Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

stařec bez moře

24. 11. 2011 10:02
Exekutoři by měli ručit za své chování

a v případě chybného postupu hradit na tvrdo všechny újmy poškozeného.

0 0
možnosti

Host8

23. 11. 2011 9:20
Všeobecně vnímaná nespravedlnost

Na jedné straně se tu exekutoři vymkli kontrole. Nikdo nepochybuje, že  když se na Vás někdo domluví, tak ve spolupráci s exekutorem je schopen Vás zlikvidovat aniž by jste se kdy něčím provinil. Na druhé straně tu máme opravdové politicko-ekonomické mafie, které bez problémů po miliardách rozkrádají stát a nikdo na ně nedosáhne. Nelze se smířit s tím, že někdo tak zákon udělal a zůstane. Naopak je potřebné volat k odpovědnosti stát, poukazovat na exekutorskéé praktiky a volat po změně zákona a plné hmotné odpovědnosti exekutorů vč. vysokých sankcí ve prospěch neoprávněně postižených lidí.

Dle zveřejněných příběhů se tu opravdu chovají jak stát ve státě. Zničili životy mnoha lidí. Měli také nést odpovědnost a platit velmi rychle vysoké odškodné.  Zatím exekutoři připomínají nepostižitelnou mafii a neplní poslání. Tuto funkci by měl převzít stát a nikdy neměly být dána jako zdroj zisku.

0 0
možnosti

p.jeelen

22. 11. 2011 11:41
Bohužel jen další ukázka hlouposti autora

Nechci se nikoho zastávat, ale -  chyba někde vznikla a ten kdo ji způsobil je za ni odpovědný - proč jsou v tomto případě bandou i exekutoři a banky? Existuje-li pravomocné rozhodnutí soudu, je exekutor POVINEN ho vykonat. Jsou-li k tomu důvody, má účastník nástroje na to, aby jich využil - odvolání, návrh na odklad, návrh na zastavení - využil jich? Pravděpodobně ne - ale jednodušší je říci, že exekutor je banda k pohledání - chápu, je to cool. Proč banka? Banka je povinna respektovat příkaz k blokaci účtu a není oprávněna sama posuzovat oprávněnost. Házíte do jednoho pytle jablka a hrušky, aplikujete princip kolektivní viny a to je, nezlobte se na mě, ubohost a primitivismus nejvyššího řádu. Pokud si takto představujete pozitivní svět, chraň nás Bůh.

0 0
možnosti

Ruby Cairo

22. 11. 2011 12:43
Re: Bohužel jen další ukázka hlouposti autora

nezlobte se, ale nevíte, o čem mluvíte. I když v případě neoprávněné exekuce podáte okamžité odvolání, trvá nejméně dva měsíce, než celý proces proběhne a než se zástava zase odblokuje. I když ihned předložíte všechny důkazy o tom, že jste vše uhradil, nijak si nepomůžete. Věc musí projednat znovu soud, a tím právě vzniká ta největší časová prodleva, než si najdou na soudě čas/volný termín... Ta banka na tom celém opravdu nenese žádnou vinu, blokaci musí ze zákona provést, nicméně je známo, že exekutor by na základě podaných informací mohl účet odblokovat, kdyby "uznal za vhodné", což se v praxi samozřejmě neděje, možná ve výjimečných případech, kdy máte vlivné známé na správných místech. Pěkně si počkají, až proběhnou veškeré zákonné lhůty - odvolání- nové projednání- ortel- nabytí právní moci- a nikoho nezajímá, že to podnikatele může klidně zruinovat.

0 0
možnosti

janulator

22. 11. 2011 11:09
A uplatnil pan Čech žalobou na stát

nárok na náhradu škody? Dokud nebudeme všichni poškození státem tento žalovat se vší parádou, to jest nejenom za skutečné škody (ušlý zisk a marně vynaložené náklady), ale za poškození dobrého jména, morální a psychickou újmu, můžeme jenom tiše naříkat.

Vím že soudní a exekuční mafie je silná, ale když proti nebudeme tvrdě bojovat, tak naroste do ještě obludnějších rozměrů. Co mne vytáčí je fakt, že stále nějaké soudní úřednice mohou beztrestně likvidovat podnikatele i nepodnikající občany. Dokud vyšší soudní úřednice, která panu Čechovi zavařila nebude trestně stíhána za zneužití pravomoci z nedbalosti a dokud nedostane škodu k náhradě, neměl by mít pan Čech klidné spaní.

3 0
možnosti

Host8

23. 11. 2011 9:30
Re: A uplatnil pan Čech žalobou na stát

Problém je ve špatném systému. I drobné opomenutí může znamenat likvidaci člověka. V poslední době se nějak často objevují připady, kdy opomenutí  úředníků způsobí komletní ztrátu majetku, Navíc občanský zákoník toto jednání nově legalizuje. Kdo nabude takový majetek v dobré víře, má  mu zůstat. Takže ministr spravedlosti Pospíšil, povyšuje krádež do nové legalizované roviny.

0 0
možnosti

Ormir

22. 11. 2011 10:55
Naprostý souhlas

Jen si nejsem jistý, že současná vláda je ta, která s tím hodlá něco udělat, spíš jim to vyhovuje.

0 0
možnosti

Josef II

22. 11. 2011 10:14
Autor i diskutujici dokazi jen narikat a fnukat !!

Co takhle zazalovat tu urednici za skodu zpusobenou nedbalosti a lajdactvim ??  To vas nenapadlo? Nebyla by prvni, kdo musel platit za svou nedbalost !!

0 0
možnosti

persona-non-grata 2

22. 11. 2011 10:29
Re: Autor i diskutujici dokazi jen narikat a fnukat !!

Fajn. Ale neřeší to ani  jeden z načrtnutých možných dopadů této státem posvěcené "zlodějny". To, že se za x let (možná) domůžete práva, už zpětně nic nevrátí. PO několika takto "zkrachovalých" podnikatelích byly i reportáže v TV :-(

0 0
možnosti

Doubas1

22. 11. 2011 10:10
Naprosty souhlas

Ja mam tuhle zkusenost tak 15 let starou a od te doby vedu se statem malou soukromou valku. Ode me dostanou na rozkradeni jen naproste minimum. Ono se za staleti nic nemeni, jsou proste vladci a plebs a budto nas drou z kuze vice, nebo mene. A ten nejnovejsi vynalez se zadluzenim vsech( naproste otroctvi) je proste uzasny...Ted sem mohou prijit hosi treba z Proxima Centauri, reknou, my jsme od Key Investments koupili Vas dluh 100 tisic (co vyrobily nase vlady na obyvatele) a my vas prodame na nahradni dily, protoze nemate na zaplaceni... Je to proste genialni...

0 0
možnosti

Josef II

22. 11. 2011 10:18
Re: Naprosty souhlas

Je treba si take uvedomit, ze ti obyvatele se domahali  ruznych davek a podpor a duchodu !!

0 0
možnosti

PeTaX

22. 11. 2011 9:56
Tak nějak

R^

0 0
možnosti

oldiess

22. 11. 2011 9:45
Není co dodat, co nevidět Vás na blogu doplním

:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života