Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

sualk

24. 1. 2012 16:24
Co je to být apolitický?

Je to totiž skryté zlo samo v průsvitném převleku. Nestranický je stranit se zodpovědnosti. Nadstranický je ten, kterého by mohl respektovat jakýkoli jednotlivec. Jeho hodnota bohatství by musela být ohodnocena směnou, kterou by si vytvořil za dobu svého života tvořivým potenciálem svého vědomí. Toho bohužel v nedobrovolně solidarizujícím sociálním státem nelze spatřit.:-)

0 0
možnosti
K

kaktusak

23. 1. 2012 19:47
Spolupracující lidé bývají úspěšnější.

A platí to i pro kandidáty při volbách.

1 0
možnosti
JVK

krejci

23. 1. 2012 17:32
Už dlouho jsem podobný nesmysl nečetl

Politická strana zpravidla sdružuje lidi se stejným, či velmi blízkým názorem, který předkládá voličům k voličům k posouzení  a ti ve volbách rozhodnou zda s nimi souhlasí či ne. Jak jinak byste chtěl kandidáty na poslance a senátory vybírat?

1 0
možnosti
EP

pokaseda

23. 1. 2012 16:02
Dodatek

Každý kdo usiluje o zvolení ať je to člen nějaké strany, nebo není členem žádné strany, usiluje o to aby, až bude zvolen mohl prosazovat své názory své vidění světa a zákony, které jsou podle něho dobré. Usiluje o to mít tuto moc. To je princip zastupitelské demokracie. Parlament je nejvyšší politický orgán. Tvoří zákony, stanovuje vládu, volí presidenta.

Nic lepšího a morálně kvalitnějšího neexistule. Občan v žádném jiném systému nemá tu moc, aby zvolil svého zástupce, který s jinými takto zvolenými po určené období toho kdo mu dal hlas zastupuje. Lepšího nebylo nic vymyšleno a jistě, a v to doufám, ani vymyšleno nebude. Kdo se o to demokraticky snaží plýtvá duševní energí.

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

23. 1. 2012 16:36
Re: Dodatek

A čo to má spoločné s politickými stranami?

0 0
možnosti
EP

pokaseda

23. 1. 2012 15:45
Snění

tak lze blog charakterizovat. Sny o tom jak by mohly věci být nemusí být úplně špatné, když současně zvažují způsoby,které již byly a jako nedokonalé zanikly. Bez stran se politika dělat nedá. Že by to snad šlo si myslí jen ti co v minulosti vsadili na strany které byly neúspěšné.

Sněním je i to, že někdo je nezávislý. Závislý je každý a to většinou na míře své schopnosti věci posuzovat. Jistě že za nezávislého je možno označit toho kdo došel ke zvrhlému závěru, že nechodí k volbám. Stručně bych řekl, že je to blb.

Jiným druhem "nezávislého" je i blb z druhého konce. To je ten, který si myslí, že myslí, ale ve skutečnosti přebírá jen to co vymysleli jiní a jemu se to jen líbí.

Být nezávislým je namáhavá práce hledání, posuzování, ale nakonec realistické rozhodnutí, aby toto rozhodnutí k něčemu vedlo.

0 0
možnosti
HP

Fordána

23. 1. 2012 15:33
K čemu nám jsou politické strany?

Ke stolici.

3 0
možnosti
R

rito

23. 1. 2012 15:13
K tomu samému, jako ve známé pohádce.

Rozdíl je v tom, že nám život neoslazují, ale stále více solí. Samozřejmě v zájmu svého vlastního sladkého života. Otázkou je jen čas - jako v té pohádce - kdy budou přeslazení?:-/ Jinak R^

0 0
možnosti
E

ELAPHURUS

23. 1. 2012 14:12
Superkarma

jsem 100 % pro....

1 0
možnosti
G

Gašpo_3

23. 1. 2012 14:09
Máte samozrejme pravdu !!!

Systém volených osobností, ktoré budú nominované na kandidátky na základe vzdelania a praxe síce tiež prinesie riziko nastrčených "koní", ktoré budú hájiť potreby záujmových skupín. Tomu sa asi nevyhneme, ľudská podstata je už proste taká.

Ale nikdy to nemože byť tak zlé ako je teraz, keď je zapojený do reťazca úplne zbytočný a naopak škodlivý článok "politická partaj". Je to inkubátor pre neschopných všehoschopných, ktorím pre "kariéru" stačí jediná kvalifikácia a to stranícka knižka. Celá ideológia je už len zásterka. Milióny zahučia z našich kapies na udržovanie chodu straníckych aparátov, kde bujnie klientelizmus, schovávanie sa za nejaké dresy, intrigy a korupcia, ktorá naviac kriví podnikateľské prostredie.

Áno, aj jedninec s trestnou i majetkovou zodpovednosťou a dokonca i odvolateľnosťou može kradnúť. Nikdy to ale nebude tak tragické, ako keď to robí organizovaná skupina. Z politiky sa nám totiž stal organizovaný zločin.

2 0
možnosti