Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petrik1960

11. 5. 2012 5:54
váš odhad inflace

je jako můj odhad vašich ekonomických znalostí. Řekl bych tak 0,27.

1 0
možnosti

Stará kára

10. 5. 2012 17:37
Další odporná lež!!!

Oficiálně je nezaměstnaných do 20 let 5 %, ve skupině 20 ÷ 24 let 13 %, 25 ÷ 29 let pak necelých 11 %.  Proč lžete, že "tam je oficiální přiznaná míra nezaměstnanosti téměř 20%"?

   Ještě drobnost: Jakpak děláte váš odhad nezaměstnanosti?  Ono je podle mě vyloučeno odhadem rozlišit, zda je nezaměstnanost 9 % nebo 12 %.  Tedy jestli z pětistovky dospělých v nedůchodovém věku kolem vás (z menšího počtu usuzovat by byla debilita) je nezaměstnaných 45, 50, nebo 60.  Tak jakpak jste dělal váš odhad. (Můj odhad je, že ani přesně netušíte, co znamená procento.)

1 0
možnosti

Stará kára

10. 5. 2012 17:30
samozřejmě že pracovník, který pracuje na stráni

v rámci veřejně prospěšných prací je v seznamu nezaměstnaný. Zajímalo by mne, zda jste opravdu tak tupý, že si ani neumíte opatřit základní informace, nebo jesti tak přátelsky (soudružsky, odborářsky, že) vrhloulžete. Hnusně!

PS: Jsem si jist, že jde o druhou možnost.

0 0
možnosti

Stará kára

10. 5. 2012 17:28
Je zazímavé, jak snadno blb hází čísly

Informovaný by to nikdy neudělal.

Pane Havlíčku, statistický úřad nepočítá inflaci (jakož ani jiné statistické údaje) proto, aby jimi po sobě politici metali a géniové je zpochybňovali. Počítá je pro své potřeby a potřeby ekonomických institucí. Počítá je systémem celoevropsky harmonizovaným. Je to samozřejmě nějaké číslo střední (nelze ho nazvat průměrem, pokud víme, co je průměr). Jenže statistiky právě takové číslo zajímá. A zíjímá je jeho vývoj. Proto je výpočet relativně stabilní. Ve výpočtu jsou zahrnuty všechny komodity (samozřejmě v ceně pro spotřebitele, tedy i s tou daní). Počítá se změna ceny "spotřebního koše", který byl stanoven z dlouhodobé statistiky nákupů. Jak vypadá spotřební koš si vygooglujte. Popisoval jsem ho zde cca před týdnem.

   Závěr:  Nikdo inflaci nekomolí, protože ji vymýšlí pro docela jiné účely, než pro hádání se na blogu.

0 0
možnosti

mamenec

10. 5. 2012 12:28
Ano, nejsme tupouni...

a proto nechte pouze na nás rozhodnutí, zda si dluhopisy pořídíme či nikoliv. Já osobně poslední co potřebuji k takovému rozhodnutí jsou vaše názory, hodnocení nebo  dokonce  " rady ".

Uvedené tři body jsou klasickým přitroublým výkřikem opozice ( jedno které ). Hezky se to poslouchá a je to přeci tak jednoduché. Prostě se změnou vlády přijse ráj na zemi. Prdlajs pane, bude to stejné svoloč. Už to máme přeci vyzkoušené......

1 0
možnosti

zberanek

10. 5. 2012 12:27
Je třeba jednat, a to rychle

V podstatě lze s článkem souhlasit. V reálu se ale obávám, že je vše ještě daleko horší. Kalousek je to největší zlo, které si je možné představit. U něj se zdárně naroubovaly vlastnosti - neschopnost něco v ekonomice pochopit a lačnost pro rychlém zbohatnutí. V podstatě jen vymýšlí jeden tunel za druhým a loutkou Nečasem smýká po své šachovnici sem a tam. Je třeba to rychle zastavit a nebo se z toho už nikdy Česko nevzpamatuje.

0 0
možnosti

PeTaX

10. 5. 2012 12:24
Stát dezinformuje

veřejnost o inflaci použitím takzvaného veřejného, univerzálního spotřebního koše.

Ovšem každý má svůj "koš" o hodně jiný. V mém spotřebním koši došlo k inflaci přes 10 %. Počítal jsem to v pondělí.

Připomíná mi to komunistickou rétoriku: pravda, zdražíme vám maso, zato lokomotivy budou o hodně levnější...

0 0
možnosti

Gašpo_3

10. 5. 2012 12:04
Ale samozrejme máte pravdu!

Politik je loutka vo vleku udalostí, ktorá hľadá len cesty ako uhnúť problému čo jej momentálne padá na hlavu. Nejaké vizionárstvo, alebo dokonca dlhodobejšie stratégie? To sú len ideologické kecy.

Samozrejme, že Kalousek povzbudený prvou vlnou predaja dlhopisov sa toho chytil ako ďaľšieho sposobu jak vytiahnuť z ľudí peniaze. V zdravej ekonomike by to nebol špatný počin, ale v súčasnej situácii je to hodne riskantná investícia.

Ničmenej pokiaľ je to dobrovoľné, je to blbosť, ale dobrovoľná. Horšie bude ak to dospeje do stavu, že nám začne takéto dlhopisy vnucovať s podporou nejakého nového zákona.:-P

0 0
možnosti

petrph

10. 5. 2012 11:46
tak ono je to jedno

A Kalouskovi zase tak moc nezáleží na tom jestli mu půjčí občané a nebo banky, on si ty peníze napůjčí a utratí stejně. ,jenomže v tom druhém případě to bude dražší na úroku, a občané to budou muset zaplatit na zvýšených daních...

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života