Diskuse

Lichva

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

phaneuf

15. 1. 2012 13:50
....

ja to nechapu. proc jako Vas trapi ze na kreditni karte je urok 25% ??  Vas nekdo nuti si to vzit? Budete se snazil kecat i do cen jinych obchodniku kdyz se vam to bude zdat prilis drahe ??

1 0
možnosti
TS

boudicca

10. 1. 2012 12:17
úroky na debetních platebních kartách?

Pane autore, Vy si pletete debetní a kreditní karty. Debetní karty se nijak neúročí. Ani to není možné, protože debetní kartou můžete čerpat pouze peníza na účtu. Vaše vlastní peníze, abychom byli úplně přesní.

Oproti tomu kreditní kartou čerpáte bankou poskytnutý úvěr.

Po přečtení blábolů o úročení debetních karet už nemělo smysl číst dál. Chápu, že internet snese všechno, ale tohle je už trochu moc

0 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

9. 1. 2012 22:23
pravda

ovšem k lichvě ve většině případů musejí být dvě strany- jedna nemorální a jedna hloupá. (To samozřejmě není ten případ co se stal vám s těmi 10 miliony)

0 0
možnosti
ZP

zkorumpovaný pravičák

10. 1. 2012 13:37
Re: pravda

Ale pokud tahle vláda žene lidi do takových transakcích tím, že jim snižuje životní úroveň, tak je vina kde?

0 0
možnosti
J

jarno3

9. 1. 2012 19:01
Apelujete marně, pane Havlíčku!

Slušní politici se v našem zákonodárném sboru nevyskytují.Rv

1 0
možnosti
H

hlava.dvacetdva

9. 1. 2012 15:58
Ve všem je pravdy kousek

Po letech nezdravého kolektivismu který vyhovoval mlčící většině máme roky nezdravého individualismu. Pokud se na moci podílí extrémisté jednoho nebo druhého světopohledu, pak to podle toho vypadá. Bohužel se rozumní lidé, s citem pro kompromis do politiky nikdy nehrnuli a jiné to zřejmě nebude. Tedy pokud pravda a láska nezvítězí8-o Zatím vítězí lidská blbost.

0 0
možnosti
P

Pacik

9. 1. 2012 16:51
Re: Ve všem je pravdy kousek

....kterou vede,nemůžu napsat lidská,Hamižnost.Nemá každý IQ nad 120.A sociální stát je o tomto. V

0 0
možnosti
JM

hriva5

9. 1. 2012 15:13
...

Mám pro Vás jednoduché řešení. Nepůjčujte si.

0 0
možnosti
MM

milmen

9. 1. 2012 16:00
Re: ...

Ano, máte pravdu,také si nepůjčuji. Nicméně někteří lidé jsou v situaci, kdy to potřebují. Odbýt takové nešvary uvedené v článku slovy "nepůjčujte si" je totéž, jako by policie reagovala na stížnost, že jste byla okradena, slovy "máte si majetek a peněženku dobře hlídat".8-o Podstatné je zabránit nepoctivcům, aby se bezostyšně obohacovali na úkor druhých! To v první řadě! Pak můžete udílet další rady.

1 0
možnosti
MB

mbem

9. 1. 2012 14:31
Zase se odpovědní se budou přizpůsobovat neodpovědný

Pokud smlouvě nerozumím, nebo si nejsem jist, tak jí nepodepisuju. Pokud smlouvu nedokáži přečíst, střídá se vní velikost fontu, nebo je na můj vkus příliš dlouhá, tak ji nepodepisuju.

Učte lidi přemýšlet než učiní rozhodnutí, učte je zvažovat různá úskalí než přijmou závazek. Naučte je, že na jakýkoliv náznak nátlaku mají odpovědět odchodem. Jedině to vytvoří efektivní tlak na změnu chování finančních institucí. Ale nechraňte je před jejich rozhodnutím, nevytvářejte prostředí, v němž není nutné přemýšlet. Tím z nich uděláte akorát tupé ovce. A v neposlední řadě, neomezujte mě, prosím, v tom, kolik a zakolik si smím půjčit.

1 0
možnosti
L

lumin-oil

9. 1. 2012 14:47
Re: Zase se odpovědní se budou přizpůsobovat neodpovědný

no, ale tak by to melo byt. Prave ti odpovedni, proto, ze jsou odpovedni, maji pomoci tem neodpovednym, tedy slabsim. To je prosty princip lidske solidarity, na niz je zalozeno lidstvo samo. Jde o to chranit, ty, kteri nejsou tak chytri jako vy a snadno podlehnou natlaku. A ze takovych je vetsina.

1 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

9. 1. 2012 14:28
Mimochodem, zajímal by mě ten popsaný příklad

Co to bylo prosím vás za banku a jaký jste tam měl vlastně typ úvěru, s jakým úročením? Co jste měl za smlouvu? Co v tomto případě s tím má co dělat kontokorent? A nebyl jste pozadu se splátkami? Nějak mi ten příklad moc nesedí. Kdyby banka při změně majitele všem klientům zrušila úvěrové smlouvy, asi by mohla rovnou skončit. Bez klientů se banka dělá dost špatně. ;-)

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

9. 1. 2012 14:19
Debetní karty?

Snad kreditní karty, ne? Debetní karty bych chtěl mít úročeny 20%, pokud by to byl úrok z mého vkladu, se kterým karta manipuluje. Nebo jste měl na mysli kontokorent? 8-o Jinak i ty kreditní karty mají různé úrokové sazby a hlavně dlouhá bezúročná období, takže pokud člověk ví co dělá, tak na tom spíš vydělá.

-

Pokud si někdo půjčuje u vámi vzpomínaných společností, pak je buď velmi chabého duševního zdraví, nebo - a to častěji - je už tak zadlužený, že mu normální bankovní ústavy nevěří a půjčku mu nedají. Pak samozřejmě roste rizikovost takového úvěru pro věřitele a ten se poměrně logicky jistí vyššími úroky, aby toto riziko pokryl.

-

Pro každého, komu nechce banka půjčit peníze, by to neměl být důvod k roztrpčení a odchodu k pochybným společnostem s šílenými úroky. Měl by to být hlavně signál k zamyšlení, že je něco hodně špatně a že je čas s tím něco dělat.

1 0
možnosti
JD

pedr64

9. 1. 2012 14:07
lichvou bych to nenazýval

ale neseriozním jednáním ano. Svěřím bance peníze na běžný účet s úrokem 0,1%, když budu mít štěstí, tak mi nabídnou termínovaný vklad na 3%, ale když si od té samé banky budu chtít půjčit, tak to bude minimálně za 15%. To bych ještě chápal, ta banka z něčeho žít musí. Ale když k tomu ještě zpoplatní i to, že kolem té banky jenom projdu, tak to už je nehoráznost

0 0
možnosti
DN

1politician

11. 1. 2012 11:20
Re: lichvou bych to nenazýval

ne projdu, ale vejdu. Tehdy banka musí zatopit, větrat apod., chápejte je přeci!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života