NĚJ NEUMĚL PEČOVAT.

PŘESTAŇME FŇUKAT nad politiky, nepořádkem a nesprávném pořadí úklidu. Hlavně, aby se začalo uklízet. Každý nepořádek, bez rozdílu "velký bordel" , " malý bordel".

PŘESTAŇME FŇUKAT nad nespravedlností světa. Svět, jež nás trápí, není nikdo jiný, než jen my, lidé. Není lepší smířit se s realitou, že mezi námi chodí i zlí, sobečtí a bezohlední lidé? Není lepší být DALEKO OBEZŘETNĚJŠÍ při svém dalším rozhodování a NEDÁVAT PROSTOR ZLU, které dřímá v každém z nás?

0 1
možnosti

fošna

16. 10. 2012 9:18
Re: Každý má co si zaslouží

- no ty jsi taky exemplář....  hodně štěstí,ne se taky zatím daří...;-D

3 0
možnosti

malý červ

12. 10. 2012 17:22
Přečetl

jsem jen první tři věty a nedá mi neodpovědět na otázku kdo vězí za promyšlenou lumpárnou. Jsou to blbci, bez těchto blbců by těžko mohl někdo někoho dostávat na kolena. Lidská blbost je bezmezná a všechny pokusy ochránit blbce před jejich vlastní blbostí selhaly.

1 0
možnosti

Woren 1

12. 10. 2012 16:42
Tuto zem rozkradli právníci a politické mafie

Proč mě např. zpráva o tom, že zdravotním pojišťovnám chybí 5 miliard (a že se uvažuje o zvýšení plateb za nemocenské pojištění),  vůbec nepřekvapuje ?

I nadále jsou vytvářeny podmínky k tomu, aby započaté dílo mohli zdárně dokončit. Už dávno ne podle zdravého selského rozumu, ale zásadně podle práva !!! (Silnějšího ?).

1 0
možnosti

čapo

12. 10. 2012 16:35
Je to tak

Tak jak jsem již napsal v tomto státě vládne MAFIE nejhoršího kalibru spravedlnost tu nemá co dělat a ústavní činitelé jsou jejich součástí.Proto se o občana vůbec nestarají a nezájímá je co se tady děje .Jsou jeden jako druhý myslejí jen na sebe a jak odřít obyčejného člověka.Tento článek zcela vystihuje situaci u nás.

2 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života