Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

kuča

18. 10. 2011 4:10
Mně se článek líbí......

:-).....peníze by měly roztáčet výrobu, nebo nové objevy (vědu),. nahromaděné v bance, nebo na účtě nic nepřináší společnosti, pouze jejich majiteli. R^

0 0
možnosti
VH

Totedyne

17. 10. 2011 18:58
strašně moc hloupostí, ale jsou v módě

Kdyby investoři vrhli své peníze do výroby a omezila se spotřeba státu, tak si investoři vůbec nepomohou. Vznikly by jen nové výrobní kapacity na zboží na které by nebyl odbyt. Takže by investoři prodělali. Dnes je módní vinu svalovat na banky a spekulační obchody. Asi by blbě vypadalo, kdyby autor nadával na kapitalisty všeobecně, že vlastní výrobní prostředky a přivlastňují si nadhodnotu. Nebo kdyby nadával na Židy. Ale tady vlastně dělá to samé. Určuje, co vlastník peněz musí se svými penězi dělat. To že nerozumí spekulačním obchodům ještě neznamená, že tyto něco způsobily. Třeba tady vyzdvyhovaný Babiš zrovna takové obchody dělá. Po sklizni kupuje od zemědělců obilí, uskladní ho a pak ho většinou se ziskem prodává. Kdyby to nedělal, tak by řada zemědělců přišla o práci. Samozřejmě ne všechny spekulace mají pro hospodářství význam, ale tam jeden spekulující hráč vydělá, druhý prodělá. Stát má z toho daně.

Cesta z krize spočívá v rovnováze mezi výrobou a spotřebou.

0 0
možnosti
JLM

Pravicový Liberál

17. 10. 2011 18:52
?

Kolik vám pan Babiš poslal za tento politicky nekorektní článek? Pokud se tedy jedná o stejného pana Babiše, který se místo výroby potravin zabývá přeměnou řepky na peníze ze státního rozpočtu a ničení motorů všech aut v ČR?

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života