Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

30. 1. 2011 18:12
Chce to zkrátit pracovní dobu,

prodloužit dovolené, zavést volné pátky a uspíšit odchod do důchodu. Vzhledem k rostoucí produktivitě výroby je to jediná cesta, jak udržet zaměstnanost.

0 0
možnosti
PK

pk08

31. 1. 2011 13:08
Re: Chce to zkrátit pracovní dobu,

a ty zaměstnáváš kolik lidí-2,5,10??potom napiš,jak žiješ,jak vše zvládáš platit-nájmy,odvody,mzdy a potom,aby z toho všeho měla něco tvá rodina

0 0
možnosti

Nikola Šuhaj

30. 1. 2011 16:15
Když na naše politické

a podnikatelské elity byli schopné takřka zlikvidovat národní hospodářství jako celek, t zn. nejen podniky, ale i zemědělství a zaměřit se jen na dovoz všeho možného, co jsme sami dříve nejen vyráběli, ale i vyváželi a bylo to kvalitnější, než jsou výrobky a potraviny z dovozu, tak se nesmíme divit, že se to projevilo na zaměstnanosti lidí. Ne každý může být podnikatel, nebo manažer, zrovna tak jako ne každý podnikatel nebo manažer nemůže být třeba výrobcem cukru, mléka, chmele, porcelánu, skla, lokomotiv, nákl.automobilů, oděvů, bižuterie a pod. zkrátka toho, co jsme vyváželi do celého světa a měli z toho devizy.:-P

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

30. 1. 2011 17:49
Re: Když na naše politické

Co jsme dříve vyváželi? Subvencované produkty které nevznikly na volném trhu budou těžko konkurovat. Ceny byli vytvořeny uměle a exportovalo se buď podle směrnic a cen RVHP nebo nutnosti k získání deviz. Samozřejně eixstují vyjímky, ale těch moc nebylo.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

30. 1. 2011 14:28
Pozitivní svět ?

Našel jsem tam například toto tvrzení o technologie, která má vyřešit energetický problém lidstva: " jde o technologii ... která popírá dosavadní základy fyziky. A to konkrétně zákon o zachování hmoty, ..." Citace není úplně přesná ale smysl je přesný.

Pokud někdo chce stavět na technologiích popírajících zákon zachování hmoty, těžko ho brát vážně.

0 0
možnosti
ZST

zasměj se tomu

30. 1. 2011 11:25
asi jsem masochista

já nevím, proč sem pořád lezu,,takovej slabomyslnej příspěvků tu je habakuk, a,k tomu ti kazatelé pravice a levice a slepice musulmanky,  s jejich jedinou pravdou

0 0
možnosti
MS

BingoXX

30. 1. 2011 11:21
tento článek

je snůškou lží, výmyslů a nesmyslů a nic neřeší.Rv

0 0
možnosti
ZST

zasměj se tomu

30. 1. 2011 11:20
to jsou lázně

průměrná podpora v nezaměstnanosti činí cca 5000, -kč po dobu 6 měsíců a dál, aby se na nějakou žebračenku dosáhlo, musí být žebrající u třech úřadů, sám v bytě ,nebo s někým kdo taky je vedenej na UP  bez auta a dražších věcí,dostane cca 3000,- a po 6 měsících 2000,- na jídlo a pokud má zaplacej nájem a elektriku, tak na to, to se kontroluje na 2 místech ns sociálce  

0 0
možnosti
RK

romualda

30. 1. 2011 11:04
Nárok

Nezapomínat na to, že na podporu či dávky, o kterých si autor myslí, že jsou hlavní příčina nezaměstnanosti, nemá nárok každý a jsou lidé, kteří neberou ani korunu a i tak jsou nezaměstnaní - a ti se práci asi nevyhýbají.

0 0
možnosti
MB

MacX

30. 1. 2011 11:15
Re: Nárok

Pan podnikatel je natolik přesvědčen o své pravdě, že tento zcela zásadní argument ho ani nenapadl - SKUTEČNĚ jsou totiž u nás desetitisíce lidí, kteří nemají nárok ani na korunu ze sociálních dávek, protože žijí v jedné domácnosti s osobou, která má příjem. 

Za druhé, připomínáím, že v roce 1931 u nás sociální dávky neexistovaly, a přesto u nás bylo 600 tisíc lidí bez práce.

0 0
možnosti
ZST

zasměj se tomu

30. 1. 2011 9:59
jo, jo, děckama nezatopíš

jinak, všichni se přestěhujem do prahy ,kde je nezaměstrnanost nízká, to už tady bylo , dojiždění z jeseníku či znojma do prahy do už tady taky bylo, spočítejte si náklady, prodej domu či bytu v ústí nebo vsetíně a koupě bytu v Praze, náklady na dvě domácnosti atd., bohužel už se nedá vydělat ani v USA či VB v letech 2001-2002 jsem dělat v USA a při výdělku 1700 dolarů a kursu 40 kč za dolar to šlo i když děcka na mně zapomněli a po dvou letech jsem se rozvedl dnes u tohoto tématu ani politici už nenesírají lidi, ty stabilní 3 % co nebudou dělat nikdy, cigáni, bezdomovci  , takže zbývá zatím těch 450 000 tisíc lidí a jejich rodiny co to snima prožívaj,pro tyto lidi je propuštění z práce jak říkají sociologické průzkumy větší stres jak úmrtí v rodině, či jejich nemoc, rozvod atd.

0 0
možnosti
ZST

zasměj se tomu

30. 1. 2011 9:45
to je hned

problém je, že mimo firmy do análů PÚ či agentur se dostanou jen šunty , které nestojí za to všem příbuznejm příbuzných majitelů, manažerů a té paní z osobního oddělení, místa, kde nikdo nevydrží dále než půl roku, špatně placená s nadřízeným polobláznem,nastavená tak , že jakmile by s tím chtěl někdo něco dělat ,ostatní z pudu sebezáchovi aby nedopadli stejně, zaintrikují jako jeden muž  či žena, na tyto tragické šunty se dělají výběrové řízení , kde holčiny z agentur zkouší angličtinu a prosijí ty davy čtyřicátníků a padesátníků  na frázových slovesech, dělají psychotesty , které si půjčlily z psychiatrických léčeben,  aby ze sta adeptů vybrali toho co tam vydrží aspoň zkušební dobu, aby dopstali odměnu za kus , portály jobs ,práce, monster jsou propojený a mají ten samej šunt a vatu kterou si vymýšlí, aby ty nabídky nebyli až tak trapný jak na pracáku,

0 0
možnosti
ZK

SID09

30. 1. 2011 14:12
Re: to je hned

R^R^R^!!;-(

0 0
možnosti
ZST

zasměj se tomu

30. 1. 2011 9:44
to dá rozum

Heslo „Kdo pracovat opravdu chce, práci si vždycky najde“ je naprosto v rozporu s požadovanou kvalifikací. Dalo by se obrátit na : „Kdo zaměstnance opravdu hledá, vždycky ho najde“. Počet lidí ochotných pracovat nekoresponduje s počtem dlouhodobě nabízených pracovních míst.  

0 0
možnosti

studánka

30. 1. 2011 9:51
Re: to dá rozum

V každém státě a systému existují objektivně pracovní místa, ikdyž je oficiálně nikdo nenabízí. Prostě existují a je nutno je hledat. Pracovní místa, nikoliv zaměstnanecká místa. V tom je ten veliký rozdíl, který mnoho lidí, vychovaných v socialismu nechápe a nebo, lépe řečeno, nechce chápat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4373x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života