Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

jef61

15. 5. 2012 9:34
Státní funkce za naše peníze

Obávám se, že volby zde nic nezmohou. Až k tomu jednou dojde, musíme dobře cílit, abychom docílili úspěchu.:-)

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

15. 5. 2012 9:30
Ako samozrejme súhlas

ale chcieť po poslancoch aby sa "styděli", to ste hodne prehnal. Keby touto vlastnosťou disponovali, museli by sa už dávno ustydět k smrti.;-D

0 0
možnosti
MB

buxus

15. 5. 2012 9:35
Re: Ako samozrejme súhlas

Kdyby se styděli, tak by se v prvé řadě poslanci nikdy nestali. Víte co všechno musí takový člověk, který chce být poslancem, absolvovat, kam všude vlézt a co všechno snést? To není nic pro stydlivého člověka.

0 0
možnosti
PH

petrph

15. 5. 2012 8:52
zase ale nepleťme se že by byli sami

Dobře, úředníci a politici finanční zodpovědnost za své škody  nemají.Ale to takhle najatí manažeři soukromých firem? Když způsobí svým rozhodnutím nějakou škodu, zdaliž jim podnik tu škodu předpíše k náhradě a pak jim to strhává z jejich statisícových platů? No to asi těžko, maximálně u nějaké nižší šarže dojde k výměně,jinak se to prostě odepíše k tíži firmy. Neidealizujme si svět rozdělením na soukromý a veřejnoprávný, spíše že čím větší moc tím menší skutečná zodpovědnost. Té ženské u pokladny to manko klidně z vejplaty strhnou, ale kolik asi teď musí splácet pan Hušák za Sazku?

0 0
možnosti
MB

buxus

15. 5. 2012 8:57
Re: zase ale nepleťme se že by byli sami

To sice máte pravdu, ale pád soukromého podniku odnese majitel či akcionáři a ne daňový poplatník. Aspoň by to tak mělo být. Navíc, vlastník či vlastníci se mohou s takovým manažerem soudit - snad i v případě Hušáka. Problém je, že pak přijdou sportovní svazy za státem s nataženou rukou a brečí, že stát u nás dává na sport málo peněz.

0 0
možnosti
MB

buxus

15. 5. 2012 8:25
U té odpovědnosti státních úředníku je věc celkem jasná

Na lukrativní místa ve státním aparátu jsou dosazováni partajní kámoši a další lidé, kteří tomu či onomu poslanci, nebo té či oné partaji, nějak pomohli. A lukrativní místa, by po přijetí nového zákona, znamenala také větší odpovědnost. Čímž by se jejich přitažlivost značně snížila. Jít za odměnu do státních služeb na teplé místečko, kde i pouhá neschopnost znamená značné finanční ztráty? No -  to už by mohli jít rovnou do soukromého podnikání.

0 0
možnosti