Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vintason

12. 9. 2012 21:11
tenhle problém se nevyřeší ani v průběhu dalších 5-10ti let

to že nás vlastní nadnárodní firmy je holý fakt, zprostit se nás chtít nebudou a proto si myslím, že nic víc, než pád EU nebo změna režimu tohle nezmění

0 0
možnosti

fošna

15. 8. 2012 8:43
Nechte mě řídit Národní banky

a je mi jedno kdo vládne

Rotchild:  je  mi jedno zada to je Lenin, Hitler....;-€

Válka dávno běží: Lybie, Egypt, Afganistán, Irák, Irán   je potřeba tam nastavit ten správný bankovní systém...

0 0
možnosti

Vlastimil.Kornas

13. 8. 2012 16:55
21.12.2012?

0 0
možnosti

meda_beda

9. 8. 2012 13:51
Dejte mi moc tvořit peníze a je mi jedno kdo tvoří zákony.

J.D. Rockeffeler.

Řešením je odebrat bankám schopnost  půjčovat úplně nové peníze a přechod na jiný finanční systém. To ale banky nejspíš nikdy nedopustí, taky kdo by si dobrovolně podřízl slepici snášející zlaté vejde.:-(

4 0
možnosti

carolusI

9. 8. 2012 11:50
S nadšením

jsme se dobrovolně přihlásili za kolonii. Je dobré vzpomenout, kdo v r. 1992 podepisoval smlouvy.

2 0
možnosti

kram.bigbloger.lidovky.cz

9. 8. 2012 8:00
S tím Nemeckem jste mimo

Malinko jste zapoměl na jednu věc. Respektive dve! NĚMECKO prohrálo 2 největší světové valky v dějinách. Po tě druhe navíc, bylo témeř srovnáno se zemi díky spojeneckym naletum a bitvam co tam probíhaly od 1944-45. Navíc samo vedlo války na mnoha frontách. Před 2 sv válkou tam byla hyper inflace největší v dějinach. Kde se vzalo 82% dluhu? Hádejte z ceho je financováno od roku 1945 obnova spálené země a kompenzace jiným národům za válečné ztráty? Ano valka stojí peníze (tank, voják ani náboj do pistole neni zadarmo) a pokud tohle dvakrát za sebou prohrajete navíc vám někdo vybombarduje tovarny infrastrukturu a co nezvládne zápali na ústupu vaše vlastní vojska neni se co divit, že země bude platit dluh v době kdy prosperuje.

0 0
možnosti

fr-mottl

9. 8. 2012 12:37
Re: S tím Nemeckem jste mimo

jedinym vysvetlrnim pro me je, ze jste zapomnel smajlika. Ale ani tak to neni zadna velka legrace.

0 0
možnosti

noneno

9. 8. 2012 0:29
Každý problém v sobě skrývá i řešení

Řešení současného neutěšeného stavu je prosté (nedovolím si  psát "geniální"). Vsadím se, že po jeho přečtení si asi 90 % lidí pomyslí, že je to "bláznivé": Vpodstatě stačí udělat tyto  kroky (pět) k nápravě toho, co nás tíží: 1.KROK : Zavést směnnou hodnotu Energetickou náročnost (produkce a spotřeby) v jednotkách 1 KJ (kilo Joule = platidlo) 2.KROK: Zavést dvě jediné daně vybírané státem : Daň z nergetické náročnosti produkce a daň z nergetické náročnosti spotřeby 3. KROK : Zavést spodní a dolní hranici civilizační energetické náročnosti spotřeby  4. KROK : Občanům, kteří jsou spodní hranicí energetické náročnosti spotřeby "dorovnávat" dotací (vpodobě naturálií) a Občanům, kteří jsou nad horní hranicí energetické náročnosti spotřeby zvýšit progresi daně oproti spotřebě v vymnezené spodní a horní hranicí. 5.KROK :  Stanovit pravidla pro daňové zatížení energetické náročnosti produkce tak, aby bylo preferováno: Co nejvyšší efekt pro společnost s co nejmenší energetickou náročností.

0 0
možnosti

noneno

9. 8. 2012 0:31
Re: Každý problém v sobě skrývá i řešení

Omlouvám se za chybějící/ přebývající písmenka v textu, nechápu, jak se to stalo:-)

0 0
možnosti

bednarik62

8. 8. 2012 16:49
Opravdu

se divím bolševíkům, kteří zanechali své dílo zkázy za sebou, republiku v troskách, trámovím podepřené ulice Prahy, ve fabrikách technologii často z dob Franz Josefa I., chemickými jedy zničené lány, rozkradené vesnice, kde zůstaly zrezivělé zeměď stroje, všude sutiny, hromady odpadů a nad tím zářné rudé hvězdy Kremlu,----- že dnes mají tu drzost otevírat ústa !! a radit - pomlouvat a znovu lhát !! A vrcholem je srovnávat pilného a pořádkumilovného Němce s vypočítavým, nespolehlivě mazaným domorodcem. Jistě že jsou i zde vyníkající jednotlivci, ale ti mlčí, nemají na politiku čas, protože pracují !!! Nebýt Volkswagenu a všech subdodavatelů, tak se v podstatě můžeme jít akorát tak klouzat.

4 0
možnosti

kaktusak

8. 8. 2012 22:59
Re: Opravdu

Bolševici mají nárok kritizovat, protože vládli daleko lépe. Nějaká omšelá omítka na tom nic nemění. Pokud stroj dobře slouží, je nehospodárné ho měnit. Chemie se u nás používala v menší míře, než na Západě, odpadky sem vozí právě ti Němci.

4 0
možnosti

pete123

8. 8. 2012 16:27
Poselství článku...

Poselství článku: za všechno mohou banky a nenasytní bankéři.... pak dlouho nic....pak nenasytní Němci... pak zase dlouho nic.... pak jaro, léto, podzim, zima v roli hlavích nepřátel ekonoického růstu... zase dlouho nic...kapitalisti... zase dlouho nic ...a nakonec, někde vzadu,  chudáčci hodní politici, kteří byli nenasytnými bankéři donuceni zadlužovat národní ekonomiky, donuceni schvalovat schodkové státní rozpočty, donuceni nesmyslně rozhazovat svěřené státní prostředky a korumpovat se. Za vše, co je kolem nás zlé, může bankéř a Němci...Chce to jen víc regulace, kontroly, socialismu.

Tedy na toto přijít, to ale muselo bolet!!!

2 0
možnosti

wiki5

9. 8. 2012 0:39
Re: Poselství článku...

ne, nekteri lide to maji od narozeni... casto jsou pak v nejakych levicovych stranach

2 0
možnosti

King4

8. 8. 2012 16:00
Ne se vším souhlasím, ale je to důvod k zamyšlení ...

Jak je třeba možné, že kilo jablek v obchodech stojí minimálně 30,- , ale aleje jsou plné neočesaných jabloní ? Jak je možné, že třešně stály v obchodech kilo 70,- , ale aleje nikdo neočesal, a to ani sám pro sebe ? Protože jsme zparchantělí a líní ...

Máme v pronájmu od města zahradu. Okolo je spousta jiných, zpustlých. Hned vedle v jedné žije bezdomovec s rodinou. Jsem rád, že tam je, protože díky němu se okolo nekrade. Hlídá to, aby to nebylo na něj. A udělá za pár kaček skoro cokoli. Jen škoda že chlastá .... Ale na druhou stranu, v okolních zpustlých a neoplocených zahradách je spousta ovoce, které si ani on neotrhá. Kdyby to dal do výkupu, měl by za topeníze. Mohl by si chovat i králíky ... A taky nic ...

To opravdu každý si dá na zahradu raději bazén a bude kupovat drahé ovoce a zeleninu, když by si to mohl vypěstovat sám ? A být kvůli tomu v práci od nevidím do nevidím, aby to vše zaplatil ? A ještě se bát, že o tu práci přijde ?

3 0
možnosti

jarinka

8. 8. 2012 22:11
Re: Ne se vším souhlasím, ale je to důvod k zamyšlení ...

R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života