Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

To-nejsem-ja

8. 3. 2012 9:01
No

Proto už svoji vejplatu nenechávám na účtě a téměř okamžitě ji měním ve zlato. Sice je dneska relativně hodně nadhodnoceno ale momentální monetární systém se hroutí a celkem se dá očekávat hyperinflace možná i úplný finanční kolaps v horizontu pár let... možná už měsíců. Ten kdo bude mít něco hmatatelnýho (pozemky, nemovitosti, zlato, trvanlivý konzervy ve sklepě...) bude mít vyhráno...:))

1 0
možnosti
GZ

zupan

8. 3. 2012 7:54
Tady se většinou tvrdí, že úspory mají pracovití, atd.

Pokud se rozhlédneme okolo sebe, tak to může být pravda, ale těch "obyčejných" malých střadatelů ubývá, nebo po těchto makrozásazích ubyde. Víc peněz a spořivější jsou obchodníci s valutami, bílým zbožím, prostitucí a drogami. A největšími střadateli jsou bohatí a z těch hlavně bankéři. Takže pokud se znehodnotí měna, měly by to pocítit tyto vrstvy, neboť profitovali z práce těch drobných. Ovšem tito lidé to nepocítí, protože mít 10 miliard, místo dřívějších 20 až tak velký problém nebude... Pochopitelně, že s těmito opatřeními a v takovém rozsahu žádný soudný člověk nemůže souhlasit. Hlavní důvod vidím, a to od USA, přes EU až k nám v ohromném omezování výroby a jejím přesouváním mimo tyto regiony. Zničení průmyslu a zemědělství. Na tom pár spekulantů závratně zbohatlo, ale tyto země přišly o soběstačnost.

0 0
možnosti
VC

Velkej chytrak

8. 3. 2012 7:41
promiňte

ale to,že tvrdíte,že Hitler nechal v Německu tisknout Dolary,Libry a jiné světové meny je pěkný blábol.

Samozřejmě - SS v druhé polovině války vytvořila diversní skupinu pěnězokazců - především z vězňů koncentračních táborů - a nechali natisknout nejříve Libry a potom Dolary,jako pokus o rozložení hospodářství USA a VB.

Ale to bylo něco zcela jiného,než popisujete - tisknutí marek v Německu bylo legitimní,nicméně tisknutí jiných bankovek není bez patřičných souhlasů centrálních ( emisních) bank možné. Takže tady trochu blábolíte ...

0 0
možnosti
S

spv0023

8. 3. 2012 0:53
inflace je způsob krádeže.

Okradení střadatelů. Úspory mají ti kteří něco umí, pracovití. Ti potřebují aby hodnota peněz zůstala stejná.

Zato ti co mají dluhy, potřebují snížit jejich relativní velikost. A tak tlačí na stát přes parazitické partaje jako jsou sociálové, nábožní, komouši, aby tiskl nekryté peníze, tedy inflací rozpustil úspory těch užitečně pracujících. A převedl ukradené peníze na snížení dluhů lemplů a flákačů, parazitů.

.

http://www.spolpv.org\euro-prezije.php,

a další nové kroky, m.j. vytlačení korupce, zlevnění telefonního volání, odpovědnost politiků, Společenství Přímé Volby http://www.spolpv.org

6 0
možnosti
S

spv0023

8. 3. 2012 0:54
Řeckým parazitům ani korunu.

Ani přes MMF: jestli bude půjčovat bankrotářům, samo zbankrotuje.

To chápe i malé děcko, ale ideologové ignorují realitu, neslyší, mozky vypnuté.

Euro-měnu zachovat bez parazitického přerozdělování na jih, nebudeme platit flákárnu nikomu. Ani Italům, Španělům,..

.

http://www.spolpv.org , Společenství Přímé Volby

4 0
možnosti
I

Inzheim

7. 3. 2012 22:17
Samozřejmě

konstatujete správně, jde o odstranění dluhů na úkor spořivých a pracujících občanů, protože jinak to nejde. Pomoc žádná, každý druhý má v Evropě nataženou paži, někteří s kloboukem a flašinetem. Někteří s kouskem písčiny ostrova. Vlídné řešení prostě neexistuje, v celé historii světa se krize řešívala zbrojením, válkou, ničením, vražděním. Pak se mnoho zase postavilo, renovovalo--- a to je to, oč tu běží. Revoluční obnova, mládí vpřed, velké plány a naděje a tak furt dokola. Dnes humanisté vymysleli tuto mírovou, bezohlednou metodu, kterou popisujete.

1 0
možnosti
JR

raz

7. 3. 2012 19:32
Trochu opravy: Ne Evropa, ale naštěstí jen Eurozóna

A kdo pochybuje o tom, že je štěstím, že nejsme členy Eurozóny se možná probudí. každá země, která je v ekonomickém průšvihu léčila vždy svoje krize tištěním peněz. Jestli tištění dalších a dalších nekrytých miliard EUR k nákupu dalších a dalších dluhopisů od německých a francouzských bank  není nejlepším důkazem o krachu  utopického projetku s eurem, tak nevím.

Jak  jsem někde četl: Bůh ochraňuj Slováky až to začne. A už to začalo.

2 0
možnosti
MM

hauzicz

7. 3. 2012 19:41
Re: Trochu opravy: Ne Evropa, ale naštěstí jen Eurozóna

Představte si situaci, kdy je koruna stabilní a eurozóna má pádivou inflaci. To tam půjde určitě české zboží na odbyt... Výhodou samostatné koruny je slabá koruna (aspoň při současné struktuře ekonomiky).

0 0
možnosti
JK

optimi

7. 3. 2012 17:15
Kde jste sebral, že

už téměř dvacet let jsou státní výdaje z důvodu aplikace sociálního státu vyšší než příjmy? Pokud se na to nedíváte tak, že občané si vydržují své zbohatlíky a tuneláře. Pokud bude stát rozumně řízen, tak bude dost peněz i na sociální programy. A tím nemyslím vyživovat lenochy a flákače.

1 0
možnosti
JK

optimi

7. 3. 2012 17:18
Re: Kde jste sebral, že

pardon, připomínka je myšlena k argumentu, že výdaje jsou vyšší kvůli sociálním programům. Bez tunelů a s racionálním řízením stát MUSÍ řešit sociální programy. Jinak to může být s.r.o. v držení cizích vlastníků, tak jak to je teď.

Jsme kolonie.

0 0
možnosti
MM

hauzicz

7. 3. 2012 16:38
Hned v úvodu

píšete, že za vydané peníze budou poskytnuty na úvěr bankám. Tzn. není pravda, že nejsou ničím kryté, jsou kryté právě těmi úvěry. Kryté být přestanou až v případě, že úvěry nebudou splaceny.

0 0
možnosti
JD

pedr64

7. 3. 2012 14:05
ten přiklad s košem

ste posunul o válku dopředu a byl vypůjčen z románu Černý obelisk, nejednalo se ale o koš, ale o batoh, který zapomněl dělník na nádraží

0 0
možnosti
H

habit-.!..

7. 3. 2012 16:23
Re: ten přiklad s košem

... myslíte že to bylo jediné zavazadlo plné peněz, které tenkrát mělo větší cenu než jeho obsah?

0 0
možnosti
JC

Jarcho

7. 3. 2012 13:56
Inflace není vždy jen špatné řešení.

Inflace je způsob, jak zajistit, aby schodek státního rozpočtu zaplatili ti bohatší občané.

Je to podobné jakou klouzavě progresivní daň z příjmu.

Na prozdíl od progresivní klouzavé daně však postihuje ne ty, kdo si hodně vydělávají a peníze dále točí, ale ty, kdo na vydělaným penězích sedí a škudlí je a nepouštějí je dále do ekonomiky.

Dokud nebylo euro, řešily Itálie, Španělsko i Řecko (a dokonce i Francie) své rozpočtové problémy inflací zcela běžně a fungovalo jim to dobře. Teprve euro je položilo na lopatky.

Inflace eura je přirozený důsledek toho, že v eurozóně jsou i státy, které inflaci jako finanční nástroj běžně používaly a jejichž ekonomiky jsou tomu uzpůsobené.

3 0
možnosti
JD

pedr64

7. 3. 2012 14:06
Re: Inflace není vždy jen špatné řešení.

tak dlouho se chodí s inflací pro vodu, až se pak ucho utrhne a škrtnou se se tři nuly

0 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4402x
Petr Havlíček
Podnikatel v oblasti designu, projekce a realizace vybavení interiérů.
Od roku 2002 zastává post starosty v obci Vítějeves
Zakladatel a šéfredaktor internetového serveru Pozitivní svět
Publicista a bloger
Zakladatel a předseda správní rady Nadačního fondu Pozitivní svět, který byl založen na podporu společenského života